úterý 15. července 2014

Vyšák

Naše cesta pokračovala ve Vyšším Brodě. Původně jsme sice plánovali přespat na Lipně, ale jelikož nebylo zrovna počasí na koupání, přesunuli jsme se navečer do Vyššího Brodu. Ubytovali jsme se v romantickém penzionu Alpská růže. Snídaně se podávala v této útulné kavárně plné zeleně. 





Káva tu zase tak extra nebyla, ale to prostředí bylo okouzlující. Ale on už jen fakt, že vás ráno nebudí děti, můžete si v klidu vypít kávu, dát si jablečný závin a u toho přečíst knížku, mnohé umocňuje. Jo a pokud se tu budete chtít opravdu dobře najíst, doporučuji restauraci U candrů. Je hned naproti přes park od penzionu Alpská růže. Každopádně hlavním důvodem naší návštěvy byl Cisterciácký klášter.





  





Pan Božský je skvělý, že se mnou tyhle výlety absolvuje, i když tohle místo byl jeho nápad! Já zase pro změnu absolvuji jeho sportovní výlety, takže se navzájem tak nějak doplňujeme. No plánované zahraničí to sice není, ale i v ČR je tolik krásných míst, která jsem ještě neviděla! A na všem negativním se snažím hledat to pozitivní. Tohle úchvatné místo mělo jednu jedinou chybičku. Vyrazili jsme hned po snídani a i když už bylo po desáté, bylo ještě zavřeno. Po více než příjemně stráveném dopoledni jsme se vydali konečně do Českého Krumlova. Pokaždé, když tam přijedu, mám pocit, že jsem se vrátila domů. Možná proto, že už tam jezdíme devět let a zatím se nám to neomrzelo. A fotkama z Krumlova vás zítra asi totálně zahltím :-) No koho to nebude bavit, ať jednoduše nekouká.


Prima den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

12 komentářů:

  1. budu se opakovat, ale nejde to jinak :-) krásnééé krásnééé krásnéé fotografie a tobě Baru to moc sluší, úplně zaříš na té fotce :-) a na zítra se teda jooo těším, v Krumlově jsme byli s manželem 4x, a jak píšeš, taky se nám to neomrzelo, je to nádherné místo... Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, to bude asi tou barvou vlasů jak se leskne na sluníčku :-) Děkuju!

      Vymazat
  2. Nutná zastávka, už jen kvůli té kavárně:-D. Ovšem, zítřejší Krumlov nesmím zaspat a propásnout!!! Nás také před 4 lety okouzlil:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Budu se asi opakovat,ale je pravda,že u nás je nádherně.když vidím ty fotky,hned bych vyrazila.. miluju zámky,kostely,mají své kouzlo..
    Těším se na fotky z Krumlova.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opakování je matka moudrosti :-) Souhlasím, že je u nás spousta krásných míst a Krumlov už je připraven k prohlídce :-) Pěkné odpoledne.

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, krásné fotky a opravdu Ti to moc sluší, i v ananasech na Veveří :-) Já se vždycky na těch cestách velmi nainspiruji a naplánuji, co všechno doma udělám a zrealizuji, a po návratu to nadšení a chuť do tvorby pod tíhou všednodenních povinností postupně opadá. Zřejmě se máme v létě raději jen hodně inspirovat a cestovat a střádat nápady na realizaci za dlouhých zimních večerů :-) Ve čtvrtek jedu nakouknout do hlavního města. Po tom výletu mimo civilizaci s mytím se v řece v minulém týdnu to bude trochu kulturní šok. Ale moc se těším! Přeji další pěkné výlety a těším se na další fotoreportáž!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lejko, tak já jen nasávala atmosféru a relaxovala, i když i plány na zářijové focení už jsem taky spřádala :-) Prahu si moc užij, já jedu v září. My dnes nakonec úplně změnili plán (ještě že tak, sprchlo slušně) a skončili jsme na Samsaře. Nádhera! Někdy si tam musíme vyrazit spolu na oběd :-)

      Vymazat
  5. Tady tu část mám moc ráda, je to prostě klasika pro vodáky :). Moc se mi líbí ta široká a zakrytá terasa, něco podobného bych chtěla mít v našem vysněném domě :) - prostě bivakovat venku a přitom je jedno když prší joojoo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo tak to by se mi holka taky líbilo a moc! Tohle byl takový fajn skleník :-) A máš pravdu, Vyšák je výchozí základna všech vodáků. I když jsem jsem štír jako poleno (vodní znamení), vodu zase tak moc nemusím :-)

      Vymazat
  6. Ten klášter vypadá krásně... A tobě to moc sekne :-)
    Šárka

    OdpovědětVymazat