sobota 28. prosince 2013

Zase něco rezavýho, poděkování a tak ...

Většina mých čtenářů už ví, že ráda fotím staré a vybydlené budovy, polorozpadlé zámky, opuštěné fabriky, industriální prostředí vůbec a taky nádraží. A  zkoušeli jste někdy jít jen tak po kolejích? Člověka to pořád táhne jít dál a dál a taky je tam celkem dost rzi a industriálu. Mám kolejiště strašně ráda. Trochu jsem se bála, že jestli to kolejiště bude monitorované, seberou mi foťák a ještě dostanu pár facek hned, jak dorazím na nádraží. Naštěstí se tak nestalo a mohla jsem pár snímků pořídit a docela (hodně) jsem si to užila.  Tak snad se vám budou líbit.




 
Najde se tu někdo, kdo má taky rád nádraží? Naposledy jsem fotila nádraží v Brně, ale tam jsem spíš odchytávala lidi. Dnes (asi z přemíry toho vánočního pozlátka) jsem zatoužila po něčem rezavém :-)








Některé fotografie jsem nechala barevné, jiné záměrně černobílé. Černobílé mám moc ráda, ale tam zase nevynikne ta nádherná barva rzi, kterou kov může mít.






 Jak asi vidíte u některých fotek, nedají se fotit ze stoje ani z podřepu. U některých si holt musí člověk lehnout na koleje. No a když držíte v pravé ruce foťák, levou rukou podepíráte objektiv a prsty pravé ruky nastavujete ostřící body, moc času na sledování vlaků zrovna nezbývá, takže vřele doporučuji najít kolej, po které již bezpečně nic nejezdí :-)








Holt zákazy jsou někdy od toho, aby se porušovaly.





Kdo doroloval až sem, má u mě malé plus. Možná si teď někdo klepe na čelo co z toho jako mám, lozit po kolejích, ale věřte, že rozhodně víc než dobrý pocit. Baví mě to a jsem ráda, že můžu fotit co chci. A jelikož se blíží konec roku a tohle je asi jeden z posledních letošních příspěvků (i když já to bez blogu déle než dva dny nevydržím), chtěla jsem všem svým čtenářům a příznivcům mých fotografií poděkovat. Vážím si vaší přízně, vážím si všech vašich emailů, které od vás dostávám a jsem vděčná za  nová blogová přátelství. Vážím si i těch lidí, kteří  mi řeknou, že se mu moje fotografie nelíbí  a dokonce i názoru, že moje fotografie jsou depresivní a že bych možná měla uvažovat o nějakém léčení :-) Možná měla, ale zatím neuvažuji :-) A můj velký dík patří všem těm, kteří si ode mě nějakou fotku koupili. Díky výstavě, která právě končí, jich šlo do světa celkem dvanáct a to mě strašně moc těší! Vím, že to není moc, ale myslím, že ani málo. Vždyť i fotografie je druhem umění a viset někomu na zdi, to je pocta pro fotografa snad největší. Díky moc všem a věřím, že i v nadcházejícím roce se tu budeme všichni hojně potkávat.

Krásný podvečer!

Foto: Barbora Grünwaldová

16 komentářů:

  1. Baru,super fotky.Jsi fakt dobrá.

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, krásné fotky. Nádraží miluju a ráda jezdím i vlakem!!!
    Tak to je skvělý úspěch - 12 fotek putuje do světa! Gratuluji. Které měly největší úspěch?
    Léčení rozhodně nepotřebuješ a já se těším, že si zase nějakou fotku pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, dvakrát šla jen fotka s názvem Charakter (to je ta nakloněná židle), jinak vše po kuse. Děkuju!

      Vymazat
    2. Baru, dvanácti fotkama to začíná....
      Je potřeba přijít s něčím jiným, zajímavějším....a to jsou tvé fotky.Vždyť je kolem nás tolik obrázků, reklam, fotek a tolik kýčů.
      Hezký den, Baru! Už mě to šedo venku nebaví, kdyby aspoň trošku nasněžilo.

      Vymazat
    3. Mě neba to teplo a chci taky sníííh! Ale příští týden už by měla nasněžit i v nížinách. A u vás na kopcích taky nic není?

      Vymazat
    4. Bohužel, žádný sníh. Sousedi jeli lyžovat a viděla jsem, že za hodinu byli zpátky, takže se nedá...

      Vymazat
    5. My jsme hory taky zrušili :-( Pojedeme až příští týden.

      Vymazat
  3. Brouzdej trávou za tratí... to se mi vybavilo po shlédnutí obrázků. Pak jsem si vybavila foto, na které jsi zachycena, jak ležíš na kolejích a fotíš (které mimo jiné mám moooc ráda)!
    Jako by jsi fotila nekonečno...zase pěkná série:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... nohama stíráš rosu na kolejích :-) Jo, to je tahle http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/2013/04/stara-laska-nerezavi-aneb-reklama-na.html Fotil mě Marťa na mobil :-) Děkuju!

      Vymazat
  4. Baru, nádraží jsou super. Mám ráda stará městská nádraží, ale i ta malá, kde si tamní přednostové vysazují kytky a v létě to tam vypadá jako v květinářství. A pak miluju ty prvorepublikový, skoro zapomenutý. Takový jsou směrem od Prahy na Karlštejn.
    Tak ať se daří i nadále! Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice vlakem moc často nejezdím, ale když už jedu, vždycky mám foťák v pohotovosti. Nádraží mají svoje kouzlo, ať už jsou maloměstská nebo ta zapomenutá. Díky, Markét!

      Vymazat
  5. Barboro, fotit nedaleko blanenského nádraží je ale odvaha! Vlaky tam sviští jeden za druhým, moc času na tak krásné fotky jste asi neměla. O to víc, klobouk dolů, fotky jsou opravdu zdařilé. Na váš blog se dívám moc ráda nejen pro krásné fotky, ale i styl, který je mi hodně sympatický. Přeji vám do nového roku hodně invence, spoustu výstav a davy příznivců. Táňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, za více než hodinu těch vlaků zase tolik nejelo, max. šest sedm. V tom je asi trochu ten adrenalin. Děkuji, jsem ráda, že se fotky i blog líbí. I já vám přeji do nového roku jen to dobré.

      Vymazat
  6. Milá Báro, musím se přidat k těm, kteří se neshodují s názorem, že by jsi měla vyhledat lékařskou pomoc. Tvé fotky jsou krásné. Každá si určitě najde své obdivovatele. Přeji Ti úspěšný rok 2014 a už těď se těším na tvé další fotografie.Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Lucko! Pokusím se nezklamat a děkuji za návštěvu.

      Vymazat