sobota 25. ledna 2014

Tuhé šampony na vlasy

Dnes opět něco pro dámy ... Jelikož používám jen a pouze přírodní kosmetiku, tuhé přírodní šampony na vlasy mě nemohly nechat chladnou a nutně jsem je musela vyzkoušet. Přiznám se, že najít ten 100% vyhovující šampon a kondicionér se mi zatím nepovedlo a tyhle tuhé šampony už mě lákaly opravdu dlouho. Doteď jsem používala přírodní šampon s citronovou meduňkou od Logony, ale vlasy po něm jsou tuhý jako hřebíky a bez kondicionéru je prakticky nerozčešu. Což je u delších vlasů jaksi problém. Kondicionér s pšeničným proteinem od Logony je už podstatně lepší. Špatný ovšem není meduňkový šampon a kondicionér od Agronatury, ale ta cena je šílená, i když jsou v bio kvalitě. Za šampon 250 ml zaplatíte 509Kč, za kondicionér 150 ml 489Kč. Při delších vlasech je spotřeba poměrně velká, tudíž to celkem leze do peněz. Takže jsem hledala dál ... a poprvé jsem vyzkoušela šampon právě z řady tuhých šamponů výrobce BON SAVON. 




A první dojem? Tento bez nadsázky přírodní skvost je úžasný už jen když ho vybalíte. Ta vůně, konzistence a provedení ... no bylo mi líto ho namočit :-) Ale jelikož jsem byla zvědavá na výsledek, s chutí jsem si užila rituál mytí vlasů. Výsledek opravdu perfektní! Je pravdou, že jsem použila i tuhý kondicionér od stejného výrobce, protože bez kondicionéru prostě nemůžu fungovat. Vlasy jsou potom krásně poddajné, sametově hedvábné a po tomto malém zázraku i krásně lesklé. Zkrátka to funguje!



 Ale teď zpět k šamponu samotnému. Co to vlastně je tuhý šampon? Je to kombinace vysoce kvalitních rostlinných olejů a bylinek v podobě mýdla. Co všechno konkrétně tento vyživující a zpevňující šampon 2 v 1 obsahuje? Jednak oleje - olivový, ricinový, hořčičný, dýňový, slunečnicový, rakytníkový a taky éterické oleje - tymián, bergamot, jalovec. Dále mýdlo obsahuje vývar z lněného semínka, kořenu lopuchu většího, kopřivy, rozmarýny a šalvěje lékařské.  Přidán je jitrocelový extrakt, chilli pepř pro povzbuzení krevní cirkulace, květinový med a vaječný žloutek. Pamatuji si ještě doby, kdy jsem si dělala i žloutkový zábal na vlasy.  O účincích jednotlivých složek se potom můžete dočíst přímo u výrobku.



A rozhodně doporučuji vyzkoušet i již zmíněný tuhý kondicionér. S nabídkou tuhého kondicionéru se u nás hned tak nesetkáte, vyjma značky Lush, ale jejich přípravky se mojí oblibě netěší a hlavně nejsou čistě přírodní. Kondicionér BON SAVON obsahuje jasmínový vosk, pšeničný protein, bambucké a kakaové máslo, meruňkový olej, D - Panthenol a z éterických olejů potom petitgrain, pačuli a vetiver.  Oba dva přípravky nádherně voní a s láskou pečují o vaši kštici. A v neposlední řadě mě vyhovuje i cena, která zajisté nezruinuje ani vaši peněženku.  A pokud hledáte i nějakou přírodní mýdlenku, doporučuji tuhle dřevěnou borovicovou bez povrchové úpravy. Prodává ji Š. IVA.  Takže za sebe vřele doporučuji a i když jsem původně myslela, že vyzkouším tuhých šamponů více, zřejmě k tomu nebudu mít důvod. Ještě mě láká Čarovný mlýn, ale ten má pořád vyprodáno. To sice o něčem svědčí, ale když se kouknete na prodané množství BON SAVON a počet přízniců včetně kladných komentářů, myslím, že už tohle je zárukou kvality.

Docela by mě zajímalo kdo z vás používá tuhé šampony a jaké máte zkušenosti vy?
Mějte prima sobotu!


Foto: Barbora Grünwaldová

29 komentářů:

  1. To je bomba, moc mě to zaujalo a objednávám. Používám jen domácí tuhá mýdla.
    Lush jsem před lety taky vyzkoušela, netušila jsem, že není čistě přírodní, ale v čr mě přišel předražený, tak jsem ho přestala používat.
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lush mi nevoní a čistý rozhodně není. Tento tuhý šampon opravdu doporučuji!

      Vymazat
  2. Tak to rozhodně zkusim, protože jsem to nikdy na hlavě neměla a ideální šampon hledám stále. Čarovný Mlýn a její neustále vyprodaný krám mě krapet rozčiluje :). Mám od ní dvě mýdla, naštěstí se mi zadařilo, když je dala do prodeje. Krásně voní, ale mám pocit, že jsem po tom hrozně vyschlá :/ . Ale nevím, jestli to náhodou není zimou a tím, že mám kůži momentálně vyprahlou od sluníčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, právě na Tebe jsem myslela při psaní tohoto příspěvku. Myslím, že bys mohla být spokojená. Já jsem přímo nadšená, protože i když jsem dneska ráno sundala po ranním výšlapu do lesa čepici, vlasy krásně vyklouzly, žádné pomačkané, přeležené, ale pořád hebké a poddajné. A ta pokožka v zimě může být sušší, u mě je to tak každročně a teď, když začne mrznout (u nás - 7) vytahuji klasický růžový krém. A u Tebe rozhodně i to sluníčko udělala svoje.

      Vymazat
    2. Tenhle rok jsem dvakrát tak vysušenější než obvykle, nevím, co to zas je :). A budu si muset zajít pro růžovák zimní, neb light je mi teď vcelku k ničemu :(((
      Díky za tip, ten tuhý šampon zkusím.

      Vymazat
    3. Já měla kdoulový, ale teď jsem sáhla pro klasiku růžový, mám ho i pro kluky na zimu a je super. Ještě můžeš vyzkoušet pleťové mléko (reguluje tvorbu kožního mazu) a na to teprve nanést růžový. A nebo pokuď jsi opravdu vysušená a trpíš ekzémy, zkoušela jsi řadu Hauschka Med? Konkrétně kosmatcový intenziv krém. Taky ho mám na zimu ráda, je bez vůně a pěkně promastí vyschlé sušinky :-)

      Vymazat
    4. No to ani nevím! Haushka Med, píšu si a hned příští týden budu dělat oči na paní Emu :). Díky!

      Vymazat
    5. Je to ta řada s modrým proužkem, vyptej si vzorky na vyzkoušení :-) A nebo ještě doporučuji krémovou masku. Na zimu taky moc fajn.

      Vymazat
  3. ... takovéhle výrobky vůbec neznám, ale rozhodně mne zaujaly. tím moc děkuji za příspěvek :-) fakt mne to navnadilo a vyzkouším....Hezký víkend Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, určitě vyzkoušej, já jsem přímo nadšená! Konečně mám na hlavně "vlasy".

      Vymazat
  4. Tak o tom slyším poprvé a moc mě to zaujalo. Díky za informaci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda se stalo! Tuhé šampony jsou na trhu už celkem dlouho, ale nějak jsem váhala vyzkoušet dříve.

      Vymazat
  5. jo taková krásná mýdla a tuhé šampóny je škoda namočit :-D. Ale vypadá to lákavě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, ale když potom vyzkoušíš, že to fakt funguje, líto už Ti to nebude :-) U nás už vyzkoušela celá rodina :-)

      Vymazat
  6. Taky jsem o tom neslyšela, tak děkuji za obohacení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, když něco stojí za to, ráda to pustím do světa.

      Vymazat
  7. Tuhý šampon jsem ještě nezkoušela, díky za tip:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. ooo) to je mi novinka, nevěděla jsem, že existují. Jenom nevím, zda by to bylo na mých "pět chlupů třema řadama"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))))) Určitě bylo! Právě tento je posilující a vyživující :-)

      Vymazat
  9. Pár dní jsem byla mimo net a koukám kolik skvělých příspěvků jsi vložila. Vychutnávám si je.
    Chodba je naprosto luxusní, nejlepší....ta jednoduchost, čistota.....pro mě dokonalé, přesně ten styl, co mi se líbí. A o tuhých šamponech na vlasy slyším opravdu poprvé. Určitě vyzkouším, svým vlasům ráda dopřávám kvalitu. Nevím, jak je to u jiných, ale více se obávám jít ke kadeřnici než k zubaři.
    Asi nám začne zima, co? Teď, když už pokukuji po jarních dekoracích...........
    Krásný večer a celou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! Já byla u zubaře v pátek, auauau a kadeřnici neměním, to raději nepůjdu než jít někam jinam. Paní zima je tu, sice zatím bez sněhu, ale mrzne krásně! A zítra se můžeš těšit na Tvoji oblíbenou rubriku :-) Krásný večer, Jani.

      Vymazat
  10. Používám právě tyhle šampony a kondicioner už půl roku a rozhodně nebudu měnit, jsou skvělé! Osvědčil se mi po umytí ještě octový oplach, po kterém jsou vlasy lesklé a taky neutralizuje případné zásadité zbytky šamponu (2-3 lžíce octa do půl litru vody a potom vlasy ještě propláchnout vodou). A mýdla z Čarovného mlýna jsou taky super, akorát to chce vyhmátnout tu krátkou dobu, kdy jsou nějaká vystavená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím oplachem už jsem to četla, ale zatím nezkoušela. Musím si koupit jablečný ocet :-)

      Vymazat
    2. Jde to i s vinným nebo lihovým :) popřípadě citronová šťáva, pokud vám ocet nevoní.

      Vymazat
    3. Jablečný mi nevadí :-) A nezmění to potom tu kvalitu vlasů??

      Vymazat
  11. Baruš, děkuju za rozšíření mých obzorů ...tohle vidím poprvé ......Marki

    OdpovědětVymazat
  12. Tuhé šampony používám už delší dobu a jsem s nimi velmi spokojená. Nejdřív bylo nepříjemné zvykací období, kdy vlasy plihly a voskovatěly, ale to po cca 14 dnech přešlo a změnilo se v nadýchanost a objem. Někdy používám poslední oplach z ředěného jablečného octa nebo citrónové šťávy k neutralizaci šamponu. Nejčastěji objednávám z Mydlotéky U tří lilií. Zkoušela jsem i lávovou zem, ale tam je dost těžké vychytat poměr všech ingrediencí tak, aby vlasy vypadaly dobře.

    OdpovědětVymazat