úterý 14. dubna 2015

Znojmo podruhé

Moc mě těší váš zájem o příspěvky z cest a tak mám pro vás dnes slíbené pokračování. Protože jsem byla ve Znojmě jen na víkend, tolik tipů na jídlo, pití a ubytování zase nemám, ale pravdou je, že jsem se poptala přímo domácích a všude tam, kam jsme zašly, to stálo za to. Takže ... chcete-li bydlet stylově, s výhledem na historické centrum, čistě a pohodlně, rozhodně doporučuji penzion U Mikuláše na Mikulášském náměstí, přímo pod Chrámem sv. Mikuláše a kousek od hradu a rotundy. S ubytováním si dám vždycky předem práci, i když je to jen na jednu noc. Dalším bonusem navíc je parkování přímo u penzionu a všude to máte kousek.









Penzion je velice příjemný (to já se jen tak blbě tvářím). Nachází se na malebném náměstí, má příjemnou kavárnu, kde se podávají vydatné snídaně a pokojů na výběr má spoustu. My jsme obsadily pokoj U Zvonečku a dobře jsme udělaly! Pro všechny pokoje se úplně nahoře nachází terasa, ze které vidíte třeba přímo na Loucký klášter a celé centrum. A takové posezení opravdu stojí za to. Možnost využití malé kuchyňky a společenské místnosti a hlavě čisto a voňavo! Majitelé příjemní.




Vynechat byste neměli ani vegetariánskou a veganskou restauraci Na Věčnosti, i když jste masožravci jako já, kterou najdete na ul. Velká Mikulášská hned u Mikulášského náměstí. Úžasné prostředí,  výborné víno a skvělá kuchyně. Byly jsme tam hned dvakrát. A pokud máte rádi spíše českou kuchyni, zajděte do restaurace Na České. Dala jsem si candáta a lepšího jsem snad nejedla. Kdybyste potom náhodou dostali chuť na nějaký míchaný koktejl, nejlepší prý dělají v Illegal baru na ul. Sokolská, 15 minut chůze z centra. Tedy alespoň my jsme si nemohly stěžovat na tohle večerní posezení.



Ve stejné ulici jako Na Věčnosti potom narazíte na kavárnu U mlsného kocoura. Jestli si chcete dopřát opravdu výtečnou kávu, nevynechejte! Já jsem milovník ristretta a tady jsem si musela dát dvě po sobě. Vanikový cheesecake taky nebyl k zahození.




Chcete-li degustovat a popíjet s úchvatným výhledem, zajděte si na jižní svah, kde kromě vinice a levandule mají i špičková vína Lahofer. Škoda, že nás vypudila blížící se bouřka a zavírací doba nebo ještěže tak? Každopádně výlet to byl vydařený a tady se se Znojmem loučím, ale určitě ne na dlouho.

Užijte si dnešní den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Báro, moc pěkná dvoudenní reportáž!!! Já mám Znojmo moc ráda, můj muž tam strávil mládí, i jsme ta nějakou dobu spolu bydleli a těch vinobraní co jsme si užili..... To město celé má ducha a krásnou atmosféru a myslím, že jsi to přesně tak zachytila. Fotky jsou krásné! L.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Báro, tak jsem se opět příjemně pokochala Vašimi úžasnými fotkami. Zavzpomínala jsem na studentská léta, kdy jsem zde byla na kreslířské praxi a vinobraní a navnadila se na novou návštěvu Znojma. Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Včera môj syn spomínal Znojmo,ani neviem prečo,bolo to večer...slúbila som mu ,že mu ukážem Vaše fotky,sú fakt nádherné...:)...a ten kláštor,chodba vo vínnej pivnici...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozreli sme si fotky spolu s Milom,bol prekvapený,aké pekné mesto,aj ja...,trochu mi pripomínalo Bratislavu...ktorú ste mimochodom, nafotili tak,že niektoré pohľady boli pre mňa nové a Bratislava v nich krajšia...:)

      Vymazat
  4. Tvé cestovatelské reportáže mám hrozně ráda! V tvém podání si je vždy užívám....fakt skvělé fotky. A sluší ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, proto to píšu a fotím. Navíc je to i taková moje kronika :-) Děkuju, Jani!

      Vymazat
  5. Opravdu půvabný penzion! Kolik užitných předmětů z pokojů mívali též mí prarodiče doma...evokuje mi to dětství a prázdniny strávené u těch, které již nemám...díky za skvělý tip! Poslední fotka by měl být pivovar Hostan, pokud si dobře pamatuji...:-)
    (Další) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dříve to byl Hostan. Už pracuji na tom, abych se dostala dovnitř :-)

      Vymazat
    2. Dovnitř se dá dostat několikrát ročně při různých dnech otevřených památek - i s průvodcem a zajímavým povídáním. Blíží se květnový Garage Design, to tam taky bývá myslím přístupno i jinde než v prodejních prostorách.
      A dodávám, že na to naše Znojmo nedám dopustit. :-)

      Vymazat
  6. Krásné město! A tobě ty krátký vlasy moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat