pátek 19. července 2013

Mrkvová je dobrá!

Jelikož jsem mimo domov, mám pro Vás tento příspěvek předem připravený. U receptu to snad tak nevadí :-) A doufám, že zítra se mi podaří publikovat nějakou autentickou fotoreportáž. Taky máte rádi přes léto rychlé vaření a nic těžkého? Mám tu pro Vás jeden tip na ultra jednoduchou a rychlou polévku, která poslouží zárověň i jako hlavní chod, protože výborně zasytí a dá se jíst i studená! Recept mám od mojí kamarádky Peti a určitě doporučuji vyzkoušet.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 středně velkých nrkví
2 litry vody,
  1 středně velká petržel,
olivovoý olej nebo máslo, 
  200 ml polohrubé mouky,
  200 ml ječné mouky,
2 vajíčka,
muskátová oříšek,
zakysaná smetana,
würzl bujón,
sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY 
Koženovou zeleninu očistíme a na hrubo nastrouháme. Na olivovém oleji nebo kousku másla nastrouhanou zeleninu orestujeme, přidáme kostku popř. dvě kostky bujónu a krátce povaříme. Potom vše rozmixujeme. Mezitím si připravíme zavářku. 200 ml + 200 ml mouky rozmícháme se dvěma vejci, přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku a malinko přisolíme. Pokud se Vám bude zdát těsto tužší,můžete přidat trochu vody. Je to těstíčko na tzv. kapání. Toto těstíčko procedíme přes klasické sítko na halušky a v polévce mírně povaříme. A máme hotovo! Na talíři dozdobíme lžící zakysané smetany a kouskem máty.


A pokud máte polévky rádi, koukněte se na Anungblog, kde pro Vás holky připravily očistnou zelenou polévku! Já ji určitě vyzkouším, protože úplně se blíží! (22.7.2013) :-)


Všem děkuji za tolik návštěv! Tento týden jsem zaznamenala rekord
v návštěvnosti mého blogu, 498 návštěv za den! 
Překonáme společně rekord a dáme 500?

Mějte krásný den a užívejte si léta!
Bára 

Foto ©Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

6 komentářů:

  1. Polévka vypadá výborně!Už jsem si zapsala.Díky.
    Velká gratulace k návštěvnosti!Jasně, že 500 překonáme!
    I love your blogs!Jana

    OdpovědětVymazat
  2. mrkvovou také vařím, ještě s jáhelnými nočky, ale tahle bude taky dobrá, my jsme doma hodně polévkoví :-) takže vyzkoušíme. a také přeji překonání rekordu, a věřím, že se to zadaří :-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A recept na jáhelné nočky by byl, prosím? :-)

      Vymazat
    2. tady je:-)
      jáhly klasicky uvařit, po vychladnutí přidat mouku (dávam cel., kukuřičnou, žitnou, co je zrovna po ruce) a vytvořit tužší kompaktní těsto. z těsta tvořit malé knedlíčky a dát je vařit do vroucí vody. knedlíčky jsou hotové, jakmile se odlepí ode dna a vyplavou na hladinu. a šup s nimi do polévky :-)

      Vymazat
    3. Děkuji moc! Určitě vyzkouším :-)Třeba do té mrkvové.

      Vymazat