čtvrtek 28. listopadu 2013

Vyberte si sami aneb soutěž!

Protože jsem od léta nevyhlásila žádnout soutěž, a protože se blíží Vánoce, a protože mám ráda vás, svoje čtenáře, mám tu pro vás jednu předvánoční soutěž. Prostě chci dát někomu jen tak pro radost dárek. Dárek v podobě tištěné fotografie 20 x 30 cm, zarámované v černém rámu 34 x 44 cm a na černé paspartě. A je jen na vás, jakou fotografii si vyberete! Vybírat můžete zde.


A podmínky? Vlastně žádné! Nemusíte nic lajkovat na facebooku ani sdílet na svém blogu, protože vím, že někteří z vás nemají ani jedno z uvedených a hlavně to nechci ničím podmiňovat, prostě chci někomu udělat jen tak radost (ale pokud sdílet chcete, uděláte zase radost mě). Jediné, co pro to musíte udělat je, že mi napíšete do komentáře emailovou adresu jako kontakt na vás, pošlete mi odkaz na danou fotografii z Fleru a napíšete  mi, proč se vám vybraná fotografie líbí. Nebude za mě hlasovat neosobní random ani ruka náhodného výběru, ale já sama vyberu komentář, který mě nejvíce zaujme. Tak co , jdete do toho? 

Soutěž potrvá do 13.12.2013, aby byl dostatek času na odeslání do Vánoc.
Tak hodně štěstí!


36 komentářů:

  1. Baru, já jdu:) Teď si jedu udělat holčičí den do Prahy, tak se pak kouknu a budu vybírat a vymýšlet ten nejlepší komentář :) hezký den pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, doufám, že sis den patřičně užila a vybírej v klidu, není kam spěchat :-) Díky a pěkný večer.

      Vymazat
    2. Baru, tak jsem na to koukla...a fakt nevím, kterou vybrat. Líbí se mi na každé fotce něco, každá je jiná, ale zároveň z každé cítím kus tebe. Těžký výběr. Tak teda - Všechno má svůj řád - jednak je to krásná čistá fotka a i krásný pravdivý název, kterému se mnohdy ( i nedobrovolně:) musíme podvolit. A ještě Ze života rzi I., ta je mi moc blízká, sama ten zub času u materiálů ráda fotím :-) Tak pa a pěkný den :)

      Vymazat
    3. Jani, děkuji za účast, je mi ctí! A jsem ráda, že to tak vnímáš, protože přesně o to se snažím. Abych to byla já, aby mě moje fotky "charakterizovaly" a právě proto si jdu svojí cestou někdy navzdory ostatním. Odmítám focení portrétů a rodinných fotek, ne že by to pro mě nebylo dost dobré, ale protože to prostě nejsem já :-) Hodně štěstí!

      Vymazat
  2. Barčo, věřím a taky se to říká, že, kdy Vám něco padne ihned do oka tak je to ta správná volba! Mě osobně zaujala fotografie s názvem Arménský kouř. Ta mi totiž padla do oka hned! A proč? Jako správný minimalista je fotka dokonalá, čistá, v jednoduchých liniích… Černé pozadí dodává fotografii smyslný glanc a šmrnc. Kouř je jemný, decentní. Celá fotografie na mě působí harmonicky a přitom jednoduše. Na bílé zdi bude impozantní. P.S. díky za soutěž. Krásný blížící se Advent. Lucka Email: Demlovalucie@gmail.com odkaz: http://www.fler.cz/zbozi/armensky-kour-black-white-3416251

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, je to pravda, já taky vybírám intuitivně co mě hned zaujme :-) Tak držím pěsti! :-)

      Vymazat
  3. Krásné ráno, Báro, mě zaujal fotka "Světlo v ulitě"http://www.fler.cz/zbozi/fotografie-svetlo-v-ulite-2924817. Má to čistě prozaický důvod. V lednu 2000 jsme byli s manželem na svatební cestě v Paříži, kde máme podobné schodiště vyfocené po výstupu na Vítězný oblouk. I přes velikou zimu, to v Paříži bylo nádherné a nám se v září téhož roku narodila dcera Jana.
    Krásný den Darina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paříž .... krása! Taky bych se tam ráda příští rok podívala .... Děkuji za účast a držím pěsti :-)

      Vymazat
  4. Baruš, tohle si nenechám ujít! Ani na Fler nemusím chodit, protože vím, že mě dlouhodobě fascinuje fotka Charakter. Já jí totiž vůbec nerozumím! Nechápu, proč je ta podlaha tak, jak je, proč jsou ty obrázky na stěně tak nízko a proč ten stůl a židle vypadají, jako by to byl malinký nábytek pro panenky. A to všechno dohromady mě nutí znovu a znovu se na to koukat. Prostě se mi to strašně líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě obzvlášť těší, Marki, že se Ti líbí, protože ty jsi pro mě paní umělkyně! Díky za účast, vidím, že jsem na sebe asi upletla bič, protože výběr bude těžký :-)

