úterý 25. listopadu 2014

Fortna

O tom, jak všichni pořád nestíháme, slyšíme a čteme všude a pořád. Já se pokusím o pravý opak. Včera jsem měla celý den čistě pracovní, což znamená, že jsem neměla děti a nemusela jsem při pracovních aktivitách fungovat ještě jako matka. Báječný pocit mimochodem. Mít čas jen na práci. A tak jsem cestou do tiskárny, kde jsem byla vyzvednout devět metrů potištěné látky na výrobu dalších fotopolštářů, zastavila u jednoho místa, kolem kterého projíždím už roky. A celé ty roky si říkám, že jednou zastavím. Ale buď klasicky spěchám nebo u sebe nemám foťák. Včera jsem si ho vzala. A kdy jindy než v době blížícího se adventu zavítat na takové místo, jakým je kostel sv. Prokopa v Letovicích? Fortna neboli kryté schodiště, které ke kostelu vede, už dlouho přitahovalo můj zájem. A jsem ráda, že jsem si tu malou chvíli udělala a konečně zastavila. A jak to máte vy? Jedete hlava nehlava nebo umíte aspoň na chvíli "vypnout motor" a zastavit?













 




 


Pohodový den přeju, moji milí!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

18 komentářů:

  1. Ahoj Barunko, já teda moc zastavovat a vypínat neumím, vím, že je to špatně. Nechám se Tebou inspirovat. Fotky krásné, jako by tam člověk byl, takový klid a pohoda. Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to je chyba :) Doporučuju se to naučit, dokud je čas :-) Děkuju a měj se krásně!

      Vymazat
  2. To je hrozně krásný kostel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, hlavně ta chodba! Mám ráda sakrální architekturu.

      Vymazat
  3. Báro já ti rozumím a umím to taky. Takové místo si to i navíc zaslouží, je to nádhera. Já jsem si udělala takovou chvilku v sobotu večer a zajela na Karlštejn, kdy už tam nikdo není a prošla se kolem ztichlého hradu nad kterým se třpytily hvězdy a představovala si toho Karla IV, jak se tam prohání na koni ...., no krása to byla a užila jsem si to parádně. Ale foťák jsem teda neměla ....:-))) pa a měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře.Na Karlštejně jsem nebyla pár let, měla bych to napravit. Jani, taky přeju pěkné dny.

      Vymazat
  4. Moc hezky zachyceno, takových míst mám hned několik, naštěstí se tam často vracím, tak snad se nechám taky inspirovat. Pohodový den, Baru a víc takových zastaveníček, přeju, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, děkuju! Krásných a jedinečných míst je spousta, takových, která se člověku zapíší do paměti pro ten pocit. Jen je potřeba pracovat na sobě, abychom se pořád nevymlouvali, že nemáme čas :-) Mějte se krásně a zastavujte co nejčastěji :-)

      Vymazat
  5. Nejen krásné foto, ale i poznatek co znamená fortna.
    Jo, já se zastavuji tak často, že pak opravdu nestíhám:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je opravdu potřeba. A kdo to nepochopí včas ... tak to pochopí až je pozdě :-)

      Vymazat
  6. Já náhodou umím odpočívat - třaba tady/u Vás:-)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo tak to mě moc těší! Já Váš (Tvůj) blog objevila až teď, tak jsem si ho s radostí hned přidala. A ten domeček! Úžasný!

      Vymazat
    2. Těší mě :-)! Jsem ráda, že jsme se našly....

      Vymazat
    3. Potěšení je i na mojí straně :-)

      Vymazat
  7. ja to viem.....ale musím byť sama. Niekedy som sa cítila akoby som robila niečo nevhodné - neplánovane si ukradnúť kúsok času pre seba....ale ten pocit potom!!!! nádherný.... vďaka sa krásny zážitok s fotkami....jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se tak kdysi cítila. Dokud jsem nebyla unavená na smrt, měla jsem pocit, že nic nedělám a když jsem si udělala volno, tak jsem měla pocit, že bych měla něco dělat. Teď už to mám jinak a jsem za tu zkušenost ráda, i když byla původně negativní. Rádo se stalo, krásné dny, Jani.

      Vymazat
  8. Letovicemi čas od času projíždíme, ale málo zastavujeme... musím to napravit :-) Fortna je úžasná...a "vypnout motor"? To se prostě čas od času musí a dělám to ráda... :-)

    OdpovědětVymazat