pátek 11. dubna 2014

Cizrnový salát s uzeným tofu

Nedávno jste u mě na instagramu mohli vidět cizrnový salát s tofu. A jelikož jsem dlouho nevložila žádný recept, napravím to a snad potěším všechny vegany. Příprava salátu je velmi jednoduchá a výsledná chuť báječná. 



POTŘEBNÉ PŘÍSADY
(množství pro dvě osoby)
100 g cizrny,
1 ks žluté papriky,
1 ks červené papriky,
1 kostka uzeného tofu,
rukola,
shoyu,
olivový olej,
sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY 
Cizrnu namočíme předem do studené vody, uvádí se, že ideálně na 8 hodin a poté vaříme do měkka zhruba 45 - 60 minut. V polovině vaření vodu osolíme. Mezitím na větší kousky nakrájíme papriky a orestujeme na olivovém oleji. Uzené tofu nakrájíme na plátky a pokapeme sojovou omáčkou shoyu. Potom opečeme z obou stran na pánvi, kde jsme předtím restovali papriky. Olej již nepřidáváme. Uvařenou cizrnu potom smícháme s paprikami, přidáme rukolu podle chuti a přidáme opečené tofu. Toť vše!



Dobrou chuť!

Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Díky za recept, takové papání já můžu. Mňam.
    Konečně "It is Friday". Hezký den, Baru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, chystám se i na fotku s "F", ale asi až odpoledne, čekám, až se mi na sluníčku rozvijou kytky :-)

      Vymazat
  2. Jééé, to vypadá krásně svěže s tou zeleninkou, tofu i cizrnu můžu, takže moc ráda vyzkouším a ochutnám ;-). Hezký víkend Báro!

    OdpovědětVymazat
  3. Já se na to tofu chystám už dlouho, ale u nás ho ve vesnickém krámku nevedou a když jedu do víru velkoměsta, tak na něj zapomenu ....tam jsou jiné nákupy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to lákavě! Až na to tofu, to není můj kamarád :)))) A řadím se do fronty mezi nedočkavce a čekám na "F" :) prima víkend paní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ochucené nemáš ráda? Se shoyu dostane tu správnou chuť i klasický tofu, ale já ám nejraději uzený a zeleninový. Dneska jsem si dala na čas, musela jsem improvizovat :-) Díky a pěkný víkend i Tobě!

      Vymazat
  5. všechny ingredience mám ráda, takže až budu moct jíst zase cizrnu, tak hned vyzkouším,.. mám moc ráda tvoje recepty (i ty uveřejněné na mmb, ne k jednomu receptu se stále vracím :-) hezký víkend Bára

    OdpovědětVymazat
  6. Fotka tvého salátu mě na instagramu hodně zaujala a dostala na něj chuť. Tak díky za recept! .)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá skvěle. :)
    Jen cizrnu není potřeba po namočení vařit, je moc dobrá bez tepelné úpravy nebo chvilku poválená na pánvi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji uvařit musím, jinak by pro mě z hlediska trávení byla jaksi ... ehm ... nepoživatelná, resp. by mi způsobila nepříjemné potíže :-)

      Vymazat