úterý 16. září 2014

Redesign kuchyně hotov

Jsem maximálně ráda, že si po šesti týdnech můžu konečně užívat uklizeného bytu (tedy rozumějte bez prachu). Původně plánovaná mozaika místo stávající desky nahrazující obkladačky, se neuskuteční. Jednak už nechci doma žádný binec, za další si myslím, že takto to vypadá lépe. Chtěla jsem zachovat kombinaci dřeva a bílé, která se opakuje i jinde.




Nejvíc jsem si naběhla při natírání této rohové poličky, protože ta není z dýhy, ale z lamina. Barva se mi v rozích olupovala, takže jak můžete vidět na fotce, ty rohy jsem musela vyložena "zašudlit". Košíky jsem taky přetřela, protože byly vyrobeny na zakázku a mořené v barvě olše tuším a jiné, co by velikostně odpovídaly, jsem nenašla. Mám v nich sušené bylinky a jiné potřebné drobnosti, které nechci mít na očích. A taky mně přišlo zajímavější nechat tu vnitřní polici, ve které koše jsou, ve dřevě. Jen jsem přetřela profil přední lišty. Původní prosklená dvířka s vitráží jsem nechala přesklít a vybrala jsem leptané sklo. Vím, že ze staré linky moderní neudělám (a vlastně ani nechci), ale myslím, že tohle se hodí více.





Původní zlost, že jsem se do toho pustila, už mě přešla a nelituju toho. Šla bych do toho asi znovu (ale s určitým časovým odstupem), protože tahle nízko nákladová akce splnila moje očekávání. Navíc i finanční rozpočet včetně nových skel byl velice příjemný. Teď už jen poštelovat panty, protože jak jsem to vyšroubovala a pomíchala kování, které prý bylo nějak nastaveno, trochu to místy ještě hapruje. Ale kování máme Blum , takže to nebude žádný problém.






Jediné, co musím ještě pořešit, je světlo. Tuhle šílenou zářivku tu máme už pěkně dlouho a nechtěla jsem se jí zbavit z jednoho prostého důvodu. Má vybornou svítivost a já v kuchyni potřebuju hodně světla. Nechci žádnou bludičku ani designovou záležitost, ale pěkný a praktický světlo. Nemáte nějaký tip?





Chaos u stolu i nadále zůstává jak vidíte, jen jsem modrou židli zazimovala stejně jako ostatní modré doplňky určené na léto. Ty nahradí moje barevná klasika - bílá, šedá, černá a dřevo. Měla jsem hrdinské nutkání, že na podzim oživím  obývací část hořčicově žlutou, ale nevím nevím. Tak a to je konec a teď už si dám s renovacemi alespoň pro letošní rok pokoj.


Užijte si fajn den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

30 komentářů:

  1. Baru, nádhera, za tu dřinu to stálo...já se taky chystám na stolek pod tv...snad bude o víkendu počasí abych mohla smirkovat na balkóně :-). A tip na světlo do kuchyně nemám, my před deseti lety koupili zářivku kulatou v OBI - myslím, že se jmenovala OPPLI a máme ji doteď, taky mám ráda hodně světla v kuchyni :-). Pěkný den Gabka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi počkám, až mě nějaké příhodné cvrnkne do nosu sao, protože jakmile člověk po něčem konkrétním jde, nic nenachází. A já rozhodně nejsem ten tip, abych obrážela obchody a věnovala tomu víc času než je nezbytně nutné. Třeba se něco najde. Děkuju!

      Vymazat
  2. Je to perfektní...to utrpení stálo za to ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk rychle zapomíná, asi jo, stálo. Já jsem spokojená :-) Díky!

      Vymazat
  3. Baru, zdravím..... Viděla jsem už včera... musím pochválit ještě jednou, vypadá skvěle:-)) / včera jsem Vám psala, že bych se do natírání HNED pustila/
    Když se doma dostanu k barvě a válečkům, jsem k neudržení:-))
    Krásný den.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanku, chápu vás. Já to mám podobně, i když teď se ještě chvíli budu držet zpátky :-) Děkuju.

      Vymazat
  4. Skvělý! Včetně tý desky v barvě dřeva. Fakt se mi to moc líbí! Všechno:).

    OdpovědětVymazat
  5. To břízové pod hrnky, jéé, to chci! Na strop malé černé puntíky nebo u krajů aspoň lístečky co jsou kdykoliv odlepit + decentní světlo! Znervozňují mě holé bílé stropy. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem si nařezala loni na Vánoce a jsou to stálice, zase jsem je vytáhla. No mě by zase znervózňovaly ty puntíky nebo lístečky, já musím mít holé bílé stropy. Ale nové světlo bude! Jen až mi padne to pravé do oka, tohle je hrozný, já vím.

      Vymazat
    2. A mohu se opičit? :D Obyč korky jsou děs a háčkované se mi nelíbí. Nejhezčí stropy jsou s dřevěnými trámy, takže co světlo s diy kusem dřeva? Už mlčím a chválím linku, good job! :)

      Vymazat
    3. Samozřejmě! Korky jsou příšernost největší! Jo mít ve stropě dřevěné trámy .. to by se mi taky tuze líbilo. Další problém je, že kuchyně je spojená s obývákem, takže to světlo musí aspoň trochu být na stejné vlně jako je to v obýváku. Ale dneska jsem šla pro žárovku a jedno mi padlo do oka. Tak mám asi vybráno.

      Vymazat
  6. Baru, NÁDHERA. VŠECHNO! Jsi fakt dobrá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš fakt dobrý nápady! A ten stoleček s lampou - to je kus!!!
      Chtěla jsem tě poprosit, jestli bych si mohla půjčit tu fotku s tou čajovou soupravou. Před dvěma lety jsem si ji chtěla koupit v Praze, viděla jsem ji v Palladiu a řekla jsem si, že si ji pak koupím. A od té doby ji nemůžu sehnat. Už jsem si dávala i inzerát, ale nemám kvalitní obrázek a tvé krásné fotky, co jsem si koupila, mám jen pro sebe. Moc děkuji.

      Vymazat
    2. Myslíš ten novej? :-))) Fotku si pujč jakou chceš. Já jsem ji nedávno někde zahlídla, ale v takové cihlové barvě a tuším byla od Oxalis, zkus kouknout. Ale mám ji fakt dlouho, tak nevím.

      Vymazat
    3. Ano, ten nový stoleček a lampa je bomba! Je zvláštní, že by mě to třeba v katalogu neupoutalo, ale pak když to vidím v prostoru, je to jiný.To se mi stává často.
      Děkuji moc za půjčení. Oxalis prodává tyto čajové soupravy, ale s jiným motivem, ale mě se líbí ten popraskaný. Že já blbec jsem si ji tehdy nevzala. Jak se člověku něco na první pohled líbí, musí to koupit!!!!
      Díky a hezký večer.

      Vymazat
    4. No já to zase hned vidím v prostoru (u nás doma) :-) Jo já to říkám hned, že první dojem je jen jeden a když se něco fakt líbí, neotálet dlouho :-) Chtěla jsem něco jiného než IKEA, tak jsem rozbila prasátko :-) Pěkný večer i Tobě.

      Vymazat
  7. Je to nádhera, dřina se fakt vyplatila, ale já bych to asi 6 týdnů nevydržela. Kuchyně se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nebylo šest týdnů prachu a bince, já to vždycky uklidila, alespoň částečně naskládala zpět, proto to tak dlouho trvalo :-) Díky.

      Vymazat
  8. Smekám smekám, krásně prokoukla. Ten čajový servis je kouzelný, kde jsem ho jen viděla :)??

    OdpovědětVymazat
  9. Gratulujem.. Podarilo sa to vsetko... Mas to teraz vynovene, tak si to uzivaj

    OdpovědětVymazat
  10. Báro, máte to krásný! O to víc Vás musí hřát ten pocit,že Vy sama! Mám z toho podhledu krásný pocit,je to takové lehčí a vzdušnější a bezva ladí se zbytkem bytu. Stolky a lampu jste taky vybrala skvěle! Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, díky. Odlehčit to opravdu chtělo, bylo toho dřeva moc. Ze stolků a lampy mám radost, kéž už by byl i ten zbytek :-)

      Vymazat
  11. Baru, prostě jsi profík, jdu k tobě do učení:-)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, kdyby mě profík viděl při práci, vrátil by mě do učení :-) Dík!

      Vymazat
  12. Bari, krása, krása, krása ..... máš můj veliký obdiv ..... už jen kvůli tomu prachu ...... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten byl nejhorší, natírat to bez broušení, to by byl relax :-) Marki děkuju a měj se pěkně.

      Vymazat