sobota 20. září 2014

Podzim šípkový

Podzim u nás doma se neobejde bez šípků. Ale nejen těch ve váze jako dekorace, ale především těch nasušených na čaj. I když příprava šípkového čaje je malinko zdlouhavější, nevadí mi to, protože šípkový čaj za to určitě stojí. První podzimní den nás sice teprve čeká až za tři dny, tj. 23.9.2014 (krásné datum mimochodem), ale já už mám podzim teď. K tomuto období taky nerozlučně patří Hrnčířský jarmark v Kunštátě, který probíhá právě tento víkend. Byla jsem dnes ráno, ale nefotila jsem. Tentokrát jsem ho pojala jako návštěvní a setkala se s několika milými lidmi včetně Soni Malinové. Musela jsem přece na ten šípkový čaj přivézt nové hrnky, to je jasný! Měla jsem je objednané měsíc a půl dopředu, pro jistotou, protože loni byly hned vyprodané.


 


Tenhle dekor v podobě vytlačovaných kytek jsem si přála už dávno a tak jsem si vzala i hrnky na kafe, i když teď momentálně piju jen bezkofeinový. Nevadí, na chuti to není znát a moje srdeční záležitost to ocení. A šípkový čaj z velkého hrnku od Soni chutná ještě o něco líp. Vařím ho se stévií, takže už ho nemusím ničím sladit a můžu ho popíjet celý den.









Šípky jsou a budou zřejmě jedinou podzimní dekorací. Tedy ještě mám v plánu si pořídit velkou mačkanou vázu a do ní natrhat nějaké suché trávy a kluci jako každej rok přinesou asi tak tunu kaštanů. Jak já mám tohle období ráda!

Užijte si víkend, vypadá to na sluníčko.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Podařené fotky, moc se mi líbí ty barvy... včera jsem přemýšlela, že si utrhnu větvičku šípku do vázy, ale zapomněla jsem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsou zralé? Vyrážím zítra na lov tedy. :) Já piju meltu, ale někdy chci zkusit Yannoh = žito, ječmen, čekanka, plody dubu a taky obilné kafe s fíky!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yannoh? To slyším poprvé, ale už jsem si to vygůůglila, zní to výborně, hlavně ty fíky! To budu taky muset vyzkoušet jako alternativu k bezkofeinové kávě. Kdysi jsem si tyhle kávové náhražky taky kupovala, ale já jsem kafař jako poleno, tak jsem z toho moc odvázaná nebyla. A šípky už zralé jsou, i nás dokonce už některé přezrálé a měkké.

      Vymazat
  3. Barunko, krásné fotky i hrníček !!!! Přeji ti krásný víkend ...pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Baru- krásné fotky, tvůj hrneček mě zaujal už na Instagramu! na šípkách už jsme taky byli, protože čaj je z nich vynikající, obzvlášť v tak krásném hrníčku. A blahopřeji k další výstavě!

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky vypadají moc pěkně! A teda ten stůl s osb desky, to je mazec!!! Mám ve skladu pár desek odložených a pořád přemýšlím, co z nich :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už aspoň víš, co z nich vyrobit! Já jsem z nich nadšená, protože kromě hlediska estetického na nich nejsou vidět drobky ani vyznačené prsty :-) A děkuji paní, chvála od tebe je pro mě velká čest! :-)

      Vymazat