pondělí 6. října 2014

Krystalizace

Zdravím všechny čtenáře při pondělku! Víkend byl bohatý na kulturní zážitky a tak začnu pěkně popořadě. Vím, že tyhle art příspěvky nemají velkou sledovanost asi stejně jako Galerie města Blanska nemá velkou návštěvnost. A to je škoda! Málokdy se mi stane, že v Galerii někoho potkám. Kde je chyba? Malá propagace? Vždyť vstupné je naprosto směšné. Neříkám, že chodím na každou výstavu. Naposledy jsem tu byla na  Suškových skulpturách a byla to krása. Stejně jako výstava s názvem Krystalizace, kterou jsem tedy stihla jen tak tak, protože 8.10.2014 končí. Tahle výstava je možná lepší nápad než účast v komunálních volbách (přesto volit půjdu). Jak sami kurátoři výstavy píší: "Krystal je středem zájmu nejen umělců - sběratelů, ale také hledačů harmonie a řádu".  I já se řadím mezi hledače ...


 
Matyáš Chochola, krystaly z cyklu Čauky mňauky, 2014 - zrcadlo, cín a krystaly z cyklu Full of drahokams, 2013 - kov, barva.


 Šárka Koudelová, Kameny, 2013.



Martin Fišr, 29 Cat Crystals, 2011-2014 - papír, sklo.


 Ondřej Maleček, 2014, akryl.


Jiří Thýn,  černobílé fotografie Prostor, abstrakce, 2011.



Dita Klicnarová, Sběratel krystalů, 2013 - 2014.


Matěj Smetana, Mřížka, video, 2014.


Lenka Vítková, Ametyst, 2011 - olej na plátně


Oldřich Bystřický, 2011 - 2014, kombinovaná technika.

Všichni uvedení autoři představují různé způsoby jak s krystalem pracovat. Co autor to něco jiného, dohromady průřez krásným celkem. Různorodost a přece jednota. Podzim s sebou přináší i trochu více času na návštěvy výstav, tak už se těším, že jich pár navštívím. A hned zítra vám o další jedné napíšu více.

Příjemný začátek nového týdne.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Tak na tuhle bych hned šla! A dost se mi líbí ty kočky! .)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ráda chodím na výstavy. Teď mě nejvíc baví architektura. Tento týden se chystám na výstavu o českých obchodních domech z 60-70.let.Na to se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, pěknou výstavu tam máte.... To by se mi taky líbilo... Já občas chodím tady u nás na zámeček, ale většinou i s klukama, tak to je v poklusu :-) Ted máme nově otevřený i zámek (ne jen přilehlé prostory), tak tam se taky chystám, ale bez dětí :-D
    Pa a hezký den
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, já taky většinou chodím s klukama, tohle byla vyjímka, Marťa byl s Martinem na závodech a Vítek s dědou v kině. Tak jsem to musela využít. Ale Marťu s sebou beru pravidelně, přehled se nikdy neztratí. No a Vítek je ještě malej a uvidíme, jestli ho to bude vůbec bavit jako Marťu. Včerejší Olbram Zoubek Vítka teda moc nebral :-)))

      Vymazat
  4. Mám ráda výstavy s díly na zadané téma. Je to moc zajímavé porovnávat, jak různé jsou na jednu věc vize.Mám s tím už dobré zkušenosti v textilním umění. Díky tvému fotoaparátu, sice koncentrovaný, ale pěkný zážitek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě baví to srovnávání a různé pohledy. Děkuju a pěkný den!

      Vymazat
  5. TAKY mám ráda výstavy, beru i svého čtyřleťáka, naštěstí je cestovatel a navštěvovatel po mě :-), druhý zatím v nosítku je vždy u mámy spokojen.
    Minulý týden jsme navštívili galerii v Liberci, nově otevřenou, patra nádherných nejen obrazů bylo pro nás na jeden zátah moc, ale víc než polovinu jsme zvládli, pak strávili hoďku na interaktivní výstavě pro děti a dali druhou půlku. Krásný zážitek pro všechny, syn v autě mluvil jak o ZOO tak o galerii, z obojího byl stejně nadšen... :-)

    A pak máme moc rádi výtvarné dílný v národní galerii v Praze a taky muzeum Kampa, myslím, že je důležité děti vést k umění stejně jako k lásce k přírodě atd atd atd
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě důležité je, s tím mohu jen souhlasit.

      Vymazat