středa 15. ledna 2014

Mám ráda mýdla ...

To, že jsem příznivcem biokosmetiky, není žádným tajemstvím. Vlastně už bych nic jiného ani nepoužila. Ale poslední dobou jsem si rovněž oblíbila přírodní mýdla. Miluji jejich vůni, tvary, miluji to, že jsou bez živočišných tuků, bez konzervačních látek a syntetických vůní. Naopak jsou s přídavkem bambuckého másla, které jak známo pokožku hydratuje, takže tato  mýdla nevysušují. A obsahují éterické oleje v bio kvalitě. A o jakých mýdlech je vlastně řeč? Savon Du Midi.



Některá mýdla jako například tohle z Verbeny obsahuje květinové lístky, které zaručují jemný peeling pokožky rukou nebo těla. Navíc Verbena tak nádherně a svěže voní. Mýdla se vlastně nemusí používat jen na mytí. Já je s oblibou dávám do šatníku mezi oblečení.



Oblíbené mám rovněž jemné růžové mýdlo s okvětními lístky růže nebo olivové mýdlo. Všechny je mám v košíku a čas od času se jen tak kochám jejich krásou a vůní. A kde můžete tahle mýdla koupit? Třeba v eshopu Greenwave nebo Biooo.



No a když mýdla, tak nesmí chybět ani elegantní mýdlenka. Tuhle jsem koupila v eshopu Ljus, o kterém už jsem tu psala minulý týden. A co vy? Taky máte v oblibě mýdla a jaká? Přiznám se, že nedávnou jsem narazila na mýdla od Heleny Heinz, která mě velmi zaujala. Jedná se o přírodní ručně vyráběná mýdla. Navíc se mi líbí i fakt, že jsou vyrobená ze surovin pocházejících od české firmy. Protože kdo sleduje můj facebook ví, že letos bych ráda více podporovala právě české výrobky. Helena Heinz zrovna připravuje nový eshop, tak se moc těším, že příště vám představím mýdla její. A nejen mýdla! O tom ale zase někdy příště.

Krásný den!


Foto: Barbora Grünwaldová

20 komentářů:

  1. Nojo, mýdla, to je moje :-). Jsou nádherná a vystihla jsi jejich přednosti naprosto přesně! Navíc jsem se jimi začala i odličovat a mýt obličej a moje mastnější pleť se díky tomu krásně srovnala. Mýdla od HH jsou designový skvost! Krásný voňavý den Baru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se těším, až nějaké mýdlo od HH vyzkouším. Já na obličej mýdlo nepoužívám, ale kdyby mi došel čistící krém nebo čistící mléko, vůbec bych se nezdráhala :-) Pěkný večer, Šárko!

      Vymazat
  2. Zaujala mě čisťounká, bělounká mýdla od Heleny Heinz. Používám osvědčené mýdlo Dove, ale pokud ta krásná mýdla mají podobné složení, tak je vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, řekla bych, že složení budou mít určitě lepší než Dove. Dove není přírodní mýdlo.

      Vymazat
  3. Mýdlenku potřebuju a bude to jeden z prvních nákupů po příjezdu domu :) Díky za tip! A moc zdravím a mávám a vzkazuju, že taky miluju přírodní mýdla :))). Máme prostě mnoho společných zálib!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hola hola! Zdravím a mávám v širou dáli! Myslela jsem na Tebe! Dneska večer se chystám počíst si u Tebe čerstvé zprávy, tak už se moc těším!

      Vymazat
  4. Nevím, jestli se mi odeslal komentář, tak píšu znova :-) Baru, mýdla už používám také jen přírodní (co jsem po operaci, tak jsem nic jiného na nohu nesnesla). A Tobíkovi dělají také moc dobře na jeho ekzematickou kůži. Mýdlenku mám úplně stejnou nebo hodně podobnou od House doctor z Nordic day :-)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Taky miluju mýdla :-) Já chodím tady http://www.fler.cz/carovny-mlyn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, Čarovný mlýn mám už nějakou dobu v oblíbených, ale ještě jsem tam nenakupovala. Což ale brzy napravím, protože posedlost mýdly je veliká :-)

      Vymazat
    2. Právě mýdla z Čarovného mlýna jsem začala používat jako první :-) Jsou fakt skvělá...

      Vymazat
    3. No mě tam velice zaujala mýdla na vlasy, jen mají bohužel vyprodaný krám :-)

      Vymazat
    4. Dej si hlídat zboží :-) Taky jsem to tak dělala, jinak člověk nemá šanci... O mýdle na vlasy taky už nějakou dobu uvažuji :-)

      Vymazat
    5. Šárko, mám, ale zatím nic. I jsem si psala objednávku na ta mýdla na vlasy, tak uvidím :-) Díky!

      Vymazat
  6. Vůni mýdel cítím z těchto krásných fotek. Určitě si nějaké pořídím. Díky za tip-na Tvé doporučení dám vždycky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, chtěla jsem, aby ty fotky voněly :-) A s tímto mýdlem určitě neprohloupíš, doporučuji verbenu a růži.

      Vymazat
  7. Milujem mydla(dobre)....keby sa dalo, tak ich asi aj jem... A rozhodla som sa skusit ich vyrobu

    OdpovědětVymazat
  8. Já miluji mýdla od "Zelené větévky" z fler.cz.V únoru opět otvírají :-)

    OdpovědětVymazat
  9. U nás se také mydlíme mýdlem :-) Kupujeme je v Botanicusu, jsou to skvělá mýdla vyrobená ze surovin, které se pěstují právě v Botanicusu u Lysé nad Labem.Ale určitě ráda nakouknu i na ta z fléru, mýdlových bublin přece není nikdy dost! :-)
    Se záměrem nakupovat hlavně české výrobky se ztotožňuji, také se o to snažím a děkuji Ti, Baru za tipy nejen na Facebooku!

    OdpovědětVymazat