pondělí 1. září 2014

Slavnostní otevření modré pastelky

V pátek dopoledne jsem byla přítomna na slavnostním otevření zbrusu nové třídy v mateřské škole v Blansku. Měla jsem možnost být při tom a nafotit celou realizaci od začátku až do konce. Modrá pastelka je dílem bytové designérky Leony Fouskové a jejího týmu řemeslníků. Lejka má úžasný smysl pro detail a dokáže využít každý centimetr prostoru. Obdivuji nejen její práci, ale všech řemeslníků, kteří se na realizaci podíleli. Tahle pirátská třída se moc povedla. Celý foto dokument můžete najít zde.













Třída je navržena v duchu pirátském a nechybí tu nic. Hudební koutek, výtvarný koutek, pořádné lezení pro malé piráty. Třída je rozdělena na dvě části, protože se jedná o třídu logopedickou. Jsou tu dokonce i kapitánské můstky s kormidly, odkud budou velet paní učitelky, prolézačka i houpačka. Chtěla bych vidět ty rozzářené oči dětí, kteří dnes do modré pastelky přijdou. A věřím, že se jim tu bude líbit. I já jsem slíbila, že se budu podílet na zkrášlení jejich třídy a v září všechny děti nafotím na jejich nástěnku.





Vše bylo hned otestováno dětmi a vše s velkým nadšením. Myslím, že paní ředitelka i autorka celého projektu mohou být maximálně spokojeny. A mně osobně se takového projekty moc líbí. Vždyť jsou pro děti a je důležité, aby i ony už od mala vyrůstaly v pěkném a důstojném prostředí.





Co dodat na závěr? Popřát všem dětem krásný začátek školního roku a všem učitelkám pevné nervy. Tak dnes nezapomeňte vykročit pravou! A kdo si všiml, že mám trochu "učesaný" blog, má plusové body navíc :-) Velké poděkování patří Kláře, která mi to všechno zrevidovala a taky pro blog konečně zajistila vlastní doménu. Myslím, že po třech letech už si to blog zasloužil. Takže www.bgphotography.cz

Krásný začátek týdne a vykročte pravou!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Tak z tohohle děti musí být opravdu nadšení!! .) To bych se hned nejraději do školky vrátila :D

    OdpovědětVymazat
  2. Báro, je to mazec! Opravdu paráda! Moc gratuluji Leoně a obdivuji její nápady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to krása, Lea je moc šikovná a její nápady obdivuju taky :-)

      Vymazat
  3. To je krásná školka! Být dítě, na takové místo bych se těšila denně. Určitě tam nedělají ani tu mlíkovou polívku, kterou nás ve školce trápili :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím. Já si jen pamatuju, že když šel Marťa do školky, tak jsem tu školkovou stravu nemohla dlouho rozchodit, páč jsem se vyvařovala se zdravýma jídlama. U Vítka mi to už bude asi víc jedno, ten zdravě jíst odmítá už teď :-) Ale taky jsem měla pár favoritů, u kterých jsem seděla ještě dlouho po skončení oběda :-)

      Vymazat
  4. vyzera to tam uzasne! nie ako u nas :(

    Pozyvam na koncoletnu SKIN IN BLOSSOM giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, soutěže se nezúčastním neb mám svoje osvědčené favority :-)

      Vymazat
  5. No to je ale taková nádhera! Ukazovala jsem to teď Domi a ona, že tam chce hned chodit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš Vítek tam se mnou jednou byl a od té doby pořád loudí :-)

      Vymazat
  6. Děkuji všem za milé komentáře a pochvaly - a hlavně dětem, protože od těch je to nejupřímnější! Paní ředitelka mi psala, že děti byly vyvalené, ale pak se osmělily a začaly šmejdit po třídě, hledat koutky a vychytávky, což je přesně to, co jsem chtěla. Asi se tam na ně půjdu ještě podívat. Byla to pěkná spolupráce, protože paní učitelky a paní ředitelka byly velmi vstřícné a v nápadech mě podporovaly! Teď jen doufám, že to všechny děti ve zdraví přežijí a nespadnou ze žebříku nebo houpačky :-) Osm měsíců práce, radost veliká! :-) Osvědčený řemeslnický tým taky super - ale to už víme, že se na sebe můžeme spolehnout. A čaj tam vaří dobrej, pomazánky taky, zbytek jsem neochutnala, ale je fakt, že doteď mám ze školky některé chutě, co nedávám - třeba tu mlíčnou polívku, koprovku a dušenou mrkev :-)

    OdpovědětVymazat