úterý 20. ledna 2015

Jelene, jelene

Nevím, jak moc trendy jsou ještě jeleni v interiéru, ale přiznám se, že se tím zase až tolik neřídím. Ne všichni jeleni se mi totiž v interiéru líbí, ale ti geometriční ano. Na tohoto jelena z washi pásek jsem se chystala no už možná rok. Z nějakéh blogu (už nevím kterého) jsem si uložila fotku, že si ho jednou udělám. A teď přišla ta pravá chvíle. Když je člověk nucen být zavřený doma a pečovat o churavějící drobotinu, přijde ke slovi i lepení z washi pásek. Jen doufám, že to nebude znít jako nějaká provokace, až se pan Božský vrátí za dva týdny z Kanady a na zdi uvidí paroháče :-) Každopádně je to dekorace opravdu za pár kaček a kdykoliv se dá sundat. Já než dám něco na zeď, tak to celkem trvá. Chtěla jsem původně nějaký geometrický plakát, ale to už by byl třetí obrázek v tak malém prostoru a obávám se, že by to působilo moc pravidelně, tak jsem to "rozbila" jelenem. Co na něj říkáte?








Tuhle lahvově zelenou retro vázu jsem našla ve sklepě. Bezmála má takových pětadvacet let. Pamatuju si ji z dětsví, jenomže tenkrát se mi nelíbila tak jako dnes. Takové malé oživení v interiéru neuškodí. Mám tohle lednové a únorové období strašně ráda. Neutrální barvy doma i venku. Paráda!







Čtenářský koutek, který teď využívám opravdu hojně, jsem vytunila cesmínou. Teda doufám, že je to cesmína, možná ne, klidně mě opravte! Mám ráda různé dlouhotrvající proutky a keře či větvičky. No a zásuvku, kterou nemám tak strašně ráda a kterou se mi po většinou nechce ani na fotkách retušovat, jsem "zadělala" fotkou v rámu.










Napříště pro vás chystám DIY příspěvek a taky přibudou nějaké interiérové tipy ze včerejšího focení.
Pěkný den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

39 komentářů:

  1. Báro, máš to moc pěkný, tyhle barvy můžu a retro váza je super! Tohodle jelena jsem měla na zdi asi před dvěma lety a náš Adam (asi postižený tím, že neustále malujeme nějaké plány domua rozvodů a nebo muž konstrukční výkresy do práce) mi pořád říkal, že ten obraz je vzhůru nohama...pak jsme se dostali k tomu, že on v tom neviděl jelena , ale dům pd kterého vedou kabely :-))). Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné pudrové odstíny :). Lahodí to oku. Váza se ti tam taky krásně hodí.
    Jelen je super,zase to na chvíli osvěží interiér.
    Já si někdy říkám, co někdy manželé musí "vytrpět" od svých kreativních manželek :D. Ještě že jsou takoví ohleduplní a tyhle věci tak neřeší (teda alespoň u nás doma).

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, můj pan manžel musí vytrpět tak leda absolutní "full servis", který doma má, když už se náhodou doma vyskytne. A kdyby stál v obýváku obrovský růžový slon, tak je schopen ho přehlídnout, tak asi tak :-)

      Vymazat
    2. :-D ale pořád je to lepší než kdyby nám do toho kecali :-D

      Vymazat
  3. Tu vázu jsme snad taky měli doma a nikdy se mi nelíbila a teď když ji vidím, skoro bych ji šla hledat..... :-). Krásné barvy, jednoduché a přesto útulné. U nás přes den z pohovky skladiště hraček a z deky a polštářů bunkr....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ni na narazila, když jsem šla u rodičů do sklepa pro brambory :-) Taky se mi nikdy nelíbila, až teď! Na skladiště a bunkry mají chlapečci dětský pokoj a tam s klidem zavřu dveře :-)

      Vymazat
    2. Nevěřim - beztak je taky pudrovej:-):-):-). Ne sklep, ale dětský pokoj:-). Ale vážně, máš můj obdiv - krásné to tam doma máte......

