pátek 31. ledna 2014

Pololetní prázdniny!

Dneska jsem si udělala volno. Dítko školou povinné má pololetní prázdniny  a oba piráti jsou u babičky. Takže jsem si hned  po ránu  dala "funkční trénink" s mým trenérem (mimochodem velmi doporučuji TRX a Pavla Bezděka) a večer mě ještě čeká hodina spinningu. Potom si s radostí mohu odškrtnout do puntíku splněný cvičební plán na leden. O sportovní aktivitě třikrát do týdne se mi ještě loni mohlo tak akorát ve snu zdát! Holt člověk si musí určit priority. Navíc ty endorfiny jsou opravdu návykové. Tělo to má naprosto dokonale zařízeno.

A teď konečně čas kávu! Škoda, že venku místo sněžení prší, jinak bych vyrazila vyvenčit foťák. Na víkend mám plány kulturně relaxační a jelikož nebudeme mít děti doma (jupííí), vypadá to na opravdu odpočinkový víkend ♥ Tedy hned poté, co moji borci v sobotu ráno zaběhnou závod.




A pokud klapne vše, co jsem si naplánovala, čekájí vás na blogu v příštích dnech hned dva "prvorepublikové" příspěvky. Tedy skoro prvorepublikové, spíš taková malá sonda do minulosti.

Tak se mějte prima a užijte si pohodový víkend!


Foto: Barbora Grünwaldová  

20 komentářů:

  1. Baru, je fakt, že jsem hodně nesnášela běhání, ale je to jediný sport, který na vesnici můžu provozovat a tělo si na ten pohyb tak zvyklo, že mi prostě chybí, když vynechám. No a už se těším na prvorepublikové příspěvky....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto rozumím, vzniká závislost :-) Já bych běhala strašně ráda, je to zadarmo, v přírodě a člověk může jít bez objednání, ale právě kvůli tomu kolenu se tento sport u mě vylučuje.

      Vymazat
  2. TRX je zabijárna, ale pokud se cvičí pod vedením někoho zkušeného, tak na břicho, myslím, nemá konkurenci. Já jsem věrná pilatesu a józe, plus posilovna, takže můžu potvrdit, že endorfiny pak přímo tryskají ušima :)))
    Těším se na prvorepublikové posty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen na břicho :-) Já začala cvičit ze zdravotních důvodů (záda) a po měsíci, kdy cvičím pravidelně 2x týdně mám i stabilnějí koleno. Celkově celý tělo o mnohem lepší. A právě jeden z důvodů, proč jsem si zvala trenéra je ten, abych se to naučila cvičit opravdu správě a s úpravou cviků. Na pilates jsem kdysi zanevřela a v józe je hodně cviků, kde se klečí nebo zapojuje koleno, ale třeba jednou budu taky moct.

      Vymazat
    2. Tak to je bezvadný, že to pomáhá! Všichni, kdož pravidelně cvičí, jsou kabrňáci a mám z nich radost! :)

      Vymazat
    3. No doufám, že mi tahle pravidelnost vydrží aspoň do léta, potom spinning nahradím normálním kolem.

      Vymazat
  3. Baru, vezmi mě dneska na spinning - v kolik a kde? :-) Také mám děťátka u babi, ale pracuji o 106 :-) TRX jsem měla včera a lepším se, už poté tak neskuhrám, je to fajn :-) A my zítra taky běžíme závod - orientační běh na Písečné, a všichni čtyři! Přeji klidný víkend bez dětí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lejko, 18:30 naproti plavečáku, ale musíš být předem objednaná. Nicméně zkus si zavolat, jestli bude ještě volné místo 516 419 530. Obvykle bývá plno. Ale klidně se přidej, já mám napsaný všechny únorový pátky na 18:30 :-)

      Vymazat
  4. Tak už je prý plno, ale mám se přijít podívat, kdyby někdo vypadl :-) Já mám právě v pátek power yogu, ale dneska je lektorka na horách, tak mám volno. Pokud se neuvidíme, užij si to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus přijít, někdy opravdu někdo nepřijde a neodhlásí se. Bylo by to fajn! Tak zatím pa, já jdu shánět dřevěný špalky :-)

      Vymazat
  5. Přeji pěkně využitý "volňáskový "w.e. :-)))
    P.S.
    ta rezavá s černo -bílou na foto, poezie:-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! PS: tuhle barevnou kombinaci mám moc ráda :-) A pěkný víkend i Tobě!

      Vymazat
  6. Báro , závidím , že si užíváš bez dětí, že si užíváš sport...zrovna dnes jsem šla zase na jednu akci "dětskou" pěšky u nás ve vsi ...a po vyšlápnutí kopečku od nás , jsem myslela, že porodím :-)))... já už se tak těším až opravdu porodím a budu moct zase začít běhat! Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, neboj, však se dočkáš! Mě to taky trvalo než jsem se k tomu propracovala :-) Jen ať tam prcek ještě pěkně je ... Pěkný víkend!

      Vymazat
  7. Tvé nadšení pro cvičení je obdivuhodné........chválím jak nejvíc umím. Můžeš mi toho nadšení kousek poslat?
    Ta bílá mísa je skvělá.
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tělo pozná, jak je to pro něj blahodárné, chodí cvičit samo a pohyb vyžaduje :-) A hlavně už na to mám konečně čas! Nadšení Ti pošlu kolik budeš chtít :-)

      Vymazat
  8. už teď se těším na články ;-) já jsem si víkend naplánovala také v relaxačním tempu s blogem bára.kára

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to se teda těším na tu první republiku a věřím, že víkend zatím proudí - plyne podle představ ;)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víkend mooc příjemný a teď jdu na ty příspěvky, protože nafoceno mám :-)

      Vymazat