pondělí 4. května 2015

Chia pudding

Už dlouho jsem se na něj chystala, protože chia semínek máme doma pořád zásobu. Přidávám je do smoothie, do čersvtého müsli k snídani nebo je občas přihodím do těsta, když jednou za uherský rok peču. Ale pudink byl víkendová premiéra. Možná jste ho zahlédli na mém instagramu, kde můžete najít i fotky, které se na blog už nevejdou :-) Inspiraci jsem našla u Šárky a Báry právě na instagramu. Bára navíc přidává jogurt, ale já mléčné výrobky nejím, tak jsem ho připravila podle sebe. Příprava zabrala méně času než samotné focení. Je to opravda záležitost pěti minut. Pro nás to byla předem připravená svačinka po sobotním cyklovýletu. A jak přišla vhod!






CO BUDEME POTŘEBOVAT?
chia semínka (na jednu skleničku jednu polévkovou lžíci),
mandlové nebo sojové mléko,
ječné vločky (můžete a nemusíte použít, každému co chutná),
banán,
maliny,
borůvky a
mátu na dozdobení.
Já mám navíc mátu v kombinaci s ovocem hodně ráda, je to takové osvěžující.







 JAK SE DOPRACUJEME VÝSLEDKU?
Naprosto jednoduše! Do skleničky, kterou vidíte na obrázku, jsem dala jednu polévkovou lžíci chia semínek a zalila jsem mandlovým mlékem. Do cca jaké výšky vidíte na fotkách. Přidala jsem do každé skleničky plátky banánu (stačí tři čtyři kolečka) a malou chvíli jsem počkala, než semínka nasála mandlové mléko. Potom jsem přidala ječné vločky. Množství zase odhadem, podle toho jak máte velkou skleničku. Ječné jsou chutnější než ovesné, jsou křupavější a hlavně mě prostě sedí víc než oves.  Kupuji kilové balení od Semixu a jedí je doma všichni.  No a nakonec jen zasypat ovocem, na které máte právě chuť  a na dozdobení čerstvou mátu, která mi krásně roste za oknem.









 No a na příště pro vás chystám další skvělou a zdravou rychlovku. 
Přeji všem příjemný začátek krátkého týdne!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Minulý týden jsem zrovna chia namáčela do sojového Zajíce a kdybych na ně nezapomněla, bylo by to určitě dobré. Ale po dvou dnech už je nedoporučuju :))).
    Máš to krásně nafocený!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si dovedu představit, že už to nebylo moc k jídlu :-))) Děkuju!

      Vymazat
  2. Nedávno jsem dostala chia semínka od kamarádky a pořád jsem přemýšlela, co s nimi, neb jsem zatím chia nepolíbená :-)
    A už vím! :-) Tohle vypadá fakt lákavě!

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá hodně zdravě .... a moc dobře! :-))

    OdpovědětVymazat
  4. hmmm...tak presne na také mám chuť...

    OdpovědětVymazat
  5. Krása!! nádherně naaranžované... chia semínka jsem ještě nejedla, musí mvyrazit do zdravé výživy na nákup a vyzkoušet.
    Petra

    OdpovědětVymazat