středa 11. září 2013

Výstava bude!

Už několik let si jen tak sním o tom, že jednou budu mít výstavu svých fotografií. Je to takové tajné přání a aspoň jednou bych si to chtěla vyzkoušet jaké to je! A hádejte, na čem právě pracuji. Ano! Připravuji výstavu fotografií. Vždycky jsem měla pocit, že jich mám spoustu a najednou nemohu vybrat to správné téma. Pár nápadů v hlavě mám, tak si musím pospíšit, abych to zvládla připravit.

Nebudu mít samostatnou výstavu, ale budu součástí více autorů, ale i tak z toho mám trochu trému. Nikdy jsem se focení nechtěla věnovat profesionálně a už vůbec ne se focením živit. Mám k tomu hned několik důvodů.  Jednak chci fotit to, co se líbí mě a jak to vidím já a ne to co se líbí všem ostatním. Foto dětí a rodin jde zcela mimo mě. Spíš obdivuji všechny, kdo se tomuto věnují. A za další, profi fotografů je dnes jako máku.
Nicméně mám úkol nelehký a času už málo. Vybrat fotografie na volné téma. Zítra si jdu obhlídnout výstavní prostory, tak snad budu o něco chytřejší. Moje oblíbená témata jsou jasná ..... industriál, minimalismus, cestování.  Ale vyberte v tom množství 12 nejlepších fotek :-) Ovšem má to jednu výhodu ... konečně jsem se vrhla na třídění fotek, k čemuž se chystám už ... ehm ... 6 let :-)


Tak mi držte pěsti a příjemný den!


26 komentářů:

  1. Jéééé, to je paráda! Gratuluju moc! A držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  2. gratulujem k výstave :) fúúú a triedenie fotiek, ani nehovor :D mám ich tony :D najprv ich presuniem z jedneho pc do druhého a potom odtiaľ na externý :D čiže stále len presúvam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Tak to já už jsem se propracovala jen k tomu externímu disku, ale než se tou hormadou prokoušu a promažu, bude asi po výstavě :-)

      Vymazat
  3. Baru - veliká gratulace!!! A držím palce nejen na vybrání těch správných 12, ale ať celá výstava proběhne dle představ a je zážitkem na celý život!

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, to je parádní zprava, moc gratuluji k první výstavě, jistě nebude poslední :-) věřím, že je nelehké vybrat jen 12 fotek, ale ať vybereš jakékoliv, bude to dobrý výběr :-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky! Už jsem si zvykla, že nikdy není možné zavděčit se všem a navíc právě tím volým tématem mám šanci prezentovat sebe.

      Vymazat
  5. Gratuluji k výstavě.Konečně se tvé krásné fotky ukáží světu. Zaslouží si to.
    Vybrat 12, to máš těžký úkol.
    Doufám, že nám pak řekneš, kde bude výstava, abych ji případně mohla vidět i osobně - to bych do toho Brna i zajela.
    Baru, pěkný den.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, výstava nebude v Brně, ale v Blansku, kde bydlím. 4.10. je vernisáž a potrvá do 1.11.2013. Samozřejmě Tě ráda uvidím!

      Vymazat
  6. hlasuju pro cestování, v tomto oboru máte ty nejkrásnější fotky!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to je právě ten oříšek, jak to všechno skloubit dohromady, abych mohla prezentovat všechna moje oblíbené témata, což asi nebude možné.

      Vymazat
  7. Tak to je krása, moc gratuluji, Báro! A to bude asi u vás v Brně viď.....to je daleko...tak se budu těšit aspoň na reportáž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Blansku, což máš opravdu přes půl republiky. Reportáž snad bude, i když já asi jako aktér fotit nebudu, to tentokrát nechám jiným :-) Děkuju!

      Vymazat
  8. Dobrá iniciativa! Nemusíme se tím co máme, vyloženě živit, ale proč to nedat na odiv veřejnosti??? Kolikrát amatér předčí profesionála, právě proto, že to není jeho obživa:-) Tak držím moc a moc palce, ať se zadaří!!!Co se mě týče druhá sada 6 foto, mě moc oslovila. Škoda že to mám kapánek z ruky, leda, že by jsi vystavovala někde na východ od Prahy?!
    Přeji šťastnou roku při výběru:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Tebou. Třeba se jednou dočkáš a bude i východ od Prahy a třeba to teď taky bude poprvé a naposledy :-) Občas si nejsem jistá, jestli na to mám, ale kdo se bojí, nesmí do lesa. Chce to holt trochu odvahy, když už jdu s kůží na trh. Jinak ta druhá sada je ze série Cesta za modrou krví, ráda bych prezentovala alespoň část toho, co má pro mě génia loci :-) Díky!

      Vymazat
  9. Báro,
    jé výstava tvých fotek, tak ta určitě bude stát za to!
    Škoda jen, že to mám opravdu hodně z ruky.
    Já sama moc obdivuji tento obor!
    Díky blogu jsme poznala také jednu naší už rodinnou fotografku, díky ní máme krásné fotky a hlavně i spřízněnou duši :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, udělám pro to maximum :-) A kdybys měla cestu kolem, tak výstava bude do 1.11.2013 Ale neboj, určitě ji nějak přiblížím alespoň formou reportáže a vybrané fotky taky. Blogování je v tomto ohledu skvělá věc, taky už jsem poznala několik spřízněných duší, včetně Tebe, byť zatím jen virtuálně :-)

      Vymazat
  10. Baruško, tak to moc gratuluju ..... a držím palečky, ty to určitě zvládneš .... Marki

    OdpovědětVymazat
  11. tak to je úžasné...držím prsty, aby si mala čo najmenej nervov a najviac pozitívnych ohlasov...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Nervů mám zatím dost, ale věřím, že se to překlene :-)

      Vymazat
  12. Baru, gratuluju moc! Snad mi to do Blanska vyjde a budu se moct podívat a obdivovat na vlastní oči. Myslím, že ty si rozhodně věřit můžeš. Mám taky ráda industriál, ale cesta za modrou krví mě doslova okouzlila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, díky! Bojuju o počet fotek, 12 je celkem málo + dva velkoformáty, tak uvidím, jaká témata z toho nakonec vypadnou. Výstava bude celý měsíc do 1.11.2013 a když Ti to vyjde, budu moc ráda. Můžeme si dát sraz a zajít na dobrou kávu ;-)

      Vymazat
  13. To je super!!! Gratuluju ;-)

    OdpovědětVymazat