středa 20. srpna 2014

Vernisáž výstavy Miroslava Matyáše

Minulý pátek večer jsem si s kamarádkou odskočila na vernisáž výstavy blanenského fotografa Miroslava Matyáše. Nejsem rodilý blanenšťák a trvalo mi poměrně dlouho, než jsem našemu městu přivykla, a proto moc ráda chodím na výstavy zdejších umělců, abych poznala město i po jiné, pro mě přitažlivější stránce. Hlavně se snažím hledat ty lepší stránky. Galerie města Blanska či Galerie Jonáš patří tedy k místům, které ráda navštěvuji.






  







Miroslav Matyáš oslavil 75. narozeniny a fotí od svých patnácti let a jeho černobílé fotografie mají svoje veliké kouzlo. Získal 1. cenu v soutěži časopisu Zdraví, otiskli mu dvě fotografie v německé publikaci Pro štěstí člověka, na které se předvedli autoři z 82 zemí. Zúčastnil se i několika zahraničních výstav v Linci, v Bukurešti a v Hongkongu. A právě v Hongkongu získal druhou cenu za portrét. Působí velice skromně a skromný taky je. Jsem ráda, že jsem mohla poznat další významnou osobnost našeho města.

A co vy, chodíte rádi na výstavy?
A na jaké jste byli naposledy?


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

4 komentáře:

  1. Sympatický pán a fotky má moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  2. A máš doma nějaký starý čenobílý fotky? Já spoustu, hlavně z mého dětství.
    Baru a jakým přístrojem teď vůbec fotí pan Matyáš? Už zrcadlovkou?
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani mám a chystám se, že v nich udělám pořádek, ale na to dojede asi až v zimě. Ano, moderní technika dostihne každého :-)

      Vymazat