pátek 5. července 2013

Soutěžím na design blogu Iri Novak

Původně jsem myslela, že se této soutěže "Zahrajte si na interiérové stylistky" nezúčastním, protože se svým výrazným sklonem k minimalismus jaksi moc nedekoruji ani nemám potřebuju stále něco měnit. Spíše zastávám názor, že méně znamená více. Na druhou stranu o to pečlivěji se snažím vybírat zajímavé a originální doplňky, když už jich mám tak poskromnu. Jednoduchost ještě umocňuje láska k černé a bílé, které pro mě v interiéru tvoří nerozlučnou barevnou kombinaci občas doplněnou nějakou přírodní barvou. A taky jsem našla odvahu ke kombinování různých vzorů třeba jako vidíte na fotografiích ty polštáře. Podobné fotky už asi znáte se starších příšpěvku, což je důkaz toho, že nemám potřebu moc často věci měnit :-) Tohle je moje nejoblíbenější část bytu, která vystihuje to, co se mi líbí. Jednoduchost .... Vybrala jsem odpočinkový koutek v obývací části a vůbec obývací část jako takovou. A protože ráda fotím, přidávám čerstvé fotografie.






Servírovací stolek Broste z eshopu Ma Maison Blanche jsem si oblíbila převelice. Slouží jako odkládací stolek na kávu, vínko nebo knížku. Proto mu nechávám volnější prostor. Stejně tak jsem si zamilovala polštáře "Mouchy" z eshopu MalinaDesign. Ty potom s oblibou kombinuji s béžovými spirálami šitými na míru. Tuhle látku jsem dlouho hledala a jsem s ní moc spokojená. Mám je ještě v čokoládově hnědé barvě a klidně je všechny namíchám dohromady, protože polštářů není nikdy dost. Břidlicová váza na sušiny je další můj milovaný kousek a pochází z dílny výtvarníka Jiřího Douchy. Břidlici miluji a mám ji ještě na okenních parapetech, protože mám ráda opakující se prvek v interiéru. 


 A takto to vypadá vše jako celek. Černobílá abstrakní fotografie na zdi je moje dílo, stolky z IKEA stejně jako jednoduchý bílý stolek pod TV. Barvy zařazuji jen příležitostně a nejčastěji v podobě květin, protože ty se dají jednoduše obměnit.




A detaily? Jednoduché! U servírovací stolku lampa na čtení nebo když potřebuji přisvítit v zimě na pletení a když mi odkvete živá dekorace, postačí mi betonové jablko ze Soho. Vše tón  v tónu. Vím, že tento styl nemusí oslovit každého, ale já to mám takto ráda :-)


Podmínky soutěže na blogu Můj dům, můj squat najdete zde.

16 komentářů:

  1. No to je dokonalost ... Touhu po čistém minimalismu mám taky, ale tluče se mi se zálibou v chaotickém eklektismu.) A strašně se mi líbí to jablko ... brala bych ho v některém z pastelových odstínů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, ono ani těch více směrů není na škodu. Naopak, já bych v tom viděla i velké pozitivum, protože to člověka tolik nesvazuje jako třeba jen jeden směr. Mě se pastelové barvy líbí moc, ale vydržela bych to tam mít tak dva dny :-)Díky!

      Vymazat
  2. Tak moc se mi to líbí.Útulné a elegantní....
    Baru,zajímalo by mě,jak vypadal interiér úplně na začátku bydlení!Určitě takový nebyl,tipuji,že byl hodně do barev,hodně dekorací.I když nehlasujeme v soutěži,tak já ti posílám svůj hlas.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Úplně na začátku? Pokusím se někde vyškrábat nějakou fotku, ale pamatuji si to přesně (a je to 8 let nazpět). Pastělově žlutá výmalba, bílá Ikea sedačka s vyměnitelným potahem, červený středový koberec a červené polštáře pod ruku na sedačce. Stolek ze světlého dřeva s mléčným sklem. Světlo klasický lampión Ikea. Vidím to jako dnes, měla jsem z toho strašnou radost, když jsem si ten byt sama koupila a zařizovala. Dneska bych červenou v interiéru nedala, snad jen vázičku něbo obal na květinu. Zkusím najít nějakou fotku!

      Vymazat
  3. Jejda,tak červenou bych fakt netipovala! Ale určitě to bylo útulné.Když si ségra koupila byt,tak stěny byly tmavě modré,červené,hrůza.Všechno jsme museli seškrabat.To byla dřina!Raději "white"!Máš moc hezký interiér.Líbí,líbí,líbí...Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen koberec a polštáře :-) Já mám obecně červenou ráda, ale spíš na oblečení nebo kabelce. Ovšem teď u mě vede žlutá a modrá :-)

      Vymazat
  4. Svěží minimalismus u vás vládne - taky mám ráda kolem sebe prostor. Méně je více .)

    OdpovědětVymazat
  5. Černobílá elegance se mi líbí. Ale úplně "žeru" to betonové jablko. Budu si ho taky muset sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za vzácnou návštěvu! Betonové jablko jsem kupovala v Soho v Brně, ještě měli hrušky, ale to bylo v prosinci loňského roku. Beton se mi moc líbí :-)

      Vymazat
    2. Tak to je dobrá zpráva, protože jsem taky brňačka. Budu muset naložit děti do auta a vypravit se tam.

      Vymazat
    3. Tak dobré pořízení přeji :-)

      Vymazat
    4. Tak jablko jsme nesehnali, ale s prázdnou jsme neodjeli. V BoConceptu jsme ve slevě ulovili 2 polštářky - ty šedé se žlutým knoflíkem z mého dnešního příspěvku na blogu. Tak díky za popud k jízdě do SOHO.

      Vymazat
    5. No tak sláva, cesta se vyplatila! Katko, já už jsem na blog koukala a obdivovala, nádhera, přesně můj šálek kávy. Já mám navíc moc ráda žlutou, strašně se mi líbí, ale mám nějakou černobílou nemoc, barvy v interiéru mi nevydrží dlouho, neumím s nimi žít.

      Vymazat
  6. Krásné....minimalismus ve Vašem podání je dokonalý. Znám Vás z dřívějších dob z MMB, ale jako většina šikovných jste utekla do světa blogů a mi se tak stýskalo. Náhodou jsem na Vás narazila a jsem za to moc ráda, Vaše foto je krásné, přeji pěkný den Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, děkuji za milé psaní! Jsem moc ráda, že jste mě našla :-) Já jsem nejdříve neblogovala, blog jsem využívala pouze jako "úložiště" fotografií a blogovat v pravém slova smyslu jsem začala až loni na podzim. A strašně mě to baví. Budu Vás tu ráda vídat! Krásné léto.

      Vymazat