středa 25. prosince 2013

Vánoční střípky

Vánoce nejsou jen svátky klidu a pohody, ale taky návštěv a procházek. I když teda to počasí jako prosincové moc nevypadá, ale co už. A jak trávíme Vánoce u nás? Inu tradičně :-)


 Na Štědrý den dopoledne vyrážíme na zelňačku. Jí se všude, kde je místo, všude je spousta lidí a známých. Skvělé je, že nemusím vařit a hlavně je to milé setkání s rodinou, kamarády a známými a příjemné čekání na Ježíška nám tak rychleji ubíhá.






Odpoledne potom vyrážíme na procházku. Cílem je kostel sv. Martina a okruh městem.
A klukům zapalujeme biřmovací svíčky.  Chvílemi jsem trochu trnula, ale nevyhořeli jsme, uff :-) Následuje příprava večeře a no a potom už to všichni znáte ...





Na svátky vánoční nás čeká spousta návštěv a setkání, máme velkou rodinu :-) Takže jezdíme k babičkám, babičky zase k nám, rozbalujeme dárky, popíjíme a ujídáme, ale hlavně taky zajdeme na procházku, aby jsme tu spoustu dobrot ve zdraví přežili. 

A jak trávíte vánoční svátky vy?

Foto: Barbora Grünwaldová

6 komentářů:

  1. fotky mají atmosféru, jako vždy, super :-) ta fotka "pirátů" nemá chybu :-)....my trávíme velice obdobně, tradičně- návštěvy, setkání, jídlo, pití, procházky.....ale i pracovně- manželovi začala v pondělí sezona (a snad začně brzo mrznout a sněžit, aby sezona brzo zase neskončila :-(....a dneska netradičně i v nemocnici, kde jsme byli delší dobu než jsme očekávali, ale vše v pořádku.....tak užívejte vánoční atmosféry a společných chvil, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Baru. A jsem ráda, že je všechno v pořádku! My se chystali tento týden taky na hory, ale předpověď je nemilá, tak uvidíme, tak to dopadne. Ale u nás bylo dnes deset nad nulou a zítra má pršet :-( Tak si přejme sněžení a mráz. Pohodový zbytek svátků.

      Vymazat
  2. Baru, máte to pěkně zorganizované :). Já musela napsat mamce, aby mi nějaké cukroví schovala, tady si sladkýho moc neužiju, nějak to neuměj. Teda, krom toho pudinku, ale ten nedělaj všude. Užívejte Vánoc, mávám z dálky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás cukroví mizí závratnou rychlostí, ale popravdě řečeno jsem ráda :-) Děkuju a taktéž mávám!

      Vymazat
  3. Krásné fotky....ta první, druhá, třetí....piráti-krásná momentka. Koukám, že Blansko vypadá jako moc hezké město.
    Vánoce byly super, ale už se těším na nějaký pořádný zeleninový salát. Sladký už nemůžu ani vidět.
    Asi ho schovám Myyně!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já si v Blansku ještě pořádně nezvykla. No možná zvykla, ale neakceptovala jsem jeho podobu. Je to původně průmyslové město a bohužel takový ráz mu zůstal dodnes. Ale pár pěkných zákoutí by se tu dalo najít. My už cukroví akorát dojedli. Měli jsme toho jen tolik, abychom se nemuseli přecpávat sladkým. Takže u nás stěžování, že už to nemůžeme ani vidět nehrozí, už je snězeno a bylo toho tak akorát :-) Ale Myyna by si určitě dala! :-D

      Vymazat