pondělí 5. srpna 2013

Instalife

Je tu opět pondělí a já se svým snad již pravidelným týdenním zpravodajstvím instalife.  Jaký jste měli týden Vy? Doufám, že stejně příjemný jako já! Celý týden byl opět horký a tak trochu ve znamení cestování. Co se u nás ve stručnosti událo a kam jsme se vydali se dozvíte v kostce právě teď :-)

 Bylo opravdu horko, takže nesmělo chybět koupání. Tentokrát na Vranovské přehradě. Večerní koupání je velice příjemné, už se nemusíte opékat na prudkém slunci a navíc si večer můžete zajít do některé z mnoha restaurací na přehradě na příjemnou večeři nebo do baru na drink.


Ve Vranově nad Dyjí trochu kultury v podobě prohlídky. Čeho? No přece krásného zámku, z jehož terasy se můžete kochat tímto krásným výhledem. 


A taky jsme zavítali do Dolního Rakouska. Na hraničním mostě byl příjemný stín a řeka Dyje nám pěkně ochladila nohy. Národní park Podyjí rozhodně stojí na návštěvu.


 V Dolním Rakousku jsme stihli navštívit manufakturu, kde se vyrábí perleťové knoflíky a šperky, barokní zámek Riegersburg a hrad Hardegg. Samozřejmě ani příjemná kavárna nechyběla. O tom všem ale později.

 Vyrazili jsme i na plavbu lodí. Pokud se chcete dozvědět více o místech, která jsme na krátké dovolené navštívili, sledujte přístí týden blog, budou jednotlivé reportáže.

Jo a málem bych zapomněla .... konečně jsem začala plést povlak na polštář do mojí modré kolekce, která mě stále ještě baví! Tak snad ho během příštího týdne dokončím. I když vzhledem k předpovědi počasí to vůbec není jisté. Pokud bude horko, budeme u vody.


Příjemný start do nového týdne a vítám nové čtenáře a fanoušky na facebooku!


16 komentářů:

  1. Na Vranovské jsem byla jako malá a moc se mi tam líbilo. Už se těším na další reportáže! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, super reportáž! Na Vranov vzpomínám taky moc ráda a plavby lodí miluji. Krásný týden jsi prožila. Papa :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Baru,
    krásně jste výletovali :-)
    Těším se na podrobnější reportáže!
    A ta tyrkys je skvělá, mě teď nějak také bere, dokonce uvažuji i o kombinaci této barvy na kočárku.
    A plést se dá i u vody ;-)
    I u nás je krásně, i když pracovně, ale pár zajímavých míst jsme také stihli navštívit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, plést u vody se sice dá, ale ne s malými dětmi ve věku jako mám já. To nemám šanci se zastavit, natož si sednout a plést :-D Jjá si léto opravdu užívám, čekají mě 3 pracovní dny příští týden a jinak mě to vypukne až v září. Už se na to ale těším :-) Krásný den!

      Vymazat
  4. Baru, to je krásný příspěvek. Pro mě lepší než moře.Krásný západ slunce. Ách....
    Těším se na další příspěvek.
    Koukám, že žinilek se ještě vyrábí? Já ho kdysi chtěla na svetr a nemohla sehnat.
    Jinak ti to moc sluší!
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Pro mě taky není moře to bez čeho bych nemohla být. A už vůbec ne týden dovolené u moře, rychle tam, za chvíli zpět, podovolenková depka a těšit se na to celý rok. Kdepak. Já raději tyhle prodloužené víkendy a poznávačky. Týden u moře je prostě málo, když chce člověk něco vidět. A já na jednom místě prostě nevydržím. Plánujeme příští rok s vírou, že už se to bude dát s Vítkem zvládnout a chceme 14 dní procestovat. Martínek s námi ve dvou letech procestoval za 14 dní polovinu Kréty, s Vítkem něco takového vůbec nepadá v úvahu. Žinylka se vyrábí stále, jen český výrobce má značně omezený výběr, takže jsem opět sáhla po zahraniční přízi, která je sice dražší, ale výběr barev úžasný. A přijde mi i kvalitnější.

