úterý 19. května 2015

Mikyna v kuchyni

Ano, vím, že mikina se píše s I a ne s Y, ale tohle je název jednoho vymazlenýho bistra v Liberci. Takže až si projdete centrum a budete mít uchozené nohy a hladové bříško, doporučuji zajít do stylového bistra Mikyna v Kuchyni, které najdete na ul. 5. Května 62 a budete se tu cítit opravdu úžasně, slibuju! A to nejen díky severskému designu, který tu vůbec není studený, ale je svěží, čistý a velmi příjemný. Porcelán Pelcl, origami lampy, které si sama skládala majitelka bistra, doplňky od Ferm Living a zkrátka vše, co mám ráda. Včetně velmi milého a vstřícného personálu. A taky si tu dost pochutnáte, protože dobroty, které vám zde připraví, jsou prostě mňam! Samozřejmě, že jsem se nejdříve slušně zeptala, jestli si můžu pořídit pár fotek a měla jsem štěstí zrovna na příjemného majitele Ondru. Více se o Mikyně v kuchyni  můžete dočíst na jejich blogu nebo na facebookových stránkách. Já přiblížím atmosféru alespoň několika fotkami a doporučením, co nám tu chutnalo. Všechno :-)




Originální čtenářský koutek.



Stylově čisté, příjemné, velká okna, minimalistické detaily. Měli jsme celkem štěstí, protože po našem příchodu se bistro celkem rychle zaplnilo. Nechybí oddělený čtenářský koutek, kde si můžete v klidu a nerušeně vychutnat šálek lahodného espressa nebo výtečnou domácí limonádu. My jsme ochutnali levandulovou a citronovou se zázvorem. Ani jedna neměla chybu. A ty koláče! Tvarohový koláč s rebarborou a tvarohový koláč s ovocem. Oba skvělé. Pochutnat si tu můžete nejen na sendvičích, ale i meníčku. Výborný byl celerový krém s citronem jako polévka i tagliatelle s rukolovým pestem a cuketou.

 


















Takže ... pokud máte rádi krásné prostředí, milou obsluhu a skvělé dobroty, nezapomeňte si udělat cestu do Mikyny, bude to stát za to! A příště už vás končně vezmu nahoru na kopec.

Krásný den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

20 komentářů:

  1. Jsem tusila ze to bude mikyna ;-). Pekne ze jo. Otevreli letos. Stihla jsem to tam zdegustovat asi tyden pred porodem B-). Tesim se na ty jejich kolace s cukrovkou jsem nemohla. Snad to bude brzo. Ruzenka zatim nevydrzi nikde dlouho v klidu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc! A fakt dobroty. Já nemám ráda ty překombinované chutě, ale tady mají čistý styl i kuchyni :-) No nechci ti kazit iluze, Marti, ale klidu s dítětem už si moc neužiješ :-)))) Proto občas vyrážíme s panem Božským bez kluků. Ale ta jednotlivá období se u malých dětí velmi rychle mění. Taky jsem do tří let věku Vítka myslela, že to nepřežiju ve zdraví, ale od těch čtyř let se docela zklidnil. Tak vydržet, bude to lepší :-)

      Vymazat
    2. Tak nějak to tuším :D. Už jsme dali jedno rychlý latté, čaj i kofolu na zahrádce v letu. Na jídlo to ještě nejní :D to by nás asi ostatní strávníci propíchli pohledem..minimálně...
      Teď jsme si pořídili nosítko/šátek tak jsme zvědaví jak v něm dlouho vydrží ;).

      Vymazat
    3. Já nešátkovala, kluky jsme nosili jen po horách v krosně, ale vždycky se jim to strašně líbilo.

