středa 19. března 2014

Myslím, že müsli!

Ráda jím. A kdo ne? Ovšem ne ledacos. Pečlivě si vybírám. Už jsem za posledních pár let vyzkoušela kde co včetně vegetariánství a zastávám názor, že nejlepší je zlatá střední cesta. Ovšem jsou jídla, která bych za daných okolností nedala do úst. Jako třeba jogurty (nejím mléčné výrobky vyjma několika výrobků) a kupované müsli. Ať už si ho můžete nechat namíchat jak chcete, pořád to není čerstvé. Až teď díky tomu, že jsem začala cvičit a lehce jsem upravila jídelníček, jsem se tak nějak samovolně dostala k müsli. No vlastně mě tam spíš tak trochu nasměroval můj trenér a jsem mu za to vděčná. Protože takové čerstvě připravené müsli je prostě symfonie pro chuťové buňky. Takže myslím, že müsli je mojí novou jídelní závislostí. Bez ohledu na použité ovoce.






Na tohle müsli jsem použila ječné lupínky od Semixu, hrst vlaškých ořechů, hrst hrozinek, čerstvé jahody a borůvky. Müsli ničím  nezalívám, mám ho ráda křupavé, maximálně si občas přidám na doplnění bílkovin velkou lžíci cottage bez příchuti. Jeden z mála sýrů, co si dám. A co váš jarní jídelníček? Dostalo se mu nějakých změn?


Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu.  

12 komentářů:

  1. Mňam. Výborné a krásné fotky. Ty umíš i to jídlo tak skvěle naaranžovat!
    Baru, takže ty jogurty vůbec nejíš? Já jdu taky zlatou střední cestou - jím skoro všechno, ale v rozumné míře. Jen omáčky nemusím.
    A taky si vybírám trošku lepší potraviny.
    Zítra si dám müsli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, nejím. Mléčné výrobky neskutečně zahleňují a když pominu to, že mi nechutnají, nesvědčí mi. Bez nich se cítím mnohem lépe. Jím tedy cottaga, občas mozzarellu a parmazán. A jednou za čas třeba čerstvou Lučinu. Toť asi vše. Pěkný den!

      Vymazat
  2. Klrásné fotky, já musli dělám domácí, pečené v troubě, když ho dojídáme už tak čerstvé není, ale chutná nám...
    Jogurty moc nemusím, sním tak 2 do měsíce, sýry ty už častěji a lattéčko si dělám každý den. :-)
    Báro a to nedáváte jogurty ani mléčné výrobky ani dětem ? Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětem ano, ale snažím se s mírou. Jednou bude na nich jak se rozhodnou, co budou jíst. Zatím jim nabízím vše.

      Vymazat
  3. dokonalá snídaně (svačina), dokonalé fotky :-) taky jsem už nějakou tu chvíli nekupuji hotové musli, ale raději se ho doma namíchám sama, a co teprve taková domácí křupavá granola :-) to je dobrota...i když čas od času si objednám nějaký balíček míchaného musli z mixit.cz...a co se týče jídelníčku, taky si pečlivě vybírám, co s ním - ale ted za poslední týdny opravdu ujíždím na různých salátech, a na domácím chlebu s máslem a řeřichou :-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó čerstvě upečený domácí chleba s máslem a řeřichou ... to je více než zážitek, miluju! A ještě když je teplej a to máslíčko se tam pěkně rozteče :-D No teď si hlídám tuky tak máslíčko vynechám, ale zítra se na pečení chleba taky chystám. A řeřichy máme doma celou plantáž, ta nesmí na jaře chybět. Díky, Baru a pěkný den!

      Vymazat
  4. Nějakých změn ne, totálně přeoraný :-) Každoroční jarní detox v Provence na programu. Ač si taky pečlivě vybírám co do úst dám a kritériem je čerstvost, prvotřídní kvalita a zpracování, tak to většinou nejsou žádné dietní mňamky. Taková foie gras nebo makronečky, to je něco <3 Pak se to ale musí někde "napravovat" :-)
    Baru, hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný, já jsem taky pro dát si občas něco hodně dobrýho a potom to raději vypotit cvičením :-) Přece jen ten pocit!!! :-) Krásný den i Tobě!

      Vymazat
  5. Hezky jsi to připravila. Já teda müsli moc nemusím, ale občas si dám kdyžtak to křupavé. Kdysi jsem ho dělávala dětem .....

    OdpovědětVymazat
  6. Teď po takovém objevu, už jenom musíš muslit:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Akorát ten svůj objev budu muset jíst bez hrozinek. Prý je v nich samej cukr :-)

      Vymazat