čtvrtek 3. října 2013

Komu zvoní hrana?

„Žádný člověk není ostrov sám pro sebe. Každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny: spláchne-li moře hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj. Smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy neptej komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“


  Podzim mám ráda z dalšího prostého důvodu. Brzy se stmívá, dny se pomalu zkracují a já se konečně dostávám k tomu, abych si něco přečetla, protože od jara na to nebyl pořádně čas. Mám v Brně jeden oblíbený antikvariát, kam nakouknu pokaždé, když jdu kolem. Loni jsem si tam mimo jiné koupila knížku Ernesta Hemingwaye - Komu zvoní hrana a letos jsem se konečně dala do čtení. Důkaz toho, že i na čtení nikdy není pozdě! Taky v tom sehrála roli další skutečnost ...
 


Podzim s sebou nese i úskalí v podobě viróz. Jedna taková mě tento týden skolila (potvora jedna), takže posílám jeden dnes ještě postelový pozdrav. A že je tahle viróza opravdu zákeřná! V pondělí zimnice, v úterý horečka, ve středu jsem měla úplně podlomená kolena a horečku, dnes už o něco lepší, ale stále nic moc. Nemám moc času na to, abych to vyležela, takže jsem do boje nasadila ty nejsilnější zbraně a Hemingway u toho nechybí. Zítra je totiž vernisáž, takže musím být stůj co stůj ready. A aby toho nebylo málo, zdobí mě fakt parádní opar na rtech. No, ale lidi přijdou koukat na fotky, ne na mě (teda alespoň někteří).




Takže si říkám ... neklesej na mysli, neboť i taková viróza je k něčemu dobrá. Přečetla  jsem kus Hemingwaye a to rozhodně stojí za to. A zítra to zvládnu i s oparem. Ovšem Vám všem přeji, ať se Vám všechny bacily vyhýbají velikým obloukem a užívejte si krásných podzimních dnů!

Krásný mrazivý čtvrtek!
 


16 komentářů:

  1. Baruško, držím palce, ať se to alespoň o něco do zítra zlepší. A s tím čtením jsme na tom stejně, až teď to začíná vypadat, že bych mohla konečně mít čas po večerech otevřít knížku a počíst si. Tak strašně mi to už chybělo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko děkuju! Zítra budu ready. Prostě budu. Vidíš a to je jeden z důvodů, proč mám třeba podzim ráda ... čtení.... na všem je třeba hledat to pozitivní, aby se z člověka nestal nespokojený "kňoura" :-) Taky mi to chybělo, tak si to vlastně tak trochu užívám.

      Vymazat
  2. Hanka Francová03 října, 2013

    Dobrý den Baru,

    také si vždycky říkám, že až malý usne, tak si udělám pohodičku s hrnkem čaje a přečtu si nějakou knížku, taky se mi tady kupí, ale vždy je něco "důležitějšího" jiného, než relax s knížkou :o( ...... no, ale někdy se budu muset fakt překonat a nechat vše ležet a dát si chvíli klídek :o)))).......Ať jste brzy zdravá a zítřek si užijte !.......mě také marodí obě děti, takže nic moc :o(.
    Mějte se pěkně.

    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám jednoduchý, když mi mladší usne, sedám k pracovním věcem, čímž mám vyřešeno čtení přes den. My se vystřídali už skoro všichni, ten nejmladší se zatím drží. Ať jste všichni brzy fit! Když marodí děti, je to na nic. Krásný den.

      Vymazat
  3. Baru, tak ať je zítra lépe. Já se taky snažím číst každý večer před spaním, ale přiznám se, že jsem po celém dnu, kdy musím zírat do PC tak unavená, že oči to už nedají a padají.....Tak hodně štěstí pa:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to chápu. Já se chystám na nový brýle, protože ty současný už mě jaksi nestačí. Díky a pěkný den!

      Vymazat
  4. tak do zajtra to musíš dať...vernisáž čaká....držím prsty

    OdpovědětVymazat
  5. já tu mám taky knížky, co čekají na přečtení, nějak se mi kupí :-(...ale Tobě teď přeji hodně zdraví, rychlé uzdravení a zítra držím palce, ať všechno klapne, a moc si užij zahájení výstavy :-) ..mám to trošku daleko, tak se budu těšit na report :-) Bára

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, držím taky palce, ať už jsi fit. Čeká Tě výstava, tak ať to vše zvládneš v plné síle. Opatruj se! Monika

    OdpovědětVymazat
  7. Baru, tak zítra držím pěsti a hlavně ať je ti dobře. Fotky budou zářit na výstavě jak modelky na molu, úplně to vidím.
    Přeji krásný pátek....

    OdpovědětVymazat
  8. Baru,
    týden jsme tu nebyla a dnes je tvůj velký den, tak ať se vernisáž vydaří a na tvé fotky se stojí dlouhé fronty !
    O mě se také pokuší nějaký bacil, tak snad ho přes víkend zdolám !
    A knihy, ty mám moc ráda a mám období, kdy čtu hodně a pak zase vůbec .
    Momentálně se snažím ještě dokud můžu přečíst co nejvíce .
    Krásný podzimní víkend bez bacilů !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ty ať vyhraješ nad bacilem, já ještě vyhráno nemám, ale už aspoň funguju na půl plynu :-) Pěkný víkend i Tobě.

      Vymazat