čtvrtek 18. září 2014

Pořád rostou

A tak jsme pořád zásobovaní. Včera jsem vám na facebooku slíbila recet. Tentokrát budeme houby zapékat s bramborama a dýní. Rychlý a strašně dobrý, fakt! Chutné i za studena, je to vlastně takový jiný bramborák. Možná by to šlo opékat i na pánvi, ale já raději zapékám v troubě, nenasákne to tuk. Původní recept jsem získala od mamky, ale vylepšila jsem ho o dýni, protože ji mám strašně ráda a je to fakt dobrota.



CO BUDEME POTŘEBOVAT? (pro 2-3 osoby)
8 menších brambor (i se slupkou),
1/2 menší dýně hokaidó,
3-4 pravé hřiby nebo jaké budete mít,
kmín, 
majoránka,
červená cibule,
olivový olej, 
sůl,
3 vajíčka.


JAK SE DOPRACUJEME VÝSLEDKU?
Cibulku najemno nakrájíme a orestujeme spolu s nakrájenými houbami, kmínem a solí. Dýni důkladne omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a i se slupkou nahrubo natrouháme, přidáme k houbám a krátce restujeme. Brambory omyjeme, i se sloupkou nahrubo nastrouháme, smícháme se směsí orestovaných hub s dýní, přidáme vajíčka, podle potřeby dosolíme, přidáme kmín a majoránku. Dáme do pekáče a pečeme cca 30-40 minut na 200 stupňů. Dávám na pečící papír.





Myslím, že výsledek vás svojí chutí překvapí. Kmínem nešetřete, s majoránkou už opatrněji, ta je dost aromatická. A samotná směs orestovaných hub s dýní taky není vůbec k zahození a můžete ji využít jako přílohu. Ovšem když přidáte brambory a zapečete, máte plnohodnotné jídlo, navíc prudce jedlé. Takže jestli máte ještě houby a nemáte chuť zrovna na špecle, zkuste tohle! Dnes jsem pro změnu vařila vepřovou panenku na houbách (sušených), abyste si nemysleli, že jsme vegetariáni. Tohle období už mám za sebou :-)



 Dobrou chuť!

PS: poradí mi, prosím, někdo, proč se mi příspěvky nezobrazují na hlavní stránce bloggeru? Už mě to zlobí víc než týden, datum a čas mám nastavený správně a pořád nic. Dělá to jak u příspěvků aktuálních, tak naplánovaných. Díky!


Fotografie i obsah podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

1 komentář: