čtvrtek 3. dubna 2014

Pink Pivoine

Za všech blogů o bydlení teď na mě koketně kouká růžová. Pravda, moje barva to zrovna není, ale měla jsem chuť být zase na chvíli víc ženská a pořídila jsem si jednu opravdu ženskou vůni od Florascent - Pivoine. Já jsem vždy spíše inklinovala k těm unisexovým vůním a občas jsem si pořídila i pánskou. No jo, pořád říkám, že jsem víc chlap :-) Ale teď jsem se zamilovala do svěží vůně pivoněk s nádechem sicilských citronů, rozkvétajících růží a jasmínu. Tak zněl popis této vůně a vůbec mě nezklamal.




Kdo nezná Florascent tak vás malinko seznámím. Jsou to jak jinak než přírodní parfémy, jejichž tradice sahá až do 17. století a rozhodně patří ke špičce v parfumerství. Každý flakon je ručně plněný a balený do stylové ručně vyrobené tuby, což už samo o sobě je zážitek. A proč přírodní parfémy? Je to jednoduché ... když už svojí pleti dopřávám biokosmetiku, přijde mi na hlavu postavené, abych na sebe špíchala syntetiku. Na přírodní parfémy jsem přešla už loni a hodlám u nich zůstat. A jestli se ptáte, jestli vydrží, tak opravdu ano! Vyzkoušela jsem i vůni The Vert, která je spíše víc unisexová, ale teď prostě pivoňky, růžová a květiny! Ovšem řezané pivoňky ještě nemají, tak jsem si koupila oblíbenou růžovou alstromerii.




Takže růžová radost hned dvakrát a teď už se můžu s chutí pustit do čtení nových knih.
Mějte prima den!

10 komentářů:

  1. Báro-škoda, že se vůně nedá přenést přes blog, moc by mě to zajímalo, jak to voní. Podle popisu ideální jarní vůně.
    Já si zas evčera koupila od NUXE micelární vodu s okvětnímili lístky růží a to je taky tak moc příjemný.....mimochodem růže prý vzbuzuje v ženách ženskost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu moc příjemná, myslí, že přesně na jaro jako dělaná. A příště si tedy koupím Rose, já mám vůni růží ráda, používám tělový pěstící olej růže a pleťový krém růže light, ale jako parfém se toho malinko bojím. Pěkný den!

      Vymazat
  2. Měla jsem v ateliéru difuzér s vůní růže a byl úžasný. Teď tam voní mango a to je k nakousnutí :-) A těším se, až přivoním k pivoním :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak je v něčem jasmín, miluju to! :) Navíc ten obal je nádherný.
    Něco takového bych potřebovala, jsem třetí den bez čokolády (záměrně - snažím se jí přestat jíst) a padá na mě depka. Tenhle obal a vůně by mě z toho jistě vytáhly :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by se Ti ta vůně líbila! Já jsem měla smoothie detox v pondělí, ale jen jeden den. Nicméně čokoládu jsem neměla ... ehm... skoro dva měsíce :-) Na depku jsou vůně super a víš co mě pomáhá zahánět chuť na sladké? Levandule a ylang ylang do koupele nebo jen to rozprašovače :-) Smrt depkám!

      Vymazat
    2. Věčná smrt depkám!

      Vymazat
  4. Hm, to zní zajímavě ... pivoňky mám ráda živé a citrusové plody i v parfémech ...Škoda, že vůně nejde poslat po éteru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda pivoňky, ale řezané zatím nikde nejsou. Zítra prý mají dorazit z Holandska, tak si asi udělám radost.

      Vymazat