      Vymazat
    3. Tak to tě asi zklamu, ale ty dveře jsou tam zavřený dost :-)

      Vymazat
  4. Na jeleny nejsem a pak jsem jednou sháněla látku s jelenem staré kolekce echina. :-) Ale to je ta výjimka a stále platí, že na jeleny nejsem, a proto mi nejdříve do oka padla ta úžasná váza. :-) Jelen má dobré rozměry, to obdivuji, a opravdu tam dobře sedne. Báro, poznámka s manželem byla vtipná. Možná se pak pochlub, jak zareagoval. :-) A ještě jen dodám, že se mi u vás moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, dám vědět :-))) Nevím z jakých důvodů mám tuhle lahvově zelenou barvu v malém množství ráda. Měla jsem takovou krásnou pivní láhev z limitky od Plzně a já husa jsem ji natřela na černo :-( Děkuju!

      Vymazat
    2. Baru, tu si pamatuji právě od tebe a moc se mi líbila a upřímně jsem ti ji záviděla. http://www.bgphotography.cz/2014/01/limited-edition.html

      Vymazat
    3. No tak už není zelená, ale černá a teď mě to štve.

      Vymazat
  5. Vypadá to krásně! Máš to všecko moc hezky sladěno :))

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, Váš obývák je celý super, i s jelenem! Vždycky se kochám tou harmonií. A moc se mi teda líbí to cementové/mramorové/nebo jaké jablko! To bych taky chtěla...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to cementový jablko mám ze Soho v Brně už delší dobu. Ale je malinko nepraktické, když se do něj drcne, hned padá na zem a je fakt hodně těžký :-) Ovšem ne všechny krásné věci jsou praktické, že? :-) Díky!

      Vymazat
  7. Tuníš to pěkně. Nejvíce k němu pasujou ty brýle. Linie k liniím....

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné, pěkné, mě se to líbí, ale pan božský ať si pod to raději nesedá!!!! Ha,ha...Tu Kanadu mu závidím.
    A hlavně přeji pirátům brzké uzdravení! Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na nic jiného netěším, v pátek kontrola a potom doufám, že už konečně skončí domácí vězení :-)

      Vymazat
  9. Barčo ladí to k sobě dokonale! Krása! Šedá je božská:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na šedé momentálbě ujíždím, asi je to vidět :-) Děkuju, Lucko.

      Vymazat
  10. Krasne a ta vaza je jak tresnicka na dortu!

    emili

    OdpovědětVymazat
  11. Baru,váza je super, musím oběhnout nějaké bazary! Taky beru na milost věci, které mi dřív přišly strašné.
    Jelena chápu jen jako takovou legraci. Nebo nejsem cílovka:)

    OdpovědětVymazat
  12. Pro mě opět dokonalé, hrozně se mi líbí, jak dokážete čarovat s barevnými akcenty, krásné fotky.martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světluško, já právě moc nečaruju, ale spíš sázím na jistotu. Žádné barevné výstřelky kromě Vánoc :-) Děkuju!

      Vymazat
  13. Jeleni mne nikdy moc neoslovovali, takže i mě zaujala nejdříve ta váza :). Jinak to máte doma, Báro, pěkné ... stylové, pro mne jak z časopisu. Jsem zvědavá, jestli někdy najdu také jednotný styl. Zatím se hledám ... Teď stejně není možnost se realizovat (v plně zařízeném bytě v pronájmu) ... Ale tak snad brzy v domě :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jelen super, ale ta melouní váza, zcela vynikne její nádhera! To bílé roští co z ní roste je taky dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bílé roší je kytka držák. I když uschne, stále drží tvar a barvu :-))) Ideální pro mě. Jinak je to drátovec.

      Vymazat
  15. Váza skvělá, tvarem i barvou! Jelen za mě néé, ale nějaká Vaše fotka mlhavého ranního lesa s jelenem v popředí, to by bylo jiný kafe (a věřím, že fotka by byla úžasná!) :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))) Což o to, nějaký ten jelen na fotce ty se tu http://barboragrunwaldova.photodeck.com/-/galleries/new-gallery/ostani-others našel, ale já ty jeleny zase můžu jen geometricky :-)

      Vymazat
    2. Z fotky č. 16 a 37 by byl ten správný mix, jaký si představuji...a černobíle samozřejmě :-)

      Vymazat
  16. Baru krasa kras! Koho jeleni bavi, ma je dal ;-). Moc se mi libi i postarky s pledem, idealni na zimni zachumlani. At se kluci brzy uzdravi, paa

    OdpovědětVymazat