pátek 3. října 2014

Diář 2015 pro radost

Už máte svůj diář na rok 2015? Já ano! Původně jsem řešila s kamarádkou úplně jiný projekt, když vznikl nápad na výrobu vlastních diářů. Pro nás dvě, pro radost. A tak spatřil světlo světa tento diář, který už mi leží na stole a který jsem se nakonec rozhodla nenabízet k dalšímu prodeji. Chci, aby mi ta radost z něj vydržela a psala do něj s chutí. Přesto se ale ráda pochlubím :-) Tentokrát je vyvedený v duchu přírodním a na mě nezvykle barevný! Ale přírodu mám sama velmi ráda a tak jsem udělala to, že jsem tu barevnost skryla rafinovaně dovnitř formou pohlednic. Pyšní se originální ručně vyráběnou záložkou sovy, pochopitelně moudré sovy! Sovička je ruční práce, je vyrobena z fimo hmoty a přírodního peří a může sloužit nejen jako originální záložka do diáře, ale později třeba do knihy. Pochází z dílny Foamies.









Diář je vyvázán kroužkovou vazbou. Bílý,  90 g hlazený papír uvnitř koresponduje s přebalem diáře a bílou barvu jsem zvolila záměrně, protože přebal je vyroben z bílého plátna, jenž je potištěné mojí fotografií vepředu. Na zadní straně je potom plátno šedé. Pro zajištění výrazná červená gumička. Uvnitř diáře je vše, co má být a ještě něco navíc. Čtyři vyjímatelné barevné pohlednice ročních období, které jsou jednoduše vlepeny a dají se kdykoliv použít a navíc po nich v diáři zůstanou fotky tištěné na křídovém papíru.





Mám z něj opravdu velkou radost a doufám, že bude mít i kamarádka, pro kterou je dělaný. A abych si tu radost uchovala, nebudu ho nabízet k dalšímu prodeji. A víte co mě velmi těší? Že byl diář vyroben zaměstnanci sociální frmy, která dává pracovní příležitosti lidem, kteří těžko hledají pracovní uplatnění na trhu práce. A už se nemůžu dočkat, až si do něj začnu psát poznámky na příští rok. A na vás čeká v eshopu nástěnný kalendář 2015 se třinácti autorskými fotografiemi.

Užijte si víkend!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

26 komentářů:

  1. Baru moc se povedl, taky by se mi líbil :) Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  2. Barunko, ten je ale super!!!! Byla bych rozhodně jedním z mnoha zájemců, ale chápu vás a přeji vám vaši radost! Už mám spadeno na váš polštářek a k němu plátno, tak snad se zadaří ještě letos! Krásné dny!! Zuzka Kašči

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, je několik okolností, proč ho nebudu nabízet v eshopu. Chci dělat věci pro radost, ne pro zlost :) Pro kamarádky a známé ráda vyrobím, nikoliv však pro volný prodej. A děkuju, jsem ráda, že se vám moje fotky líbí. Pokud jste někde z okolí, přijďte se kouknout na výstavu http://www.bgphotography.cz/2014/09/hola-hola-cafisco-vola.html, najdete tam obojí.

      Vymazat
  3. Baru, taky se mi moc líbí, je to super nápad a moc se Vám povedl. Užijte si radost z dobře odvedené práce. Uvažuju o dalším polštáři, z toho, co už mám, jsem nadšená. Mějte se hezky, Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, děkuju. Polštáři jsem zásobená, vždy je skladem, tak není problém. Pěkný víkend.

      Vymazat
  4. Barunko, je nádherný, ať z něj máte s kamarádkou hodně radosti a hlavně spolu s ním co nejšťastnější dny!
    Já se taky začínám rozkoukávat, na tenhle rok jsem měla od Papelote pro Cesty domů a potřebuji nějaký podobný formát, protože do diáře vpisuju mraky věcí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky spisovatelka, proto je u každého týdne skoro celé stránka na poznámky a na konci bílé listy. Mám ráda ty nepopsané voňavé stránky a vždycky, když začínám psát se snažím, aby to vypadalo, ovšem jak se potom rozjedu, už škrábu jako kočka :-) Děkuju a pěkný večer.

      Vymazat
  5. Baru, tak ten je super! Já jsem nikdy diář nepoužívala, ale už dva roky si říkám, že si ho musím pořídit, protože mám všude papírky s datumy, vzkazy atd. a i občas i na něco zapomenu, povinností je stále více a už to takhle nejde. Takže diář bude!!!
    Ta sova se k tomu skvěle hodí. Ty máš "bomba" nápady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, když v duchu přírodním, tak se ten pták na záložku úplně nabízel :-) Do lesa se sova hodí :-)

      Vymazat
  6. Milá Báro, je mi líto, že jste nechala jeden nepříjemný komentář (četla jsem příspěvek, když tu byl jen ten), aby vám zkazil radost...myslím, že svoje zájemce by si diář v eshopu našel i za cenu odrážející všechnu práci a úsilí do něj vložené...Na takové lidi se vykašlete, vždycky se najde alespoň jeden negativní...
    Mějte hezký večer! :)) Evi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ten komentář nebyl důvodem k mému rozhodnutí, byl dost mimo mísu jak se říká. A kdo chce, cestu si ke mně najde. Chci mít z práce především radost a diář určitě není můj stěžejní produkt. Původně byl plánovaný pro mě a pro kamarádku, nakonec jsem z něj měla takovou radost, že jsem ho chtěla nabídnout do volného prodej, ale nenabídnu. Ale díky za vaši podporu, vážím si toho!

