neděle 22. prosince 2013

Olomoucký punč

Jako každý rok tak i letos jsme vyrazili na vánoční trhy do Olomouce, protože patří k těm nejhezčím na Moravě. Sobotní mlhavé odpoledne na to bylo jako stvořené. Místo balení dárků a zdobení stromečku. Nic z toho ještě nemám. Stromeček zdobíme tradičně den před Štědrým dnem a dárky budu balit dnes v noci. Mnohem raději jsme nasávali punč stejně jako vánoční atmosféru, pojídali mastný bramborák a točili se na kolotoči. A kdyby jsme to naše kolotočářské dítě neodvlekli pryč, točí se tam ještě teď ...





Mlhavá Olomouc měla svoji zvláštní atmosféru. Neodradili nás ani dlouhé fronty a spoustu lidí. Ono to k těm Vánocům tak nějak patří, že jsou lidi pohromadě.







 Z každého vánočního trhu si přivezeme nějakou skleněnou baňku. Vybírá si si Marťa sám a kupodivu to nejsou ani vláčky, ani domečky, ale velké koule s vánočními motivy. Letos si vybral Ježíška s Josefem a Marií.




Ta mlha byla úžasná! Úplně tohle město proměnila. Tak jestli ještě dneska najdete chvilku, zajděte si na punč do Olomouce. Nebudete litovat. A já jdu zadělat těsto na vánočku, protože štola mi doma neprošla.

Krásný předvánoční den!

9 komentářů:

  1. z fotek dýchá úžasná vánoční zimní atmosféra, krása! Bára

    OdpovědětVymazat
  2. Olomouc nikdy nezklame. Takhle jsem to zažila vloni. I jsem stála před stánkem s baňkami a přemýšlela, kterou baňku si vzít. Já si vybrala kapříka a letos v Praze velkou bílou baňku s vločkami.
    Baru, to je hezký příspěvek na poslední adventní neděli.
    Pěkný zbytek neděle a já jdu až teď konečně balit dárky. Ale žádné speciální balení, stačí vánoční papír.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ani já (letos poprvé) nebalím do hand made papíru apod. Koupila jsem pěkný, přidám jutové provázky, možná větvičku a v pondělí ještě vytisknu obyčejné jmenovky. Těch několikd hodin po nocích klidně strávím i nijak :-) Právě čekám, až mi vykyne těsto na vánočky. Tak pěkný zbytek dne!

      Vymazat
  3. To jsi dobrá, já si na vánočku ještě netroufla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já tomu sice říkám vánočka, ale je to ze třech zapletené a celé zamotané do kruhu. Takže máme vánoční věnec :-) Vánočka se mi každý rok zbortí a já se nebudu nervovat. Věnce se povedly a já se nechala ještě ukecat a zdobíme všichni stromeček :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkné to tam máte:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Do Olomouce se chci někdy podívat. Hlavně na sloup Nejsvětějši Trojice. :) Hezké Vánoce!

    OdpovědětVymazat