      Vymazat
    2. Jé, Kréta musí být taky krásná! Řecko a Chorvatsko můžu,ostatní s mořem mě moc nelákají. Velkým snem je Kanada!Snad se mi to jednou podaří.A tvůj favorit?
      Prosím, kde bych sehnala žinylku? Udělala bych si na zimu šálu...Díky moc.
      Jana

      Vymazat
    3. Kréta byla úžasná. Já mám cestování ráda, ale ne opíkání se na pláži a vůbec, mě stačí se vykoupat a jít :-) Příští rok máme v plánu projet Balkán a zakotvit právě v Řecku. Jinak mých favoritů je spousta, ale jsou to jaksi méně líbivé destinace. Mám ráda Rumunsko a ráda bych do Albánie. A v září letím na 5 dní do Říma a zrovna před chvílí mi cestovka sdělila, že linka Brno-Řím byla zrušena, z Vídně mají všechno vyprodané a ještě zbývá Praha. Tak uvidíme. Žinylku koupíš v každé prodejne s galanterií, tahle ze které pletu vyjde opravdu draho, jedno 100g klubíčko 130Kč když do toho rozpočítám poštovné, ale pokud Ti to nevadí, koupíš zde http://www.rajvlny.cz/

      Vymazat
    4. Ty musíš mít tolik cestovatelských zážitků-to jsou věci,které člověka obohatí a nikdo mu je nikdy nevezme.
      Díky-žinylka je drahá,to vím, ale já na tom krku obyčejnou šálu nesnesu.Mám žinylkovou šálu, ale už starou, tak jsem ji chtěla vyměnit.
      Ty polštářky budou super!
      Baru, na dovče jsi fotila zrcadlovkou? Já jen jestli vůbec poznám rozdíl mezi kompaktem a zrcadlovkou. Asi ne.Všechny tvé fotky mi připadají krásné,focené tou nejlepší zrcadlovkou.
      Jana

      Vymazat
    5. V Albánii jsem nebyla, tam bych ráda. Pokud to vyjde, tak příští rok se mi to splní :-) Rumunsko se mi líbilo strašně, jak města tak hory, škoda, že jsem už tenkrát nepsala blog :-) Žinylka je moc příjemná, hebká, proto jsem ji vybrala na povlak. A k fotkám ... některé jsou zrcadlovkou, některé z kompaktu. Ne všude se mi v tom horku chtělo zrcadlo tahat :-)

      Vymazat
  5. krásné fotografie, západ slunce je krásný. a máš moc krásné šaty, ta barva se mi moc líbí :-) také se přidávám k ostatním a těším se na další příspěvky z dovolené
    užívejte léta krásně i nadále, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky! Pokusím se nezklamat, tak zítra pokračování a výlet lodí :-)

      Vymazat
  6. Prožili jste moc pěkný víkend. Do NP Podyjí jezdíme každý rok je tam nádherná krajina. Vše co máte na fotka jsme už navštívili několikrát a stále se tam vracíme. Jezdíme do penzionku http://www.sdovolena.cz/detail-zajezdu/ceska-republika/lukov-penzion-na-vyhlidce/52169# vždy velká spokojenost. Kousek od ubytování je hrad Lukov, krásná procházka lesem. Děkuji za připomenutí Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My byli ubytovaní přímo ve Vranově v Zámeckém hotelu a taky jsme byli spokojeni. Lukov si vybavuji, že byl kousek od nás. Díky za návštěvu a krásný zbytek prázdnin.

      Vymazat
  7. Nádherná dovolená, hend bych jela taky. Západ slunce mám moc ráda, nabíjí mě novou energií.

    OdpovědětVymazat