      Vymazat
  5. "Mezi kapkami deště"
    protože vím, kde je to focené
    protože si pamatuju, kdy je to focené
    a protože jsou to mimo jiné slzy všech našich bolestí

    ty-víš-kdo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný den, nejvíc mě zaujala fotografie s názvem Mezi kapkami deště... Sice netuším, kde ani kdy je to focené (viz příspěvek přede mnou), ale mám ráda tu krásnou jednoduchost, lehkost, s jakou kapky padají z nebe. Někomu to může připadat smutné, bolestivé, jako rány osudu, ale když kapky z nebe padají, neschovávám se pod deštník, ale pěkně si ty kapky nechám spadnout na tvář a jsem spokojená, šťastná. Ostatní udiveně koukají, ale je mi to jedno. A když už někdy zmoknout nechci, vezmu si svůj krásný červený deštník s bílými puntíky a snažím se aspoň rozveselit ty negativní lidi, co nadávají, že prší. Déšť je totiž nádherný, všechno pak krásně, svěže voní, třpytí se a je to nádherné. Stejně jako tato fotka.

    ver.langerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, jsem ráda, že se líbí a přeju hodně štěstí v soutěži.

      Vymazat
  7. Já už mám taky vybráno. Vždycky mě bodne u srdce, když vidím fotografii Na křídlech snů. Vyvolává ve mně tolik protichůdných emocí! Toužím, Závidím, Brečím štěstím i vztekem ....O létání se mně neustále zdají sny, přitom paradoxně v reálném životě mám závratě už na sedmém schodu :-) . Přesto bych jednou chtěla všechno hodit za hlavu a jen Být ....
    Jana - kohlerie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bude asi výzva ty závratě překonat! :-) Držím pěsti a děkuju.

      Vymazat
  8. Ahoj Baru,i přesto, že jsem kouzlo blogů objevila před opravdu velmi krátkým časem, dovoluji si o komentovat jednu ze tvých fotografií, která mě oslovila zejména svým tématem. Je to ta s názvem Kopyta. Důvod proč právě tato je prozaický. Za první pocházím z malé obce na českomoravském pomezí, která byla proslulá množstvím vyznavačů ševcovského řemesla a za druhé proto, že i můj praděda, kterého jsem sice nikdy nevidela , byl ševcem a dokonce mel ve své prvorepublikové vilce ševcovskou dílnu. Tu mu po válce komunisti znárodnili, stroje a materiál zabavili a zaměstnali ho v místní pobočce Botany. Smutná historie, ale nesmíme na ni nikdy zapomenout, aby se nemohla opakovat.Zdravím a díky za soutěž! Pěkný večer!Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, máte pravdu, myslím, že spousta lidí má tendenci zapomínat co všechno komunisti napáchali, takže souhlasím, že nikdy bychom neměli zapomenout. Pěkný večer i Vám a děkuji za účast v soutěži!

      Vymazat
  9. Hanka Francová28 listopadu, 2013

    Dobrý večer Baru,

    tak mě se moc líbí ta fotografie "Světlo v ulitě".......ta je prostě trefná.......úplně tam tu ulitu vidím.......obdivuji Vás, jak je to vyfocené, já se takto nahýbat nad zábradlí, tak asi letím dolů........mám totiž závratě a bojím se výšek :o)))))) Hanka
    hana.ulrichova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Hanko. Taky mám závratě z výšek, ale pořád to pokouším. Jednou jsem se zasekla na jedné rozhledně a nemohla jsem slézt dolů :-D Díky za účast a hodně štěstí.

      Vymazat
  10. Barboro, všechny jsou moc pěkné a proto mi nejde, žádnou vybrat. Ale věřím, že obdarovaná blogerka bude mít velkou radost a ty také. Pocit, že děláme radost druhým, je také velký dar...dar velkorysosti!!!
    P.S.
    můj příspěvek je mimo soutěžní! Zato prosím o tvojí adresu na můj e-mail, ty jsi si něco u mě vysoutěžila:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda já to budu mít pěkně těžké vybrat! A já u Tebe něco vysoutěžila? No páni! O tom nic nevím! :-D

      Vymazat
  11. Barboro,
    tak jsem se šla podívat na fotky a na první pohled mě zaujala fotografie "Svoboda" http://www.fler.cz/zbozi/svoboda-3877510
    asi pro to, že svoboda je pro mě hodně důležitá ... a za tou fotkou s okovem si může člověk představit jakýkoliv příběh co bylo před ale i co je po tom...
    Přeji krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, patří k mým oblíbeným asi ze stejných důvodů :-) I já přeji krásné dny a hodně štěstí.

