středa 15. dubna 2015

Gata deska

Protože mi poslední dobou píšete a poptáváte fotky na gata desce, mám pro vás malé shrnutí, co že to vlastně ta gata deska je. Gata deska je 5mm silná černá deska z lehkého materiálu, na kterou se vytištěná fotografie nalepí nebo-li adjustuje a následně zalaminuje. Hrany zůstavájí černé a rovné nebo mohou být lehce seříznuté. Zadní strana je opatřena háčkem na zavěšení. Oproti bílým kapa deskám má gata deska lepší životnost a nemá tendenci se kroutit ani ve větších rozměrech. Je opravdu pevná. Navíc je vodě a vlhku odolná. Zkrátka je kvalitnější. Sice je o něco málo dražší, ale osobně dávám přednost kvalitě a všechny fotografie včetně gata desky tisknu u profesionálů. Výstup musí být stoprocentní, na tisku si hodně zakládám. Pro příklad vkládám fotografii V korunách stromů na gata desce v rozměru 30 x 30 cm. Myslím, že tento způsob výstupu má zase něco do sebe, stejně jako plátno vypnuté na rám. Gata deska se mně osobně líbí moc, je to takové čisté a jednoduché.  Pokud by vás zaujal jakýkoliv jiný motiv na gata desku, napište mi. Určitě se domluvíme.








Fajn den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Musim rict ze to vypada moc dobre. Na desce doma jeste nic nemam.i kdyz ja jsem spis rameckova. Kdyby to melo vydrz pri vetsim namahani tk by se mi to libilo jako podlozka ci podnos do kuchyne;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nevím, jak dlouho by vydržel takto upravený povrch, kdyby se po něm šoupalo hrnkama a asi to ani zkoušet nebudu :-)))) Ale můžu se poptat v tiskárně. Jen bych se bále o ty rožky, pokud bys s tím někde kleple, může se uštípnout nebo urazit. Je tam přece jen špička.

      Vymazat
    2. Tak jsem to dnes ráno vzala přes tiskárnu a co se týče té povrchové úpravy gata desky, měla by opravdu vydržet i jako podložka. Dostala jsem vzorek a teď jen zkusím, jak se to bude chovat s hrnkem horké vody :-) Ať to mám tedy vytestovaný a potom můžu směle říct, že podložka ano. Jen na ty rožky se opravdu musí dát pozor. A pokud jsi rámečková, tak budu mít nabídce nové hliníkové rámy 30 x 45 a 40 x 60 cm, do kterých je zasazená obdobná deska (ale není to gata), na kterou je nalepená a zalaminovaná fotografie s antireflexem. Vypadá to skvěle, jen to ještě musím nechat vyrobit a vyfotit. Ovšem u rámečku jsem omezená formátem, u gata desky ne.

      Vymazat
    3. :) to je skvělé, já se na ten obrázek musím pořád koukat, fakt se ti to Baru moc povedlo. Asi v létě neodolám a konečně něco u tebe nakoupím na tu naši obývací stěnu (konečně budeme malovat, tak se dočkám i nějakých obrázků a fotek na zdi :))
      PS: Moc by se mi od tebe líbila nějaká černobílá fotografie budovy alá styl Bauhaus ;)

      Vymazat
    4. Marti, bude mi potěším :-) Děkuju!

      Vymazat
  2. No vidiš to a já si pořád myslela, že gata deska je fotografie na plátně. Člověk se pořád učí :). Vypadá to moc pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plátno má taky něco do sebe a podle mě se každá fotka hodí na něco jinýho. Děkuju!

      Vymazat
  3. Pred chvíľou mi zmizol koment...tak píšem nový.
    Je to nádhera !
    Som rada,že som dospela k tomu počinu,mať foto od Vás a ešte na gata doske ,nie gate :),ako som omylom písala :)...
    Veľmi sa teším,veĺmi ! Je to moja radosť a oddych...stačí mi klapku vidieť v tom okienku vpravo,keď odvíjam na blogu stránku....
    Bola som pomaly rozhodnutá pre ten menší rozmer,lebo klapka je dosť výrazný motív....
    Už sa mi aj črtá miesto,kde by bola....a chcela by som objednávku urobit v máji,a dovtedy ešte budem zvažovať.....
    Pozdravujem !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že rozhodnutí bylo správné, gata deska je daný motiv velmi dobrá volba. Na plátně by to tolik nevyniklo. Budu se těšit a děkuju moc za přízeň!

      Vymazat
  4. Vypadá to moc dobře! Zatím jsem při bakalářce a diplomce přišla do styku jen s kapa deskou, tahle černá vypadá o moc líp! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s ní taky přišla do styku, ale s gata deskou se nedá moc srovnávat, finální podoba a vlastnosti jsou prostě lepší, proto tisky na kapa desku ani nenabízím.

      Vymazat