pátek 20. prosince 2013

Mandarinkový ...

Vánoce mám neodmyslitelně spojeny s vůní a chutí mandarinek. I když je to spíše ochlazující ovoce, konzumuji ho ve velkém. Asi jako pozůstatek z mých dvou těhotenství, kdy jsem u obou kluků jedla mandarinky doslova po kilech. Denně jsem byla schopna spořádat víc než kilo a každý mě strašil, že se mi narodí osypané nebo alergické miminko. Nic z toho se nenastalo, ale mandarinkové orgie mi zůstaly.



A jak jsem psala v minulém příspěvku, Ježíšek z Nordic Day přišel letos dřív a naježil mi všechny čtyři motivy hrníčků z řady Geometry. Vůbec tahle značka ferm LIVING se mi moc zamlouvá a ráda bych si od ní pořídila ještě pár utěrek, úložné boxy a podnos.




Mačkaná porcelánová mísa pochází z ateliéru Leony Fouskové a díky mandarinkám jsem tak domů dostala jeden barevný akcent. A potom že doma nemáme barvy! :-) A vidíte, že březová kolečka opravdu slouží jako podšálky. Popíjím mateřídoušku a zajídám mandarinkami. I když těmi zajídám snad úplně všechno ... Už se nám to blíží, co? My jsme se starším pirátem včera ještě upekli mrkvové cukroví a jestli bude nálada a chuť, uděláme v neděli včelí úly.  Už jen zabalit dárečky a v klidu si sednout ke štrikování.

Jak jste na tom vy?

13 komentářů:

  1. Mandarinky mám moc ráda, ale ještě více pomeranče. A ještě pokud jdou dobře oloupat! Mačkaná mísa je úžasná hodila by se mi k mé mačkané váze, kterou mám z nordic day. Já včera upekla poslední dvoje cukroví a mám hotovo! Teď ještě uklidit poslední nepořádek a mohou přijít Vánoční svátky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mačkaná váza na mě v ateliéru ještě čeká! Teď ji nemám kam dát, budu ale muset si na ni udělat místo :-)

      Vymazat
  2. Nádherná kombinace barev a ta úžasná mísa! Hrníčky nadchly i mého muže a to už je co říct. Mám už napečeno, jen tradiční vánoční štolu už nezvládnu. Předevčírem jsem upadla a vykloubila jsem si levé rameno. Tak si teď užívám knížek a nicnedělání. Jen mě docela mrzí, že nemůžu fotit, mám celou levou ruku zafixovanou v ortéze. No, vlastně teď mi došlo, že ani dárky jednou rukou asi nezabalím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Myslím, že Vánoce budou i bez štoly :-) Taky jsem ji chtěla letos poprvé péct, ale mužská část, která je v přesile, trvá na klasické vánočce :-) Tak ať je ruka brzy v pořádku!

      Vymazat
  3. Baru, tak já si dnes užívám klidné uklízení, které mě baví, ještě chci něco upéct, no a dá se říct, že teprve v neděli budu dokupovat dárky...:-) Takže jsem v pohodě. hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to má být! :-) Já pořád říkám, že už nic nebudu kupovat a pořád ještě nacházím drobnosti, o kterých si myslím, že udělají radost. Dneska jsme s klukama zašli na vánoční punč a koupila jsem jednu drobnost a zítra se těším na vánoční trhy. Budu nasávat :-)

      Vymazat
  4. Baru, krásné fotky a moc se mi líbí ta mísa.
    Já jdu balit dárky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky! Chystáš nějaké spešl balení? Já poté, co jsem loni pracným balením a dekorováním vánočních dárků strávila několik nocí a mnoho hodin, letos jsem se rozhodla balit do klasického vánočního papíru. Přizdobím jedlovou větvičkou, stejně to bude za vteřinu rozerváno :-) Tak ať Ti to jde pěkně od ruky!

      Vymazat
  5. Krásné úlovky ježíšek ulovil:-)...u nás taky frčí mandarinky, pomeranče, pomela, sweetie....asi si jdu něco oloupat k večerní pohádce:-)...jinak já mam napeceno, zabaleno, uz jen sama pohodová předvánoční posezení s přáteli, hezký poslední adventní vikend, bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty jsi šikovná! Já si taky dneska dala takové příjemné setkání a punč, teď si dám vanu, masku, natáhnu teplý fusekle a jdu štrikovat :-) A pomelo mám taky ráda! Krásný víkend, Baru

      Vymazat
  6. Úžasný fotky! Hrnky jsou krásné a ta miska taky. A ty mrkvové sušenky jsme loni dělali jako krucánky podle Kluků v akci, je to šíleně dobrý cukroví. Letos jsem na ně úplně zapomněla, teď už to asi nestihnu.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, díky. Mrkvové je naše stálice několik let. Právě si jdu tajně z krabice vyndat dva kousky ke kafíčku :-)

      Vymazat