pátek 16. května 2014

Náhody neexistují?

Čtenáři facebookového profilu už možná tuhle informaci zaregistrovali, ale pro ty z vás, kteří nejsou na sociálních sítích se musím pochlubit i tady. Od čeho taky blog je, že jo? Včera o mně vyšla krátká zmínka v on-line magazínu IMAGinE revue d'Art, který hledá nové umělce. Příspěvek najdete ve 41. vydání s názvem "La Clef" na straně 38-39. Bohužel je to jen ve francouzštině, ale i tak z toho mám radost. V překladu se dočtete o tom, co už všichni víte, o tom, co ráda fotím. A jak k tomu všemu došlo?

 


Když jsem před Velikonocemi na zámku v Letovicích  instalovala první část mojí výstavy, oslovil mě francouzsky mluvící muž se ženou, které zaujaly moje fotografie. Nejdříve mě tedy omýval studený pot, ale když jsem zjistila, že mluví i anglicky, malinko se mi ulevilo. Sice s nimi byla česká tlumočnice, ale abych nebyla za úplného břídila, potila jsem ze sebe anglická slovíčka a nakonec se nějak domluvila. Michel Smekens je šéfredaktorem magazínu IMAGinE revue d'Art, který hledá nové umělce. Měl zájem mě zařadit do květnového vydání a tak jsem se pochopitelně nebránila. Ale najdete tam i další umělce například ze Španělska a Francie.





 No a teď reálně ... nedělám si iluze, že by mě někdo ze zahraničí na základě této zmínky kontaktoval, ale na druhou stranu mě to samozřejmě velice potěšilo. Tak jako mě těší každý zájem o moje fotografie. Je to pro mě teď taková příjemná zdravotní terapie. Tak jsem se pochlubila a můžu jít dělat něco užitečného. 

Mějte krásný den a užijte si víkend ♥


Foto zdroj.

40 komentářů:

  1. Tak si ten dobry pocit prezi a nech sa take nahody vyskytuju co najviac...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na další náhodě ten spolupracuji, tak jsem zvědavá, až to vyjde! Děkuju Jani.

      Vymazat
  2. Teda paní, Vy válíte :) Gratuluju moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zase tak světoborný to není, ale potěší to :-) Děkuju!

      Vymazat
  3. Baru, jásám, jásám!!! Je to krásně napsaný článek, dobře se čte a opravdu přesně popisuje tvojí tvorbu. Tento časopis neznám, až zase vyrazím do Fr. budu se muset po něm kouknout. Jak se říká, nemusí pršet, stačí, že krápe!!! Bravo, to je ten pravý vitamín, který teď potřebuješ:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, to je jen internetová záležitost pokud se nepletu. A děkuju, seš nejmilejší ♥ Tyhle vitamíny jsou moc fajn. Užij si víkend.

      Vymazat
  4. Super, Báro! Gratulace!Jsem z toho nadšená a dokonce jsem si to i přečetla (uf, uf, uf, ale dala jsem to) :)))
    Tak hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi, tak aspoň někdo si to přečte, protože já ne, já si musela vzít na pomoc pana gůgla :-) Děkuju ♥

      Vymazat
  5. Baru, to je krásné a pro tebe to přišlo v pravý čas! Moc gratuluju a ať z toho něco kápne, třeba výstava ve Francii!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ty jsi vtipálek :-) Až tak daleko moje ambice zatím nemíří. Děkuju ♥

      Vymazat
  6. Blahoželám! Krásna príležitosť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Baru moc gratuluji a proč ne, neuvažuješ fotografie prodávat i do zahraničí? Umění se prostě obvykůe prodává za hranicemi snadněji než u nás ;-). Hodně úsěchu a nových příležitostí přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, u nás lidi málo investují do těchto věcí, ale nějaké fotografie už jsem do blízkého zahraničí prodala. Chystám teď jednu prodejní výstavu a doufám, že nějaký zahraniční turista se zájmem o moje fotky se najde :-) Děkuju moc ♥

      Vymazat
  8. Báro, ještě jednou gratulace obrovská! Francouzsky bohužel neumím, tak jsem se mohla pokochat jen fotkami a Tvým jménem, ale je to SKVĚLÉ!!! Moc držím pěsti, ať se podaří to pořádně rozjet i za hranicemi ...
    Krásný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno má svůj čas a chce to trpělivost. Tu snad mám a nikam nespěchám. Tak uvidíme co bude :-) Děkuju!

      Vymazat
  9. Já na náhody moc nevěřím. Je to úspěch, který sis zasloužila a moc Ti ho přeji. Velká gratulace.
    Krásný odpočinkový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to děláš moc dobře, protože náhody neexistují :-D Všechno, co se děje, má svůj význam. Jani, díky moc ♥ Ty jsi taková moje skalní partačka :-)

      Vymazat
  10. Báro - veliká gratulace! A držím palce, aby nezůstal jen dobrý pocit, ale někoho to vyburcovalo ke spolupráci s Tebou! Hezký víkend, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spolupráce se pomalu rozjíždí, ale není to úplně jednoduché. Dnes je totiž "fotograf" každý, kdo má foťák. Hledám svoji cestu, představu mám poměrně jasnou, teď si jen za ní jít. Děkuju.

      Vymazat
  11. Tak to je skvělé. To je opravdu moc příjemná "náhoda" :). Pěkný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, jednoho to potěší :-) Pěkný víkend i Tobě a děkuju.

      Vymazat
  12. Baru, já se vůbec nedivím...tvoje fotografie mají duši. Moc, moc gratuluji!!! Určitě to nahodilé setkání nebylo, všechno má jistý smysl:-). Opatruj se, krásný víkend. Gabka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabko, děkuji za milá slova, moc mě to těší. Krásný víkend!

      Vymazat
  13. Báro, moc gratuluju!!! Je to úspěch a teď pro Vás určitě jeden z prostředků k uzdravení:) Je to pravda, Vaše fotky mají duši, vidíte"něco" v kolikrát úplně obyčejných věcech a vznikne z toho krásná fotka. Takový dar nemá každý... Musím říct, že mě jste ovlivnila, někdy si říkám: "To by byl záběr, ale nechce se mi vytahovat foťák, a tak..." A když ho vytáhnu, je z toho kolikrát taky ta fotka s duší a ráda se k ní vracím. Vy jste ale velice cílevědomá, jste šikovná, pracovitá a úspěch je zasloužený. Přeji, ať je to začátek něčeho nového, slibného a perspektivního. Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, moc děkuju za krásný komentář! Myslím, že právě ty obyčejné věci jsou nejkrásnější. A vím naprosto přesně, jak to myslíte. Právě proto jsem si pořídila ten instagram, když u sebe nemám foťák (přece jen ten můj bágl už se dost pronese), tak si to cvaknu na mobil. A většinou jsou to opravdu úplně obyčejný věci jako třeba pouliční osvětlení nebo poklop od kanálu :-) Tak Vám přeji dobré světlo a spoustu krásných snímků. A děkuju ♥

      Vymazat
  14. Barboro, gratuluji a přeji další úspěchy!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Moc Vám gratuluji. Je to velký úspěch .....a v té francouzštině to zní ještě líp :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro děkuji! Dneska jsem si byla obhlédnout Kunštát a už se moc těším na focení.

      Vymazat
  16. Báro, vždycky je to moc příjemné, když se ti ta pozitivní energie, kterou vysíláš, vrací. Na tohle já věřím, na náhody ne. Užívej si radost a posílej ji dál. Krásné dny ti přeju:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu. Taky na to věřím a dneska se mi to zase jen potvrdilo. Děkuju a budu :-) I tobě krásné dny.

      Vymazat
  17. Blahopřeji a přeju jen samé pozitivní náhody ! Šá

    OdpovědětVymazat
  18. Moc gratuluju k příjemnému úspěchu, ten časopis vypadá moc hezky. A začínám mít opravdu silný pocit, že českou tvorbu víc oceňuji v zahraničí než u nás. Škoda.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, děkuju! Je to jen kapka v moři, ale nemusí pršet, stačí, když kape :-) Ale máš pravdu v tom, že v zahraničí lidé "umění" podporují daleko více.

      Vymazat