pondělí 10. února 2014

Instalife 6/2014

Zdravím vás všechny při pondělku a taky vítám nové čtenáře ♥ Tak jaký jste měli týden? Já měla celkem rychlý a drsný start (obálky s červeným pruhem). Ale věřím, že letošní rok přeje spravedlnosti a špinavé intriky skončí brzy na smetišti dějin. O to příjemnější bylo úterý. Stále držíme sportovní tempo, takže kromě cvičení prťat a bruslení starších jsme ještě vyrazili na odpolední či spíše večerní lyžování do Olešnice, což je asi jediný kopec široko daleko v okolí, kde se sníh. A hlavně o co šlo ... mladší pirát stál poprvé na lyžích, co stál, on lyžoval! Vypadá to, že bude talentovaný. Trochu se mi ulevilo, že to bude snad jednodušší, než když začínal starší pirát.



Asi jsem dostala chuť na červenou. Všechny fotky z koláže jsou aktuální, jen tu kytici jsem si půjčila z minulého víkendu, aby mi ladila barevně. No jo, blíží se biologické jaro (tuším 15.2.2014) a tělo potřebuje nutně dočerpat energii. K tomu si dopomáhám různě, ale hlavně pravidelným pohybem, který je zárukou velkého množství endorfinů.  No však nějak ty dortíky musím dostat zase ven. O víkendu jsme opět navštívili novou kavárnu v Brně a ten mrkvový dort vypadal tak neodolatelně ... Nechyběla ani kultura v podobě výstavy krásných fotografií. Kde, vám řeknu už zítra.

Ať se vám vydaří celý týden!

Foto: Barbora Grünwaldová

18 komentářů:

  1. Hanka Francová10 února, 2014

    Dobré ráno Baru, na Váš instalife se těším každé pondělí, opět mě nezklamal........a co to čtu......bude zase kavárnička.......huráááááá :o))))))......to jsem hrozná, co ? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Hanko a děkuju! To mě moc těší! A jasně že bude kavárna, to už je tak nějak u mě zvykem :-) A hrozná nejste vůbec! Jsem naopak ráda, že se rubrika o kavárnách těší takovému zájmu. Krásný den!

      Vymazat
  2. Naši mě kdysi taky postavili na lyže. Stoupla jsem si na sjezdovku (to bylo ještě v době, kdy mi nic nehrozilo a všichni se tam chovali normálně) a sjela to za velkého křiku rovnou do potoka pod sjezdovkou. Samozřejmě, nestála jsem na lyžích nýbrž jsem se válela dolu po zádech, po zadku, na boku... A po tomhle zážitku už jsem na lyže nevlezla. Dodnes mi vrtá hlavou, proč mě neučili lyžovat normálně, ale tímhle brutálním způsobem :).
    Takže, jestli má malý pirát talent, tak mu závidím a zdravím ho a ať si to krásně užívá :)
    Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda! Ale zasmála jsem se :-) Já jsem začala lyžovat až později, nikdo mě k tomu v dětství nevedl, jen s taťkem jsem chodila na běžky. Ty mám taky ráda, ovšem letos jaksi ještě nebyla příležitost, protože není na čem se sklouznout. Raději mám sjezd a jsem opatrný lyžař vzhledem k mým válečným zraněním, ale děsně mě to baví :-) Na lyžovačku na horách se taším jako malý děcko. Náš malej pirát zase nemá absolutní sklon k malování a pastelky jsou pro něj naprosto cizí. Pěkný den, Markét!

      Vymazat
  3. Ahoj Báro, tvoje fotky laděné do rudé barvy jsou parádní!!!
    Hezký den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Šárko! Mám chuť v nich pokračovat, ale červené kolem je teď poměrně málo.

      Vymazat
  4. Baru, Tvůj kavárenský a galerijní seriál miluju, inspiruje mě! Taky jsem povalečka. A červená na začátek týdne je ideální - zima je letos podivná, a jako vždy dlouhá, a to jsme asi maximálně v půlce. Takže potřebujeme energii třeba v podobě feferonek :-) Děkujeme za ni! Dobrý nový týden všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty jsi zase inspirace pro mě, víš to? Na začátku zimy je energii potřeba rozložit a nevysilovat se zbytečným vzdycháním, aby už přišlo jaro, ale to ty víš. A červené potraviny jsou opravdu fajn! I podle čínské medicíny. Ještě občas zkousnout oranžovou mrkev na druhou čakru a vydržíme bez problémů :-) Těším se na kafe!

      Vymazat
  5. Též se těším na kavárenské okénko! Placzka už jsme s kamarádkou vyzkoušely a spokojenost!!!!!! Pěkný začátek týdne, Báro! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, tak to potom tohle kavárenské okénko plní dobře svůj účel! Mám radost a díky.

      Vymazat
  6. Skvělá koláž! Endorfíny chápu, mrkvový taky, zimní sporty miluju jen zdraví dětí je tragické! Zítra se budu těšit na kavárnu! Pech je ten, že mi při tom zdravém stravování přestala chutnat káva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Kavárna bude pozítří, zítra kultůra :-) Lucko, když jsem měla období ultra "zdravého" stravovacího režimu (nejedla jsem maso, bílou mouku, bílý cukr ani mléčné výrobky) taky mi káva nechutnala! Nahrazovala jsem ji kávou špaldovou a to mi stačilo. Teď je káva (malé espresso bez mléka) součástí mého kulturního vyžití a je to prostě rituál. I dnes se snažím jíst zdravě, ale už to zdaleka tak nehrotím jako když jsem byla vegetarián. Ať jsou holky brzy zdravé, blíží se prázdniny!

      Vymazat
  7. Super fotky! Ta červená s bílou a černou vypadá úžasně. Koukla jsem a hned jsem dostala energii.Takže díky......a těším na další příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem ulítlá na mrkvové dorty. Ale tento víkend byl u nás třípatrový čokoládový, takže pohyb je víc než nutností!!! A ta koláž je parádní:)

    OdpovědětVymazat
  9. moc krásná koláž Baru :-) a to večerní lyžování, ach...to bych brala hned :-) hezký týden, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, díky! V sobotu jedeme na hory, už se nemůžu dočkat!

      Vymazat