pátek 1. srpna 2014

Špagety s krevetami

Potřebuju teď kvalitně  jíst, ale nebaví mě v kuchyni trávit celé dny. Takže to řeším pečlivým výběrem surovin a jejich rychlou přípravou. Dnes pro vás mám špagety s krevetami s čerstvou rajčatovou omáčkou. Je to jedna z dalších rychlovek, které ráda vařím. A taky miluju mořské plody a ryby. Mohla bych je jíst každý den, na rozdíl od jiných druhů masa. 




A co všechno budete na přípravu potřebovat?

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
   3 snítky čerstvé bazalky, 
3 stroužky česneku, 
vypeckované olivy (celou skleničku)
čerstvá rajčata, 
250g loupaných krevet (na 3 porce),
celozrnné špagety (množství dle počtu strávníků)
olivový olej, 
sůl.


 

Miluji kombinaci rajčat a česneku, samozřejmě olivy a bazalku. 

POSTUP PŘÍPRAVY 
  Celozrnné špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s olivovým oleje. Připravíme si čerstvou omáčku. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme na olivovém oleji spolu s čerstvě natrhanou bazalkou a přidáme na kostky nakrájená rajčata. Chvíli podusíme a vzniklou směs rozmixujeme. Poté přidáme krevety, které v omáčce cca 10 minut povaříme a nakonec přidáme na kolečka nakrájené olivy. Jejich výrazná chuť a chuť moře si bohatě vystačí a není třeba už přidávat parmazán, ale proti gustu ..... klidně si ho tam přidejte :-)



Je to jednoduché, nemyslíte? Obvykle ta nejednodušší jídla i nejlépe chutnají.


Tak vám přeji dobrou chuť a užijte si pohodový víkend!
A můžete se těšit na losování výherce soutěže, které ještě o víkendu zveřejním.



Fotografie i obsah příspěvku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Hanka Francová01 srpna, 2014

    Vypadá to lákavě, ale já se pořád nějak "bojím" těch mořských "potvůrek" :o) ...... ale asi jde o zvyk ...... Hezký víkend. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, krevet se rozhodně bát nemusíte :) Já bych bez mořských potvor žít nemohla, i když jen mražených.

      Vymazat
  2. S jedením mořských plodů a ryb oproti jiným druhům masa jsem na tom stejně. .) Klidně bych i mohla být vegetarián, ale ryby by se nesměly řadit mezi maso :D
    Recept určitě opět vyzkouším! .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vegetarián kdysi byla, chvíli, asi 3/4 roku, ale chybělo mi železo, nějak jsem to nedovedla vyvážit.

      Vymazat
  3. Baru, mňam, už mám hlad a doma žádná taková dobrota....:-)) Užij si víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějakou musíš uvařit :-) I Tobě krásný víkend!

      Vymazat
  4. To jsou tak krásný fotky ... jsem akorát po obědě (rizoto.), ale tyhle špagety možná budou k večeři:)

    OdpovědětVymazat
  5. miluju těstoviny jakkoliv, a tyhle budou výborný s krevetama :-) fotky parádní :-) Bára

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, dělám obdobné špagety. Do horkého oleje hodím stroužek česneku a přidám plody moře. Zaliji bílým vínem a přidám špagety, které rozprostřu po celé ploše kastrolu, zaliji ještě vodou. Vylovím po chvíli stroužek česneku a přidám nakrájená cherry rajčátka. Když jsou špagety "al dente" odstavím kastrol z ohně, dosolím, posypu zelenou petrželkou. Na talíři zakápnu olivovým olejem.

    OdpovědětVymazat
  7. Takováhle jídla miluju, rychlá, italská, lehká a myslím, že i zdravá. Díky za Recept Báro, krásnou neděli ;-)

    OdpovědětVymazat