pondělí 11. května 2015

Tabulový nátěr hotov!

Slíbila jsem, že se pochlubím, jak dopadla další část renovace kuchyňské linky a tady to tedy máte. Jen zatím bez nápisů, protože podle doporučení výrobce tabulové barvy, kterou jsem použila, je dobré psát až pět dnů po posledním nátěru. A když už jsem si s tím dala takovou práci, tak si to zbrkle nepokazím :-) Teď už jen zbývá objednat lesklé bílé obklady, ze kterých bude po obou stranách nalepená mozaika. Ještě chybí nové úložné plstěné boxy na bylinky a koření, které už jsem zadala do výroby a taky nové osvětlení. To tedy bude oříšek, potřebuji pořádnou svítivost, protože teď tam máme kruhovou zářivku, která svítí výborně, ale jaksi už hůř vypadá. Moc se mi líbí lampa Coco, ale nové světlo budu řešit, až uvidím nalepenou mozaiku. Tohle mě moc baví.  Vytvářet si svoje osobité bydlení. Katalogovou kuchyň si můžu vybrat kdykoliv, že jo? A tuhle jsem si ve tváři potu vypiplala já a jsem na to pyšná.








 

No a když už jsem byla v tom natírání, vrhla jsem se na další židli. Dlouho jsem to odkládala,  protože to smirkování v domácích podmínkách je dost vopruz a musela jsem vyčkat, až budu mít volné pole působnosti. A jelikož moji chlapi vyrazili už  v pátek na akci Apalucha 5/2015 a ta je jak známo bez bab, vrhla jsem se do toho. Syntetické barvy strašně smrdí a ten podkladový nátěr, který jsem tomu dala, ten byl teda dokonce omamující. A náš aktuální faos u stolu můžete vidět hned na následujících fotkách. Už čeká jen na bílou židli, kterou už brzy vyměníme za dřevěnou Jitro židličku, která poputuje do dětského pokoje a já do té doby snad najdu tu vysněnou Tonku k renovaci. Černou židli jsem ale natírala vodou ředitelným Balakrylem, s tím se pracuje krásně.




 




Tak natírání zdar a já jdu objednat ty bílé obkladačky. Už se těším, že to bude hotové komplet. Snad do konce prázdnin by to mohlo klapnout. Krásný začátek nového týdne!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

26 komentářů:

  1. Krasa! Taky premyslim o tabuli do kuchyne ale musim to radne promyslet. Zidle jsou paradni;-) sikulka Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Taky jsem o tom přemýšlela docela dlouho :-)

      Vymazat
  2. Jinak to svetlo se mi taky moc libi ale vic cerna varianta;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černá je krásná, ale bojím se, že už bych jí tam měla moc.

      Vymazat
  3. AÁÁno !
    Tak takto som si to predstavovala u seba !...a niekto ma predbehol :)
    Však je to iná dimenzia čiernej !
    ..teším sa ,možno to urobíme tento týždeň,lebo M.odišiel,do školy v prŕode !...každopádne som sa zamerala na antracit kameninu,namorenú korkovú podložku,sklo s korkovou zátkou...všetko IKEA :)
    ..tá lampa je top, aj ja tam mám zmerčený nejaký jej iný odtieň ...
    :):):)

    OdpovědětVymazat
  4. Báro, super, krásně tam ta černá plocha zapadla! Jako by to tak bylo odjakživa...
    V.

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, myslím, že je to super!!!! Mi se líbííí....moooc...Já čekám, že letos bude nová kuchyně... a tam bude určitě něco natřeno tabulovkou... / manžel to ještě neví , hi.hi / Momentálně mám mezi kuchyní a bývákem natřenou tabuli.. Tam kde vy máte stůl... a tam si kreslím a lepím věci, které chci mít na očích...
    Přeji krásný den...
    Hanka Adamcová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuju. S panem Božským jsme se na tom naštěstí shodli docela jednoznačně, i když on tyhle věci nechává na mém citu, zásadně prostestuje jen proti tetování :-)))

      Vymazat
  6. JO!!!! Trefa do černého:-). Krásné to je....

    OdpovědětVymazat
  7. teda, to je paráda!
    také se chystám posvítit si na kuchyň a díky tomu mě napadlo, přemalovat dlaždičky, nevím ještě jestli na tabulovo, protože to je trochu tmavé už tak do tmavé kuchyně bez okna, ale trochu řeším, jestli pak ten omastek půjde z té tabulové umýt, nikde jsem se o tomto problému nic nedočetla, google mlčí...
    moc mě baví originální interiéry, ty z katalogů jsou nuda ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omastek půjde umýt. Otestováno :-) Jinak mám vyhlídnutou tillandsii do skleněné kapky na zavěšení, jen se nedokážu rozhodnout kterou, tak to nechávám dozrát a brzy se ozvu.

      Vymazat
    2. Tak to jsou dvě skvělé zprávy naráz! Bude ji to u vás doma slušet! Už ji tam vidím!

      Budu se těšit!!

      Vymazat
    3. Já taky, ozvu se brzy :-) V pátek jsem pracovně v Praze, možná, když vyjde čas, jakože mi většinou nevyjde, bych se zastavila osobně. Ale nebudu slibovat nic.

      Vymazat
    4. Jé to by bylo fajn kdyby to vyšlo :-) tak se uvidí...
      v pátek jsem tu do pěti ;-)

      Vymazat
  8. Hezký! Povedlo moc! A moje řeč, kuchyň vypiplaná vlastní krví a potem je nejlepší:-))) Užívej si ji Baru!

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý! Moc se Ti to povedlo! Jsem zvědavá na ty bylinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, bylinky jsem myslela sušený :-) A navíc letos jsem to nějak tak významně omezila. Bylinková zahrada jako každý rok se nekoná, jen co mám na parapetech, protože v létě budeme delší dobu pryč a neměl by mi to kdo zalívat.

      Vymazat
  10. Tak to se fakt povedlo, Baru! Vypadá to skvěle, paráda! Světlo je teda taky nádherné, ach ... a vůbec máte u vás doma moc hezky :-)
    A ty Myyniny domečkové a lodičkové grafiky vypadají "naživo" úžasně, nad tím stolem jim to opravdu sluší ...
    Já po nich totiž už delší dobu toužím, jen se rozhoupat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No počkej, to ještě není všechno! Přijde mozaika a to bude teprve pecka :-))))) Děkuju!

      Vymazat
  11. Baru, vypada to skvele!! A s tvymi doplnky to te barve u vas moc slusi. Dej pozdeji kdyz tak vedet, jak dobre se udrzuje, myslim tim prskani oleje u vareni a tak :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná trefa do černého:-)!

    OdpovědětVymazat
  13. Baru, veľmi sa mi Vaša premena páči. Už som pár krát niečo takto prerábala a viem čo je to za drinu. Ja sa na svoju kuchyňu tiež chystám i keď sa priznám vôbec sa na to neteším, ale bohužiaľ som šikovne otvorila /skôr ako som mala/ papiňák a dvierka pod linkou oparila vriacou vodou a dyha sa mi na dvierkach pod pracovnou deskou olúpala. napadlo ma dyhu na všetkých dvierkach olúpať horko vzdušnou pištoľou a natrieť, ale mala som strach, že na tom nebude farba držať, ale ako tak vidím u Vás to funguje. S tabuľovou farbou ste mi dala brouka do hlavy. :-D. ďakujem za inšpiráciu X

    OdpovědětVymazat