čtvrtek 17. července 2014

První sklizeň 2014

Abych vás těmi cestovatelskými příspěvky příliš nenudila, rozhodla jsem se zařadit malou zahradnickou vsuvku. Když jsem včera shlédla příspěvěk Lezarts, dostala jsem chuť zajet na zahradu a trochu zkrotit bylinkový porost. Úroda byla vskutku bohatá. No však jsem jim dala pěknej sestřih, ale ony zase dorostou.




V košíku se moc dlouho neohřály, většina šla na sušení. Jen libeček a petržel do mrazáku a rukola do lednice.



 A takhle jim to slušelo před sestřihem. Taky o jednom sestřihu pro sebe uvažuji. Nedávno jsem vlasy zkrátila o deset čísel, ale pořád mi padají. A to jim věnuji tolik péče, že by jim ostatní části těla mohly závidět.






 To byla vůně! Škoda jen, že po usušení z toho zůstane o dost méně.





Teď už se válí na papíře a já přemýšlím jak nejlépe je letos uskladnit. Mám dvě velké dřevěné dózy, do nich si zřejmě namíchám nějaké směsi a taky přemýšlím o nějakých plátěných pytlících. Asi poprosím Myynu, jestli by mi nějaké nevyrobila. A jak uskladňuje bylinky vy?



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Myyna moc ráda pro tuhle nádheru pytlíčky nadělá! Však prodyšný len nebo konopná látka jsou ideální pro uskladnění takového pokladu! Mimochodem, velmi Ti tuhle úrodu závidím, to tedy jo. Naše teráska se stala rájem sukulentů a všechno ostatní šlo, ehm, do kytek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo moc prima a nechám to jen a jen na Tobě :-) A pro změnu závidím ty sukulenty, mám už poslední jeden :-(

      Vymazat
  2. Nádherné fotky. Vím, že se opakuji, ale prostě se kochám. :-) A sklizeň taky moc pěkná. Hned bych brala. Na to si ještě budu muset nějaký rok počkat.

    OdpovědětVymazat
  3. já nejraději používám papírové pytlíky, bezkonkurenční. Ale třeba na čaj používám skleněné dózy nebo jsou výborné plastové uzavíratelné krabičky z IKEA (Krus) :) Moc krásná úroda :) mě už vylezlo asi tk 20 paprik a 30 kuliček rajčat, tak se těším až dorostou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ty používám taky, ale říkala jsem si, že změna by byla fajn. Do plastových krabiček se mi bylinky nějak eklují. My už prcní rajče z parapetu ochutnali, ale jinak mi to dost chytlo plíseň a je to nic moc. Ale ve skleníku bude úroda rajčat velká.

      Vymazat
  4. Barunko, krásné, voňavé fotky ...... já rozmarýnku, libeček v mrazáku, ostatní usuším a skladuji v plátěných pytlících ve spíži ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to letos taky vidím na plátěné pytlíky, ale mám trochu strach, aby bylinky "nevyčichly".

      Vymazat
  5. Krásná úroda a zachycena tvým fotoaparátem..., téměř z monitoru voní!!!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi mě včera inspirovala a večer jsem musela stůj co stůj na zahradu.

      Vymazat
  6. Báro, sušené bylinky dávám do sklenic, aby neztrácely cenné aroma. A ještě mohu poradit k padajícím vlasům. Kupuji si od Vichy AMINEXIL PRO Kúra proti vypadávání vlasů pro ženy. Vlasy opravdu přestali padat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, mě se to spustilo tou nemocí a ne a ne přestat. Začínám být zoufalá. Ostříhala jsem o veliký kus, denně masíruju vlasovou pokožku kopřivovou vodou a jím dýňová semínka a teď jsem ještě dostala tip na Biohair vlasový aktivátor. No doufám jen, že do podzimu nebudu plešatá nebo tohle jsem ještě nikdy nezažila, ani po dětech. Sklenice jsou dobrý tip, ale na ně už nemám místo :-( Děkuju!

      Vymazat