čtvrtek 1. října 2015

Paperback2

Tak to je název výstavy, kterou jsem navštívila o prodlouženém víkendu v Galerii města Blanska. Pokud máte rádi papír stejně jako já, určitě zajděte! Najdete tu práce členů stejnojmenného seskupení absolventů Ateliéru papír a kniha Fakulty výtvarných umění v Brně. Jednoduše řečeno, návrat papíru v uměleckém pojetí. A k vidění je toho tady opravdu dost. Určitě nebudu vše vypisovat a dokumentovat, doporučuji osobní návštěvu! Za zmínku ale určitě stojí obalový design v podobě grafických sítotisků od Jana Slivky.  Taky se mi moc líbily autorské knihy z pauzovacího papíru Tomáše Rybníčka a velká barevná Hvězda z kolorovaného papíru od Kateřiny Pěkné.






Výstavu provázejí i zajímavé workshopy, které sice z časových důvodů nestíhám, ale třeba v pátek 2.10.2015 je japonská knižní vazba. Více informací najdete na stránkách Galerie města Blanska. 

Prima den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

9 komentářů:

  1. Prima tip. Zítřejší workshop je velmi lákavý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomáše znám osobně a vřele doporučuji! Jeho workshopy jsou velmi příjemné.

      Vymazat
  2. :-))))To je taková nádhera, éterická......začíná mě dost štvát, že bydlíme na dědině, ach jo.... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Poznám tú výstavu od autorky Veroniky z blogu Atelier-ronica :-) Pekne si ju nafotila, si profík !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Profík? Nemám tohle slovo ráda, i když se mě často ptají, jestli mám vystudovanou nějakou uměleckou školu. Nemám. Myslím si, že pokud člověk dělá to, co ho baví, je to na jeho práci znát bez ohledu na profesi. Vím, kde mám svoje slabiny a "profíci" jsou tu jiní :-) Ale dělám to, co mě opravdu baví a jsem vděčná, že můžu. Děkuju!

      Vymazat
    2. Tak sa kajám :o(, proste si to nafotila v inom ,,svetle,, v tom tvojom !! :-)....o mne si zase psychiatri myslia, že som ich kolegyňa...a nie som :-)

      Vymazat
    3. To vůbec nemusíš :-) Vážím si podpory okolí a Tvojí obzvlášť! A mít zmáknutou psychologii není vůbec špatná věc! Někdy možná jsi v tom dobrém slova smyslu a ani o tom nevíš!

      Vymazat