      Vymazat
  2. bistro vyzerá úžasne....ak by som náhodou zablúdila do Liberca, viem kde vypijem kávu s koláčom....a Tvoje fotky sú stále lepšie a lepšie...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to se krásně čte, děkuju moc! Až dozrají mýdla, napiš mi, prosím, pošlu koruny. Teda vlastně eura :-)

      Vymazat
  3. Jé, tam to vypadá opravdu úžasně! :)) a krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, byla jen rychlovka, ale mít prostor a čas na nějaký styling, hned bych se tam vyřádila :-)

      Vymazat
  4. Pár fotek??? Ty mne bavíš, ty ten foťák neodložíš - a za to dík. Nikam se teď nedostanu (mávám BARABASCO:-)!), tak aspoň takhle, skrz tvé fotky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě máš pravdu. A to jsem byla přesvědčená, že po čtvrtečním a pátečním fotomaratonu na foťák o víkendu ani nesáhnu. Ale víš co, je to vášeň, bez které se nedá žít :-)))) No a až tam pojedeš, aspoň víš, kam na jistotu zajít.

      Vymazat
  5. Báro, díky za tip! Vypadá to tam úžasně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, rádo se stalo, já zase ráda sleduju tvoje tipy :-)

      Vymazat
  6. Tam je to krásné! Tomu říkám vymazlené bistro :-) Nádherné detaily ...
    Díky za tip, až vyrazím na sever, aspoň budu vědět, kam určitě zajít! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proto to fotím a píšu :-) Liberec určitě stojí za návštěvu.

      Vymazat
  7. No teda ! ,poézia materiálov a surovín :)
    Ako je to možné ,že AŽ dnes sa vysoké stropy neznižujú papundlekovým , dierkovaným ,kazetovým stropom,s blikajúcimi neónkami :) ,ale sa prizná jeho výška,holosť, zdôrazní subtilnými svietidlami,klbkom káblov :)...veľkými oknami,krivkami,strohými líniami,jednoduchými materialmi,až holými...dyha !...mám ju ako opierku v jedálenskom kútiku aj s pôvodným nápisom v azbuke :) ...a ten LIATY CEMENT :) to je láska...dáva sa vždy do neho podlahové kúrenie ? temperovanie ?...ako sa udržuje ...?...lebo toto je láska ...
    ...fotky a názvy jedla stačia...som inšpirovaná !...celérová kremová polievka,cukinové pesto a pomazánku z cíceru som synovi sľúbila dávnejšie...má ho rad aj v konzerve ..
    Tak nezabudnúť !...na tú jednoduchosť ... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to nechápu, jak může někdo snižovat záměrně stropy! ALe snad jsou ty časy navždy pryč! Dýha ja zamózní, o betonu ani nemluvím. Ale s údržbou moc neporadím, to opravdu nevím.

      Vymazat
  8. Krásná fotoreportáž. Užívám si to....
    Už mám krásnou závislost na tvém blogu....baví mě čím dál víc a ani jeden příspěvek jsem nevynechala. Tak dobrá jsi!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmarja, ještěže je to zdraví neškodná závislost! :-))) Jani, děkuju moc, strašně moc si toho vážím a vím, že jsi nejvěrnější čtenářka už pěkně dlouho. Asi budu muset k narozeninám blogu vytvořit nějaký speciální dárek a věnovat ho právě takovým čtenářkám jako jsi ty! Děkuju ♥

      Vymazat
  9. No vida, v Mikyně jsem ještě nebyla, zatímco zbytek naší rodiny o ní stále básní. Musím to dohnat. Doufám, že jsi neminula Small change coffee, to je můj liberecký tip a pak ještě kavárna v kině Varšava ve Frýdlantské ulici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, byla jsem tam jen na dva dny, to bych musela od rána do večera sedět po kavárnách :-) Small change coffee jsem vůbec nepotkala a před Varšavou jsem stála, teď mě mrzí, že jsme tam mohli vlézt, ta čtyři ristretta by mě taky nezabyla :-))) Už teď mám soupis, co nevynechat příště :-)

      Vymazat