středa 26. března 2014

Renovace TON

Moje první renovace, se kterou to myslím vážně. Doplňky od popolenic jak já říkám těm starým opotřebovaným věcem, mě dlouhou dobu nechávaly chladnou, ale poslední dobou jim přicházím na chuť. I když tyhle od popelnic nejsou. Dnes mám den blbec nebo chcete-li jsem "marná". Tak jsem si alespoň přivezla tyhle dvě TON krasavice a vrhnu se do jejich renovace. Mají jen povrchové nedostatky a u smirkování a natírání se odreaguju. Jedna bude v černém matu, u té druhé ještě váhám. Napadla mě tyrkysově modrá, aby se mi hodila do letně laděného interiéru. Ovšem líbí se mi i citronově žlutá, ale jak se znám, skončím u bílé. Jiné barvy nepřipadají v úvahu. Co myslíte, jakou barvu zvolit k tomuto stolu? Kuchyně je ze dřeva, tudíž teplá, na mě až moc. Já potřebuju pořád chladit, jsem totiž cholerik jako hrom a podle čínského pentagramu oheň, což asi mluví za vše.



TON PŘED a těším se, až sem vložím TON PO :-) Snad to nebude dlouho trvat.



Na radu zkušené renovátorky Jane jsem si koupila vodou ředitelný Balakryl. Výhodou je, že židle jsou jen lakované a lak je již značně oprýskaný, takže to tolik práce nedá (snad). Ovšem ručně smirkovat ty šprušle zase taková brnkačka nebude. No...  jdu na to!

Mějte pohodový zbytek dne.

Foto © Barbora Grünwaldová

20 komentářů:

  1. Já si dnes konečně také jedu pro svou "TON" krásku, tak pak můžeme porovnávat... ale moje je bohužel v o dost horším stavu... zatím se rozhoduji mezi bílou a tyrkysovou, ale černá by byla taky krásná, safra... a bílou matnou nebo lesklou, toť otázka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Báro také patřím do fan klubu renovací TON. Já zvolila bílou. Balakrylem se natírá jedna báseň:)) Také se chystám na nákup černé a bílé barvy. Těším se na výsledek! Hodně trpělivosti při práci. Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Lucko. Jedna už je hotová, super relax. Bílá bude když tak jen jedna. Chci mít každou barvu jinou :-)

      Vymazat
  3. Baru, hodně zdaru!!! Těším se na výsledek :-) Moc by mě zajímala ta tyrkysová, to by mohlo vypadat hodně dobře ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jo, ale ještě spekuluju nad tou šedou. Zítra dokoupím barvy :-)

      Vymazat
  4. Baru, kup bílý Balakryl, ale kápni do něj trochu černé. Budeš mít světle šedou a židle Ti tak nebude splývat se stolem. Myslím, že s šedou bys taky mohla vydržet - skoro to není barva :-))) Já budu mít svoje dva kousky asi v různých odstínech modrozelené, těším se na ně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lei, později. Jedna už je černá. Posílala jsem MMS, ale neodchází. Kromě zamítnuté reklamace mně ti sičáci od T Mobilu asi vypnuli i MMS. Dneska mám na ně fakt pěknou pifku! Ale s tou šedou to ještě zvážím! To není vůbec špatný nápad. Ta se rozhodně jen tak neokouká. Díky za tip!

      Vymazat
  5. Jsou krásné, brala bych je hned :-). Já bych šla do bílé nebo šedé, ale takto přírodně jsou taky moc hezké. Jednu podobnou mám taky doma a pořád přemýšlím co s ní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, přírodní nechám taky, ale tu původní, co máme teď. Chci mít mix židlí a barev, ale jaksi bych potřebovala ještě jednu židli navíc asi :-) O té šedé vážně uvažuji a taky ještě můžu natřít ty naše přírodní, abych to doladila :-) No sama jsem zvědavá jak to dopadne.

      Vymazat
  6. Baru, to sis teda pospíšila. Ale je fakt, že když jsem naštvaná, tak mě práce taky uklidňuje a ta natírací obzvlášť. Jinak já kdybych měla tolik židlí co ty (mám teda ještě dvě ve stodole) tak bych zkusila tu tyrkysovou a i žlutou, aby byla každá jiná. Nebo by se mi líbily tři černé a jedna tyrkysová nebo žlutá ....:-)Já s těmi mými ještě váhám,protože nevím, jak by se mi hodily do našeho otevřeného obýváku s kuchyní a zda by mi časem tolik barev nevadilo ..... Ale tahle kombinace mi přijde svěží ..... Tak jsem zvědavá, co nakonec vymyslíš:-) Tak pěkné natírání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mám 4 židle dřevené původní a dvě Ton, takže to udělám přesně jak říkáš. Jednu nechám tu původní kulatou ve dřevě, jednu musím nechat Jitro, tu dětskou (zatím), jedna už je černá a jednu teď udělám šedou. No a ty zbylé odvezu do garáže a až budu k nám do bytu stěhovat léto, udělám tu tyrkysovou :-) Budu je podle potřeby měnit :-)

      Vymazat
  7. ja hlasujem za tyrkys....inak to šmirgľovanie vôbec nezávidím...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodinu trvala jedna, uff. Ale výsledek stojí za to. Tyrkys taky bude, ale až na léto :-)

      Vymazat
  8. Židle jsou super a po natření budou ještě suprovější........ty to umíš!
    Taky mám dnes opravdu"superden", nic se mi nedařilo.Tak doufám, že zítra to bude veselejší!
    Baru, krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna už je hotová. Zítra udělám druhou, nemám bílou barvu. Jen to smirkování není nic moc :-( Jani, dneska asi bylo něco ve vzduchu nebo co. Zítra bude líp! Krásný večer i Tobě ♥

      Vymazat
  9. Jsem zvědavá na výsledek! Židle jsou krásný, mám ráda tenhle tvar.
    Mně je dneska akorát hrozná zima... asi moc sedim. A zítra bude zubař, mám kaz. Fuj. To nesnášim :)))
    Btw., jsem též oheň a cholerik po tatínkovi. Moc hezká povaha, jen co je pravda, ale začínám se dost zklidňovat, asi s tím už umím trochu pracovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra to chci dodělat. Btw. shoda v dalších bodech! :-) Já se s tím taky snažím pracovat a hodně mě uklidnily děti, ale v krvi to prostě je.

      Vymazat
  10. My máme momentálně doplněk v interiéru žlutý a cítíme se v tom moc dobře, natřela jsem asi před měsícem obě dětské židličky sytě žlutou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by na mě bylo moc, já se žlutou musím opatrně. Stačí mi citrony a nebo teď zlatý déšť. Ale žlutá v interiéru se mi líbí moc, třeba tady http://www.79ideas.org/2014/03/a-touch-of-yellow.html A ty židle se žlutou jsou super.

      Vymazat