      Vymazat
  12. Výborná soutěž, Baru. Já bych si vybrala fotku "Mezi kapkami deště". Mám ráda déšť, líbí se mi kapky deště, miluji ten čerstvý vzduch po dešti. Ale hlavně bych této krásné fotce (viz anonymní komentář) ráda změnila kapky-slzy bolestí na kapky-slzy štěstí.
    Jinak se mi líbí všechny tvé fotky a když jsem si četla názvy fotek, tak mi připomínají můj život jednou větou: Jsem taková retro romance, opuštěná, tak trochu bodavá, někdy kopyto na křídlech snů, která má ráda charakter, svobodu, čajové menu, když má všechno svůj řád v prostoru a čase, světlo v ulitě, má v práci sérii židlí, každý den čeká na padla a raději než ze života rzi má raději ze života minimalismu a black-white na tomto blogu.
    http://www.fler.cz/zbozi/mezi-kapkami-deste-3716337
    hegerova24@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, teda já zírám, ty jsi docela poetická duše! :-) No už teď vím, že to nebudu mít vůbec jednoduché, měla jsem asi nechat hlasovat neosobní random :-) Pěkný večer a držím Ti pěsti!

      Vymazat
  13. Dlouho jsem přemýšlela nad "správnou" odpovědí. A koukala, jak vybírají holky. A zjistila, že každá máme svůj vkus, svůj pohled na to NEJ, svoje "správné vidění světa". A mi se prostě nejvíc ze všech líbí a oslovila mě "Tak trochu bodlavá". Rozhodně ne názvem, ten je "ostrej", ale tím zabarvením, tematikou.
    Děkuju za hezkou soutěž, a třeba se na mě na svátek svaté Lucie usměje štěstí :-)
    Pěkný čas předvánoční!
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, já děkuji za účast. I mě překvapila různorodost motivů, které zaujaly. Držím pěsti!

      Vymazat
  14. Kloubou dolů, Paní Fotografko. Fotky mají jedna vedle druhé příběh, který mi skáče skrze obraz do mysli. Pokud mám jednu vybrat, tak beru to, co nám doma chybí - ŘÁD. Protože všechno má svůj řád, tak já ho chci taky. :-) batika@volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Děkuju! Jsem ráda, že se fotky líbí a díky za účast. Nebudu to mít jednoduché.

      Vymazat
  15. dlouho jsem váhala, pro jakou fotku mám hlasovat, protože jsem měla v úžším výběru nejednu fotografii, ale pak jsem měla zcela jasno. Jedná se o fotografii: retro romance: http://www.fler.cz/zbozi/retro-romance-3877536
    a proč? protože ve mne evokuje zvědavost, co asi takový šuplík skrýval, komu patřil...protože je to jako pootevřená 13. komnata s nějakým tajemstvím..a protože moje babička měla ve své ložnici prádelník, který měl podobné kování na úchytkách, a v šuplíkách měla staré černobílé fotografie, které jsme rády prohlížely...
    Bára J. (barbora.budakova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, i pro mě má tajemný význam :-) Děkuji za účast a držím pěsti.

      Vymazat
  16. Ahoj Báro,
    každou fotografii jsem prohlédla a dokáži ocenit téma a charakter tvých fotografií.Vždy posuzuji na obrazech či fotografií jak mě vtáhne a srdce mi napoví že je to ono :-). Zalíbili se mě dvě fotografie:

    1)Tahle kánoe už nevypluje - http://www.fler.cz/zbozi/fotografie-tahle-kanoe-uz-nevypluje-2925690 dokázala mě dojmout :-), vzít za srdce. Jak víš tak mám ráda věci které mají duši. I stará oprýskaná nepoužitelná věc má svoje místo i kdyby jen na fotografii :-)
    2)Charakter -http://www.fler.cz/zbozi/charakter-3877517 připomíná mi moje dětství +:-) na Jižní Moravě, dýchá na mě moudrost předků, kouzlo starých dob, chaloupky moji milované...a opět se dojímám nad kouzlem kompozice.

    barabasca.made@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju za účast, sama jsem zvědavá jak tohle rozseknu. Takovou účast jsem ani nečekala :-)

      Vymazat
  17. Ahoj Baru, na Tvůj blog chodím už dlouho, vždycky se těším na pondělí .... :-) Koukám i na nádherné fotky, mě osobně se nejvíc líbí http://www.fler.cz/zbozi/fotografie-tak-trochu-bodava-2946953 tak trochu bodavá..... nevím čím, ale možná svou originální a jednoduchou krásou. Barunko, přeji Ti moc krásné Vánoční svátky a s piráty i panem Božským jen samou pohodu...
    martinavan@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a přeju taky krásné vánoční svátky a třeba se štěstí usměje :-)

      Vymazat