sobota 24. srpna 2013

Traviny

Už mi po Vás bylo smutno ;-) Nebudu moc psát, snad jen abyste měli na co koukat :-) Po delší pauze pár fotografií na dané téma. Tentokrát traviny. Nemám makro objektiv, tak jsem se toho ujala po svém. Některé vznikly minulý víkend, některé včera. Líbí?






Přeji všem krásný zbytek víkendu!



21 komentářů:

  1. Nádherné fotky a ten kolibřík je fantastický. Letos jsem měla to štěstí dvakrát vidět naživo. Příroda je kouzelnice :-). Kásný zbytek večera. Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Oprava :-), kolibřík to neníííí :-), ale fotka je nááádherná. Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, děkuji. Asi není, na kolibříka to bylo moc malé. Něco nezi motýlem a můrou :-) Ale bylo to strašně rychlý a padlo mnoho pokusů, než jsem ho dostala do záběru.

      Vymazat
  3. Neskutečně krásné...mají atmosféru...miluju Váš blog...jste hvězda!!! (už teď se těším na další) Pěkný den Gabka

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky...to je pokoukáníčko!Líbí, líbí, líbí....
    Baru, nám už bylo taky smutno!
    Ať máš hezkou neděli.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani! U nás začíná pršet, tak asi budeme "odrhovat" sušené bylinky a vytvářet kompozice na zimní čajíčky :-) Děkuji! A pohodovou neděli.

      Vymazat
  5. Moc, líbí!!! Ty traviny... Nádhera! Hezkou neděli Baru :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, nádherné fotky! Adriana

    OdpovědětVymazat
  7. Líbí! Ta můra mi vrtá hlavou už několik let. Je při letu tak strašně podobná kolibříkovi, až jsem si říkala, že to není možný. Ale je mnohem menší. Vůbec nevím, co to je zač. Navíc lítá ve dne.
    Krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myyno, díky! Jo, je mu fakt hodn ěpodobná, ale taky nevím, co to je :-(

      Vymazat
  8. like,like, like :-) moc krásné, a ani se nechce věřit, že nemáš makro objektiv, opravdu moc zdařilé!
    Bára

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Báro, mám moc ráda tvoje fotky a traviny a rostliny taky ráda fotím ;-) Není ta můra lišaj smrtihlav? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, díky, to mě těší. Lišaj to podle mě není, ten má na hřbetě charakteristickou kresbu připomínající lebku, tento nic takového neměl.

      Vymazat
    2. Koukni na obrázky na googlu. Podle mě to bude nějaký druh lišaje. Je jich hodně - borový, svízelový, šeříkový ... atd. A vypadají hodně podobně jako ta potvůrka u tebe na fotce ;-)

      Vymazat
  10. Docela podle mého vkusu!!! A bravo za ten poslední snímek:-) Je vidět, že tady už jde o šikulku za objektivem a ne o zázraky techniky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Je to spíš taky o trpělivost a náhodě. Přiznám se, že jsem měla pro tento druh fotografie nevhodný objektiv, ale fotka je téměř bez úprav. Takže jsem měla spíš štěstí, ještě to mohlo být víc prokreslené, ale s širokoúhlým objektivem jsem ráda alespoň za tohle :-) Obecně nemám přílišné úpravy ráda, mám ráda fotky zachycující skutečnost ne přetvořený kýč.

      Vymazat
  11. Super foto. Jedná se o Dlouhozobku chrastavcovou ( Hemaris tityus ) druh lišaje, který létá přes den a podobá se letem kolibříkovi a vzledem má tělo čmeláka. Je krásný.

    OdpovědětVymazat