pondělí 9. prosince 2013

Instalife

Vánoce se kvapem blíží a já si je konečně začínám užívat. S čistou hlavou a vytříděnými myšlenkami. Teď ještě vše dotáhnout do zdárného konce. Krásné pondělí všem! Jak vidíte z koláže, konečně se peklo. V sobotu přijela kamarádka s dětmi a pustily jsme se do toho. Dětičky to bavilo jako vždy chvíli, tak jsem si pečení zpříjemnily maďarským tokajským, ale nic jsme nespálily! Teda ne úplně :-) Příjemnou sobotní tečkou byl večer bez dětí  a výtečná večeře. Na slepování cukroví už ovšem nezbyl čas, protože víc než pečení mě baví lyžování, takže jsme v neděli zahájili lyžařskou sezónu. Advent přesně podle mých představ. V Orlických horách bylo sněhu víc než dost.



Starší pirát udělal betlém z papíru a moc se mu povedl a já jsem dostala letos zcela jistě to nejorginálnější přání k Vánocům, kterého si moc vážím! Jsem ráda, že je konečně zima, už jsem to zase já! Letos se chystám ještě malinko zdokonalit svůj styl lyžování, měl by to být carving, ale jsem realista a snažím se nazývat věci pravými jmény a vím, že s tím mým kolenem už moc možností nemám. Ale pořídila jsem si novou helmu a brýle, kdybych náhodou padala :-) A čeká nás letos úkol nelehký, teda hlavně pana Božského (dlouho jsem o něm nepsala, že?) ... naučit mladšího piráta lyžovat. Ještě pár let a bude lyžovačka bez starostí :-) Snad bude mít k lyžím pozitivní vztah. A jak jste na tom vy se sněhem a lyžováním, kdo už byl?

Mějte prima týden bez stresu a nervů!



14 komentářů:

  1. Baru, tak upřímně ti v dobrém zavidím, že už jste tu letošní sezonu zahájili :-) to muselo být super lyžování....já bych šla na lyže hnedka, ale letošní sezonu mi asi lyže budou stát v koutě...snad na konci sezony bych se mohla dostat na chviličku na svah :-) uvidíme, jak to vše půjde...tak ať jde zdokonalování co nejrychleji a i malý pirát se to jiště hravě naučí :-) hezký týden,Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, taky se dočkáš! Akorát to lyžování s dětmi je už jiné :-) Nedělám si iluze, že u toho Vitouš vydrží, ostatně jako u všeho ... tak 5 minut. Tři roky má až v březnu, ale třeba to po chvílích už půjde. Důležité je nadšení! Díky a pěkný den.

      Vymazat
  2. Baru, asi tušíš, že já a sníh, případně lyžování, jaksi nepatříme k sobě :). I proto ty naše zimní úprky do tepla. Lyžovala jsem dvakrát v životě, jednou jako mrně, jednou jako velká holka a dvakrát jsem to obrečela :))). Nic pro mně, ale miluju zasněžený hory a ráda se brodím závějemi (ale jen chvíli).
    Užij si krásně lyžovačky a malému pirátovi držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, tuším :-) Však už to letos vypadalo, že s tou zimou taky nebudu moc kamarádit, ale nakonec to vyšlo :-) Ještě pořádný palčáky do zimy a jedééém! I když u nás na Moravě prší :-( Děkuju a krásný den.

      Vymazat
  3. Tak ani já nejem nadšenec lyžování, raději se projdu sněhem a zalezu do vířivky a ke svářu. :-)
    Ale jinak i my, máme napečeno, betlémy máme hned dva a oba od našeho šikuly, jeden perníkový duhový zdobený barevnou rýží a druhý keramický.
    Hezký den, Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by asi zase dlouho nebavilo mě :-) I když taková sauna po lyžování má něco do sebe.

      Vymazat
  4. Lyžování miluji, styl neřeším. I když manžel říká, že čím těžší sjezdovka, tím lepší techniku mám.
    A pokud jde o výcvik dětí, tak si můj bratr chválí práci lyžařských instruktorů. U obou dcer ztratil nervy. U starší zaplatil celý kurz ve skupině dětí a pak doplácel ještě soukr. Tvrdí, že soukr. přinese výsledky rychleji, a proto mladší zaplatil 2 lekce a bylo hotovo.
    Lyžovat snad začneme znovu až se nám podaří sehnat peníze na biski. Poprvé jsme to vyzkoušeli, když měl malý 3,5 roku a byla to fantazie. Já jsem brečela štěstím, že lyžujeme a celá rodina a malého to moc bavilo. Tak to je můj úkol na tuto zimu, pak by mohlo lyžovat více dětí s postižením i na Moravě. Přece jen Jánky jsou z ruky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel je výborný lyžař a trpělivosti má naštěstí víc než já. První syn měl pár soukromých hodin od instruktora, ale to jen pro to, abychom si chvíli zalyžovali i my :-) Jinak ho naučil lyžovat sám, naučí i druhého :-) Přeji hodně štěstí!

      Vymazat
  5. Báro, tak dnes závidím nejen ten sníh, lyžování, ale i to víno...lyžuju ráda, ale muž k tomu tedy vztah moc nemá(taky kde by ho vzal v Holandsku :-))) ), ale i dřív jsme pravidelně jezdili s instatníma dětma a docela je to bavilo...bohužel děti odrostly a Adam si při prvním pokusu postavit ho na lyže zlomil nohu...od té doby o lyžích nechce slyšet....letos jsem si plánovala že to s ním nenápadně zkusím, pokud tedy na hor zajedeme...já si na lyže netroufnu ani ne tak kvůli svému stavu, jsem celkem hodně opatrný lyžař, ale člověk nikdy neví koho na svahu potká (občas hodně zblízka) tak nebudu riskovat:-)...no a víno si teď taky nějaký ten pátek nedám, ale chuť by byla :-))). Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, já jsem jako těhule taky nelyžovala, to riziko nestojí za to. A třeba i Adam časem změní názor. Náš Marťa lyžuje od tří let, ale pravda, začátky byly krušné. Byl pan opatrný, to se změnilo až teď, nástupem do školy a atletikou. Dneska už chce sám jezdit v prašanu a skáče skokánky. Všechno má svůj čas, zase se dočkáš :-) Krásné dny i Tobě!

      Vymazat
  6. Můj oblíbený Instalife opět nezklamal. Já si ty fotky prostě užívám......přiznávám.
    Největší pochvalu uděluji většímu pirátovi, protože ten betlém je opravdu krásný. Na kluka luxusní!
    To linecké mi voní až sem.....
    Baru, já mám ráda zimu, ale lyžování ne, možná proto, že mě k tomu doma nikdo nevedl. Mě bavilo spíše bruslení včetně fandění v televizi. Někdy mám pocit, že lyžování začíná být luxusním sportem.
    Přeji Ti krásný týden a pokud bude lyžovačka, tak hlavně bez nehod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani děkuju. Já začínala vážně lyžovat až poté, co mi to doktoři zakázali, až po první operaci. Takže taky pozdě, u nás doma se nelyžovalo. O to víc mě to baví. Dneska jsme udělali těsto na perníčky, tak to budeme muset v týdnu zvládnout upéct. Pěkný večer!

      Vymazat
  7. Bari, to první lyžování ti fakt závidím .... hned bych si skočila na chvilku na svah .... no nic, budu si muset ještě chvilku počkat .... v Beskydech ještě tolik sněhu není ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat