úterý 1. července 2014

Dobrodružná výprava

Zříceniny hradů jsou vůbec nejlepší. Člověk si je může prolízat jak se mu zlíbí a pro děti zážitek největší. Pokud to tedy není jen horda kamení, ale zbylo třeba nějaké to okýnko. O zřícenině hradu Blansek v Moravském krasu už jsem se tu loni stručně zmínila, ale dnes více zblízka. Když jsou ty prázdniny ... No a aby se klukům výlet stal i hrou, vymyslela jsem pro ně pár jednoduchých úkolů cestou tam. Nazpět jsme totiž malinko zmokli. A základem takového výletu je kromě hracích kartiček, které Marťa připravil předem, jisto jistě buzova. Jednoduchý úkol urči směr a světovou stranu měl asi největší úspěch. Však i o prázdninách je třeba učit se nové věci.





Na Blansek doporučuji jít "vrchem", tj. směrem od Vavřince, protože jednak tak obejdete hodně prudký kopec, který vede od Punkevních jeskyní, ale hlavně se můžete kochat nádhernou krajinou Moravského krasu. Projdete prastarou alejí a potom už jen kousek lesem.













Pravda, moc toho tu není, ale pro dětskou dobrodružnou výpravu tak akorát. Není nad to si sjet po zadku kopec nebo postavit kamenného mužíka. K tomu udělat dětem fajn odpoledne toho moc nepotřebujete. Stačí cíl, čtvrtka papíru, nějaké to razítko, buzola a na závěr samozřejmě odměna za splněné úkoly. Akorát tímto tempem mi brzy dojdou nápady.

Prima den!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat