středa 4. prosince 2013

Minimalistické Vánoce?

Ano, jde to! Na všech blozích se doslova roztrhl pytel s vánočními dekoracemi a tak jsem se rozhodla, že kromě adventního svícnu a koleček z břízy vám ukážu jak vypadá vánoční interiér u minimalistů :-) Loni jsem použila na dekorace opadané a suché jehličí z borovice a letos jsem se rozhodla, že použiji celé větvičky. Vím, že pro většinu z vás je to málo, ale pro mě dost.




Větvička borovice je vlastně univerzální zimní dekorace a navíc krásně voní. A protože mám ráda opakující se prvek v interiéru, mám ji hned třikrát. Ještě na kuchyňském stole.


Látkový košík od Jane je oboustranný, takže stačilo jen vyměnit strany, aby mi ladil k nového šedému polštářku. Ach ty polštáře .... Pamatujete, nedávno jsem psala o těch z Decent Art zde. Prostě letos nemám chuť na polštářky se soby, tak máme mořského ježka a moc za něj děkuji Dagmar Lukešové. V Decent Art ovšem najdete nejen originální polštáře, ale třeba luxusní a originální tapety.



 Nebudu dávat hlasovat jestli málo nebo moc. Každý to máme zkrátka jinak. Nedávno mi tu někdo do komentářů psal upřímně, že nesnáší Vánoce. Já Vánoce miluju, ale zase nesnáším vánoční dekorační kýč. Mimochodem, nevíte někdo o nějakém opravdu šikovném čalouníkovi z Blanska a okolí? Na jaře budu muset nechat přečalounit sedačku. Tvarově i velikostí mi do bytu vyhovuje, ale ta zatracená "eko kůže" bere bohužel za své :-( Koženku na sedačce už nechci ani vidět. Četla jsem o nějakém teflonovém potahu, který odpuzuje vodu a nečistoty a celkem mě to zaujalo. Tak se začnu pídit po možnostech. Dnes jedu směr sever - Olomouc, ve čtvrtek Jeseník. Snad mě nesebere cestou čert!

A nezapomeňte, stále můžete soutěžit o fotografii dle vlastního výběru!

Krásný den všem.

36 komentářů:

  1. Někdy méně, znamená více :-) já také dekoruji raději méně, než mít z domova kýč. máš to hezké a vánoční atmosféra je z toho patrná:-) krásně ti všechno k sobě ladí. pohodové cestování a hlavně vše nej ke svátku :-) hezký den, Bára

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, máš to krásně vánočně nadekorované. Chci si taky objednat takový polštář, je nádherný. Měj se krásně a užij si svůj sváteční den :-) Všechno nej ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuji! Oslavím ho prací, dnes je to rok, co dělám pro Hauschka :-)

      Vymazat
  3. Když tak vidím Váš interiér, musím konstatovat, že jsme asi taky minimalisti. Až na osvětlená okna a věnec na dveřích toho máme tak málo jako vy. :-)
    Ten teflon zvažte, sedačku jsme měli , takové 4 roky jako nová, další 3 roky jsem ji už často čistila karcherem na koberce a poslední 2 roky už nešla vyčistit. Teď máme 6 let ikeácké a nedám na ně dopustit, potah vyperu a je zas jak nová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla Ikeu hodně dlouho a už nechci :-( Jakou barvu potahu jste měla jestli se smím ptát?

      Vymazat
  4. I když nemáme stejný styl, tahle dekorace se mi líbí. Má to hodně Asijská šmrnc...(ten vliv fen...se nezapře):-D Vánoce mají pro mě hodně významů a mám je moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Báro, vypadá to super! Můžu mít všetečný "technický" dotaz? Jak jste to udělali, že od televize nevede žádnej káblík dolů do skříňky s tím zbytkem techniky??? Díky! A hezký předvánoční čas, a hlavně šťastné návraty z cest! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše je schováno v bílé liště. Je to patrné na celkovém pohledu do obývací části. Sice praská ve švu, ale narvala jsem tam všechny ty kabely a dráty :-) Děkuju, Lucko a taky přeju pohodový předvánoční čas.

      Vymazat
  6. Baru, všechno nejlepší k dnešnímu svátku!
    Vaše výzdoba=pro mě nádhera!
    Dáváš i dekorace do kuchyně, na chodbu, do pokojíčku, nebo jen obývák?
    Chtěla jsem dnes do Olmiku do Šantovky se podívat za tebou a za Dr.Hauschkou, ale zítra mám tu adventní Prahu, tak nestíhám. Škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju! Do kuchyně ne, už tak je malá, jen na kuchyňský stůl. Kluci si pokojíček vyzdobili podle sebe a do chodby možná ještě něco dám :-) Škoda, že se nepotkáme, snad příště a užij si Prahu!

      Vymazat
  7. Baru taky přeji všechno nej k svátku!
    Máš to krásný, já toho taky moc nemám a ani nechci. A pořád se mi zdá, že bych ještě mohla ubrat :-) Polštářek je krásný!

    OdpovědětVymazat
  8. Vánoční výzdoba přesně podle mého gusta! Také nemám ráda vánoční kýče, jen děti se neustále připomínají, že by si v té krabici s ozdobami chtěly zahrabošit a nazdobit si pokojíček!!! U nás tedy máme navíc betlém, bez toho to nejde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme taky betlém, ale papírový, vyráběl ho starší pirát a tak jim zdobí pokojíček :-) Díky!

      Vymazat
  9. Baru, máš to krásně minimalistické a stačí to :-) Polštář skvělý, podobný by se mi hodil do našeho přímořského apartmánu, a přízová kolečka pod svíčky jsou super!! Ty chci taky :-)
    Já vánoce miluju - stylové prosím, ne kýčové, Provensálec je nesnáší, tak kompromis je že vánoce doma neslavíme. Nevím zda se to dá ještě nazvat kompromisem :-) Tak mám aspoň místo stromečku, hoodně dlouhou dovolenou v teple ;-)
    Krásný advent a připojuji se k přání k svátku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný, tak tu dovolenou v teple bych momentálně brala taky. Jsem na horách a brrr, je tu zima! Jinak MOC děkuji za ten nádherný a originální diář, už ho mám, ale ještě jsem Ti nestihla napsat, protože jsem na cestách. Jsem z něho úplně paf! :-) A je můůj :-D Ještě písnu maila, děkuju moc!

      Vymazat
  10. Baru já s Tebou souhlasím. I když mám Vánoce ráda, paradoxně je to můj nejvěší boj, co se týče dekorací. Nechci to totiž přeplácat a chci jen tu krásu Vánoc nenásilně podtrhnout, né jí zahltit celé bydlení, které díky všem nedodělkům už tak jako celek působí děsně chaoticky. Na větvičkách jsem taky byla, máš to moc krásné a jak vidíš, spoustě se u Tebe moc líbí! ;-)
    Co se týče Decent Art, pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi to líbí nebo je to kýčovité. Asi jak co, ale tenhle poštářek se určitě povedl!

    A vše nejlepší, dej si něco dobrého, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to mmám přesně stejně. Decent Art se mi líbí, hlavně polštáře a i ty tapety, jsou originální, jenže já musím mít pro klid v duši stěny bílé jak padlý sníh :-) Děkuju, svátek jsem oslavila prací, ai na dortík nezbyl čas :-( Ráno! :-)

      Vymazat
  11. Všechno nejlepší k dnešním svátku! Báro tohle se mi líbí moc... jednoduché, čisté linie a hlavně minimalistické. Vše k sobě ladí:) Dokonalost! Krásný advent Lucie

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné jako první padlý sníh :-) Polštářek se mi líbí moc :-) Já mám nalákáno na tento, ale těch peněz :-O ( http://www.nordicday.cz/dekorace/polstarek-penguins-40x40/)

    OdpovědětVymazat
  13. Krasne, ciste, vzdusne... Opakuju se... ale v jednoduchosti je krasa a sila momentu.
    Prijemny vecer, Baro

    OdpovědětVymazat
  14. Baru, všechno nejlepší k svátku! Méně je více, jde ti moc dobře a výzdoba se ti moc povedla .)

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý večer, kdyby Vám nevadil čalouník až z "jihu", tak posílám odkaz na jednoho šikovného pána z Břeclavi - www.deade-nabytek.cz.
    Máte moc pěkné fotky, ráda k Vám chodím na návštěvu. Zlata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlato, děkuji. Ale ta doprava by mě možná vyšla víc než práce samotná :-) Jsem ráda, že se Vám tu líbí.

      Vymazat
  16. Vánoční kýče mi nevadí, každý dekoruje jak umí, ale Vaše bydlení je nádherné. Hezké dny . Martina

    OdpovědětVymazat
  17. Bari, v jednoduchosti je krása .... a u tebe to platí dvojnásob ...... ten polštářek je nádherný .... Marki

    OdpovědětVymazat