pátek 29. srpna 2014

Listové těsto zapečené s lososem a brokolicí

Poslední dobou se mi daří aspoň jeden recept týdně a tak přidávám další. Opět něco zcela jednoduchého. Recept jsem získala kdysi dávno od kamarádky Martiny a patří k našim oblíbeným. Jen jsem si ho malinko upravila, v původní verzi je tuňák Riomare, já dávám s oblibou čerstvého lososa. Ale když opravdu hodně spěchám a nebo se mi nechce, dělám i s tuňákem.




POTŘEBNÉ SUROVINY (pro 4 osoby)
plát listového těsta (používám kupované),
400g čerstvý filet lososa
(případně lze nahradit tuňákem Riomare),
 1 brokolice,
2 vajíčka,
malá smetana vaření,
parmezán (stačí malý kousek),
sůl,
olivový olej,
oregáno.


POSTUP PŘÍPRAVY
Pokud budete dělat z čertsvého losova, nejdříve si dejte do trouby péct osolený filet z lososa, pokapaný ol. olejem a trochu oregána. Stačí 15-20 minut péct. Potom si brokolici rozebereme na růžičky a v páře uvaříme. Listové těsto rozválíme na velikost pekáče, ve kterém budeme péci nebo si koupíme již vyválený plát těsta na pečícím papíru. Těsto vložíme do pekáče na pečící papír, na něj dáme brokolici uvařenou v páře a tuňáka, kterého necháme okapat z oleje či upečeného lososa (losos nám chutná více). Vajíčka rozšleháme se špetkou soli a smetanou, přistrouháme kousek parmezánu a zalijeme připravené těsto s lososem a brokolicí. Pečeme cca 30-40 minut.


 
 Navíc je to rychlovka, která chutná i za studena.
Tak dobrou chuť a fajn víkend mějte!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Baru, mňam, zrovna přemýšlím, co si dáme k obědu. Brokolice by byla, ale losos - ten teda ne. U nás v krámě bych sehnala tak možná nějaký točeňák :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, vypadá to parádně, určitě to vyzkoušíme - zrovna přemýšlím, co budu o víkendu vařit :-)
    Krásný víkend, Baru :-)

    OdpovědětVymazat
  3. mňaaam, tak tuhle dobrotu určitě vyzkoušíme i u nás doma :-) Bára

    OdpovědětVymazat