středa 22. dubna 2015

Vila Na Libušince III.

Tak dnes naposledy ..... Nádherný dům v celé svojí kráse. Okouzlující, úžasný a jedinečný. Přesně takový se mi zaryl pod kůži. Víte co je na tom všem zvláštní? Když jsem byla v prosinci v Praze a stála na Vyšehradě, pod sebou jsem měla vilu Na Libušince a ani ve snu mě nenapadlo, že za pár měsíců ji budu fotografovat. A teď už několik posledních pohledů a výhledů. Ve vile je toho spoustu nádherného k vidění, ale s ohledem na soukromí majitelů jsem vybrala opravdu jen zlomek ze série pořízených fotografií. Podle ohlasů se vám vila opravdu líbila, což mě těší strašně moc a doufám, že z dalšího focení budu mít opět možnost pár fotografií uveřejnit. A ti z vás, kteří mi psali, jestli by bylo možné některé fotografie zakoupit, tak bohužel tyhle z vily ne, ty svého majitele už mají a já jsem je mohla publikovat jen díky laskavému souhlasu majitelů jako ukázku mojí práce. 





 


 





Vila má krásnou a prostornou terasu, která přímo sousedí s kubistickou vilou, kterou navrhl architekt Josef Chochola. Odtud vidíte na Vyšehrad, ale i Hradčany a taky na tento další kubistický skvost. Zahrada je sice menší, za to se pyšní krásnou fontánou. A když vyjdete na Vyšehrad, možná ještě vilu uvidíte, než se zazalenají stromy. Prohlídka je u konce a děkuji všem za spoustu milých komentářů!

Krásné jarní dny.




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Tak už vím, která vila to je :-) Místo opravdu dost rušné.... Ale uvnitř teda nádhera... Nevíš, jestli byla vila o povodních pod vodou????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rašínovo nábřeží je opravdu hodně rušně, vyfotit vilu bez aut bylo nemožné, budu si muset příště přivstat :-) O povodních nevím, o to jsem se nezajímala.

      Vymazat
  2. ...môj milovaný pohľad na Brooklynský most ,s domom na jeho ,,úpätí ,, ...,je PREKONANÝ ! :)....vďaka fotografke :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to byla fakt krásná série fotek tahle vila!
    Taky mě překvapilo, že je na takovém rušném místě, představovala jsem si ji někde ve svahu, nevěděla jsem, že je na Rašínově nábřeží... na té první čb fotce jí to moc sluší :-) A líbí se mi ta terasa, ta teda je!
    Barunko, přeji Ti spoustu dalších podobně báječných zakázek (a doufám, že se o ně s námi zase podělíš, pokud to bude možné:-) , to musí být fakt radost to fotit a je obrovský zážitek na to pak koukat ...
    Takže jen houšť, prosím! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, dřív to tam tak rušné asi nebylo, i když to místo pod Vyšehradem má něco do sebe! Děkuju, Jani, radost to opravdu je a pokud to bude jen trochu možné, ráda se podělím. Díky moc!

      Vymazat
  4. Všechny fotky z vily jsou nádherné! Krásně a hlavně s citem protkaná minulost s přítomností. Jen koupelna by mě děsila. Na jednu stranu se mi takové velké a "staré" koupelny líbí, na druhou (nevím proč) mi připomínají koupelnu ze Spalovače mrtvol. Prostě z nich mám rozporuplné pocity :) Ale klobouk dolů před fotografickým uměním, fotky jsou opravdu skvost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spalovače mrtvol jsem neviděla a na podobné děsy už se raději nedívám, takže nevím :-)))) Děkuju moc!

      Vymazat
    2. Povinně jsme se dívali v rámci hodiny literatury na gymplu a zanechalo to ve mě silný zážitek dodnes :) A chápu, též to nemusím vidět ;)

      Vymazat
  5. Dobrý den, máte tam věcnou chybu. Architekt Kovařicovy vily není Josef Chochola, ale Josef Chochol. Opravte si to.

    OdpovědětVymazat