neděle 15. září 2013

Hrnčířské trhy Kunštát

Jako každý rok tak i letos toho byla na trzích v Kunštátu spousta k vidění, ale já Vám zde nabízím pouze malý výběr toho, co zaujalo mě osobně. I přes davy lidí, které tam každoročně míří, se dalo na chvíli zastavit u jednotlivých prodejců a prohodit pár slov.


 Mezi mnoha prodejci mě jednoznačně oslovil porcelán Šárky Bulčíkové alias Holka z porcelánu. Její hrníčky na nožičkách neměly chybu stejně jako hrníčky na espresso. Na její tvorbu můžete kouknou tady.





Do pětice mých top nominací se dostal i výrobce Veselé keramiky pan Prokop Veselý. Nejvíce mě zaujaly jeho slepice a ryby. V netradičním podání byly naprosto jedinečné. Jeho tvorbu najdete zde.


Další zastávkou, kam jsme se nakonec vraceli i za účele nákupu, byla tahle mrkavá a originální keramika z dílny IKA art.  Hádejte, kdo tu nakupoval :-)



Tento designový porcelán je od Radky Linhartové z Brna a líbil se mi opravdu moc.



A samozřejmě nesmím opomenout nejvoňavější krámek ze všech, který už Vás na dálku lákal nejen svojí vůní. Keramika Soni Malinové a omamná levadule. Tak sem jsem šla najisto pro tyhle hrníčky, ale bohužel nebyly :-( Těšila jsem se na osobní nákup, nicméně se budu muset smířit s eshopem. Bohužel jsem osobně nezastihla ani Soňu, i když jsem se později vracela. Užívala si koncert Vladimíra Mišíka :-) Tak snad příště.


A to je z  mojí stručné hrnčířské reportáže vše a Vám přeji krásnou neděli.


19 komentářů:

  1. Práce paní Linhartové je úchvatná! Ráda bych si rozšířila sbírku, ale nenašla jsem ji v seznamu prodejců na sobotní Dyzajn Márket a to mě hrozně mrzí. Snad jindy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já od ní ještě nic nemám, ale ráda bych :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tři hrnky a ráda bych další. Já je vlastně nutně potřebuju :). Našla jsem si na netu její email a písnu jí, kdy se chystá do středních Čech :). Jdu na to.

      Vymazat
    2. Tak to chápu! Mám na ni i mobil, kdybys chtěla.

      Vymazat
    3. Počkám si, jestli odpoví (poslední dobou se mi dost často stává, že mi lidi na emaily nepodpovídaj :) ) a pokud ne, poprosila bych o ten mobil :))) Díky!

      Vymazat
  3. super reportáž! tyhle akce mám moc ráda...my byli předloni na hrnčířských trzích v Berouně- já si přivezla nového fešáka na kávu z Holky z porcelánu (bílý s nerezovými prvky. krásnýýý), ale bohužel se mi ulomilo ucho, tak se přilepilo, ale piju z něj jen občas, bojím, že se mi rozbije po druhé :-(
    jen doufám, že přijde krásné babí léto...chcem vyrazit na vinobraní na Karlštejn za dva týdny, snad bude počasí přát.
    hezký zbytek víkendu, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka z porcelánu se mi líbí moc, vlastně všech těch pět co jsem uvedla, bych nutně potřebovala :-)Přeji ať se vinobraní vydaří, myslím, že ještě by pár pěkných dní mohlo být. Užij si zbytek víkendu, Baru.

      Vymazat
  4. Bari, super fotky a určitě i trhy .... já jsem "hrníčková" .... takže bych určitě taky neodolala .... Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji keramiku, ale už ji nemám kam dávat. Poslední dobou ale jen čistě přírodní.
    Ty máš nějakou keramiku?
    A víkend končí, ach jo.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z těchto trhů jsme si přivezli hrníčky IKA art, ale jinak mám doma třeba hrnek od Hanky Benešové, ale jsem spíš na ten porcelán. Víkend za námi, zase to uteklo, co? A nechceš si Jani udělat už konečně registraci? Těm, co nemají co na práci, už zase leží v žaludku můj blog, prý si píši ty anonymní komentáře sama :-D Bylo by fajn mít na to tolik času.

      Vymazat
    2. To snad není pravda!To jako někomu vadí tvůj blog, proč? A že si píšeš komentáře sama? Proboha,co jim je do toho? Lidská blbost je strašná věc.
      Registraci si určitě udělám....
      Jana

      Vymazat
    3. Jani, v poklidu, to já napsala jen tak mimochodem. Však znáš lidi a důvody, proč jsem odešla z MMB. A právě proti té lidské blbosti zde mám ochranu v podobě moderovaných komentářů. Lidi jsou holt různí, ale alespoň jsme se po ránu s mužem pobavili :-)

      Vymazat
    4. Mě už jsou tyhle věci spíše k pláči, někteří lidé jsou fakt hnusní...Jana

      Vymazat
    5. Mě to bylo k pláči dřív, teď už se tím bavím a hlavně si z toho nic nedělám.

      Vymazat
  6. Hanka Francová17 září, 2013

    Také mám ráda atmosféru takovýchto trhů......jedním slovem náááádhera !

    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá přímo úžasně! Musím zjistit, jestli se něco podobného nekoná i tady u nás! :-)

    OdpovědětVymazat