      Vymazat
  7. Dobrý večer Báro, to je nejkrásnější diář, jaký jsem kdy viděla!!! Přeji krásné podzimní dny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Veroniko, to mě moc těší, díky moc! Pěkný večer.

      Vymazat
  8. Baru,moc se mi diář líbí :) . Taky jsem četla ten úplně první komentář a říkala si proč jste ho tu nenechala. Ale je to v věc názoru, jasně každý by si za tu cenu asi diář nemohl dovolit, ale o tom to není, přeci jen je spousta těch co by ho rádi i za tu cenu, třeba pro to, že je originální a odlišný od běžně prodejních. Ten kdo se nikdy o nic nesnažil, není tvůrčí a třeba nepodnikal, tak to těžko dokáže posoudit.....,pro to bych se asi ani nezlobila za ten původní první komentář. Každopádně je to povedený diář s roztomilou sovičkou! zdraví Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, jak už jsem psala Evi, důvod je jiný, kdybych nechtěla, tak jsem komentář vůbec nepublikovala. A nechci se v tom víc babrat. Moje práce na diáři nestojí a kdo chce, tak si mě najde ;-) Děkuju a pěkný víkend.

      Vymazat
  9. Dárky s láskou vyráběné jsou úplně ze všeho nejlepší. A diář je fakt krásný. Akorát by mi na něm nevyhovovalo (jako na většině ostatních) málo místa na zápisky na víkend - já na něj vždycky potřebovala snad i víc místa než na všední dny. :-)
    Vlepené pohlednice nejlepší! Kdyby byly na bílém podkladu, vím, že bych se jich asi nedokázala vzdát. Ale když obrázek zůstane - a ještě větší k tomu, je snazší poslat je a udělat radost ještě někomu jinému.
    Báro, fandím Vašemu nadšení, snaze udělat z koníčka živobytí. Jsem posledním rokem na RD a pořád tápu, kam se profesně vrhnout. Pořád mi přijde, že nic neumím, přitom jsem vlastně docela schopná ženská. ;-) Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proto k němu budu mít ještě blok :-) A ta moje cesta taky nebyla vůbec jednoznačná. I když jsem nikdy neměla standartní RD, protože jsem u toho vždycky pracovala (ač jsem nemusela), ale prostě to tak mám. Ať už to byl eshop s přírodní kosmetikou nebo externí práce pro kosmetické firmy. Potom přišel impluz z více stran, od kamarádek ze školy, od okolí a po první samostatné výstavě přišla i nabídka práce. Tak jsem toho využila a musím říct, že jsem za to strašně ráda. I když všechny začátky jsou těžké, tak tohle mě vyhovuje. Čas na rodinu, děti a jejich koníčkz a kroužky, prostor pro mě. Vše ale za podpory manžela. Ráda bych se začala více profilovat, tak uvidíme, co přinese další rok "podnikání" v tomto směru. Vím, že RD může být stereotypní, ale nechte tomu volný průběh a pokud to je jen trochu možné, věnujte se tomu, co vás baví. Děkuju a ať se vám daří!

      Vymazat
  10. Jojo, já taky celou RD něco dělám pro výdělek (učení, korektury) nebo pro radost (různé vyrábění), ale nic z toho není na plný úvazek. A příští rok už to takhle pytlíkovat nehodlám a chci najít "něco pořádného", a tak přemýšlím co. :-)
    Hodně zdaru v dalším podnikání!

    OdpovědětVymazat
  11. Baru,
    strašně se Ti diář povedl!
    A na ty barevné fotky / pohlednice/ se stále nemůžu vynadívat :-)
    A chápu tvoje důvody k tomu, že ho nechceš dávat do prodeje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Sebestředně se kochám a už zapisuju :-) A pohlednice jsou stále k mání zde http://www.fler.cz/zbozi?ucat=330005 :-)

      Vymazat
  12. Baru, chtěla jsem ti dát poklonu, že jsi sem dala i můj negativní pohled, nicméně nakonec koukám, že jsi jej přece jen smazala. Ach jo. Jak já tohle nemám ráda, je jasné, že každému se líbí něco jiného, kdyby se mi jiné tvé výrobky nelíbily, asi bych nebyla tvým fanouškem. Jen se mi nelíbila cena vs. kvalita. Vidím ale, že z prodeje jsi ho stáhla, to jsi nemusela, třeba by si své kupce našel, lidi koupí všechno, i kdyby jen proto, aby ukázali, že na to mají. :) Přeji vám hodně spokojených zákazníků a sílu i v případě kritiky, s tím snad každá z nás blogerek musí počítat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, jak už jsem psala v několika odpovědích nad vámi, váš komentář rozhodně nebyl důvodem ke stažení z prodeje. Kritika je to, co nás posunuje dál :-) Kdybych nechtěla, váš komentář jsem nezveřejnila. Důvod je jiný a nebudu a nechci ho tady rozebírat. Váš názor beru, i když je s prominutím zcela mimo. A jak jste si asi všimla, celý text i příspěvek je předělaný. Kupce by si našel zcela určitě, protože už jich v mailu pár mám. Ale původně byl diář vytvořená pro mě a pro kamarádku a u této verze taky zůstanu bez toho, aniž bych musela cokoliv vysvětlovat. A jste celkem borec, že dokážete posoudit kvalitu podle fotek :-)

      Vymazat
  13. Krása! Marně jsem sháněla někoho, kdo by mi vyrobil pěknej a vkusnej diář s vlastníma fotkama. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak příště už víte kam se obrátit :-) Teď už nemám ani jeden, bohužel, ale letos budu dělat určitě taky. Díky!

      Vymazat