úterý 4. března 2014

Pískovcový lom

Při sobotní odpolední procházce jsem objevila jeden krásný pískovcový lom. Vlastně to byl tak trochu záměr, ale písek a kameny vytvářející krásnou scenérii při zapadajícím sluníčku mě opravdu překvapily. Mám s tímto místem svoje plány, tak snad vyjdou!




Kameny, šutry, písek ... to je moje. A ten kamzík nahoře je taky můj :-)



 
 Tak schválně, co vidíte v této fotce?



No a když už venku s foťákem, tak ještě pár mých oblíbených "trávovek" z okolí lomu.








 Typické jaro to pravda ještě není, ale tyhle suché trávy mám ráda tak nějak celoročně. 

Krásný den!

Foto © Barbora Grünwaldová 

17 komentářů:

  1. Krásné fotky, já jsem do takového menšího lomu chodívala jako malá holka. Jezdili jsme do Letovic-Chlum za prababičkou a kousek od něj jsme se chodili koupat. Vzpomínám moc ráda. Bohužel teď už je to děsně zarostlé a spíš tam chodí lidi se psy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! To je kousek od nás! Moje oblíbené Letovice :-)

      Vymazat
  2. Baru - kdepak to bylo? Dolní Lhota nebo Obora? Už se taky těším, co se tam bude dít. Trávovky jsou skvělé a lomovky též. Hlavně trávovky by se hodily do alba. Krásný den přeji a zítra to roztočíme, drahoušku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jeden, Lejko. Zítra povím. Jestli chceš nějaké vytisknout, napiš které, dodám. Jinak jsem nějaké trávovky k prodeji doplnila i do galerie http://barboragrunwaldova.photodeck.com/-/galleries/new-gallery/ostani-others Zítřek je můj světlý bod dnešního dne! :-)

      Vymazat
  3. Já tam vidim dlaně spojené k modlitbě :/
    Lomy jsou bezva, v Brně jsem bydlela kousek od Hády, je tam veliký lom a pod ním jezírko. Bývalo oplocený, ale lidi tam udělali díru a normálně se tam chodilo. Bylo to krásné místo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten lom znám! Dlaně spojené k modlitbě bych ted měla mít já :-D JInak víš co tam vidím já? Dvě ropuchy, asi se líbají :-)

      Vymazat
    2. No, ropuchy tam vlastně taky jsou :)))

      Vymazat
  4. U nás máme podobný kamenolom. Je to nádhera! Kameny se mi líbí natolik, že nám zdobí zahradu:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli jsem dobře probuzena, tak tam vidím hlavu Surikaty, zda ještě spím, tak nevím:-) Pouze chybí ten Atlantik a nespletla jsem se:-D Ovšem ta struktura a barevnost, tráva, písek, šutry...,jo tak to je moje kafe !!!(mimo jiné ho mám teď před sebou a ťukám ti na zdraví a úspěch!!!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, momentálně bych ale spíš potřebovala ťuknout na štěstí v oboru soudním :-) Ale zdraví je přednější, takže děkuju! Surikata? Já vidím dvě ropuchy :-)))

      Vymazat
  6. Nádherné fotky ... lomy jsou pro mě až magická místa se zvláštní atmosférou, v blízkém okolí žádný nemáme, takže si je většinou užívám jen na výletech.
    Já na fotce vidím dvě k sobě nachýlené hlavy a ta levá má ruku u obličeje :)
    A ptala jsem se i naší Eli a ta vidí malou jeskyni, kde jsou asi draci :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásný, jak máme každý jinou představivost! A děkuju!

      Vymazat
  7. Krásné místo ta pískovna!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné místo ten náš spešovský lom..... ale hlavně díky Vašemu umění tu krásu vidět a umět ji zachytit. Nevím, jestli znáte lom v Rudici při silnici směrem na Olomučany. Je tam malé jezírko a písky v různých odstínech od bílé až po cihlovou. Jestli neznáte, doporučuji navštívit, budete, tak jako poprvé my, nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Lom neznám! Děkuju za tip, určitě se tam vypravím. Tahle místa mám tuze ráda :-)

      Vymazat