pátek 26. července 2013

Máme doma školáka aneb návrh dětského pokoje

Tedy samozřejmě po prázdninách, ale ono se to kvapem blíží. Tak jsem dlouho přemýšlela a hledala jak vyřešit a vhodně umístit pracovní stůl. Nejen, aby měl školák dostatek světla, ale aby se díval i do svojí světové strany z hlediska Feng Shui. A aby to bylo komplikované ještě víc, musela jsem to skloubit ještě s mladším synem. Protože dovede si představit ten boj o jeden pracovní stůl? Brácha má a já ne :-) Jenomže vyřešit dva pracovní stoly, aby splňovaly všechny moje požadavky, nebylo jednoduché. Nabídka Ikea a jiné další mě jaksi neuspokojila, takže jsem nakonec nechala vyrobit stoly na míru u stolařské firmy. Je to taková malá firma, ale o to příjemnější spolupráce. Už pro mě dělali skříňky do pracovního koutu a byla jsem s nimi moc spokojená. No a když už budeme pokojík předělávat, zadala jsem i nové postele. Jednoduché, s velkým úložným prostorem a ty zůstanou umístěné tak jak jsou teď, protože zase hlavy dětí musí směřovat do jejich světových stran.


Tohle jsou zatím jen návrhy. Stoly už se vyrábí, ale v jiné barevné variantě. A protože máme ve stávajím  dětském pokoji vlastně většinu nábytku na míru, budou i stoly v barvě slonové kosti jako je ostatní nábytek. Pouze pracovní deska bude v barvě dubu a horní deska u kontejnerů rovněž. Poličky v této podobě jak je vidíte na návrhu nebudou, to chci vyřešit jinak, zřejmě nechám jen ty 4 otevřené police nad stolem, ale to uvidím až jak budou působit nové stoly v prostoru. Jsem moc ráda, že se to podařilo vymyslet v souladu s Feng Shui, protože spaní a sezení považuji za jedno z nejdůležitějsích, když pominu patogenní zóny. Tak snad už brzy vložím foto nového pokojíčku, připraveného pro školáka a jednoho mladšího raubíře :-)

A komu ještě letos začínají školní povinnosti?

7 komentářů:

  1. Krásné návrhy! Pokojíček máme řešený stejně (tedy alespoň podle těchto fotek) - po levé straně dvě postele, po pravé straně stůl. Přesně - jak jsme koupili Terce psací stůl, Šimon ho chtěl taky (ačkoliv jsou mu tři roky) - zatím jsme mu ho tedy nekoupili, ale ty boje si opravdu dovedu představit! :-D Zatím se spokojil s tím, že mu Terka milostivě přenechala spodní šuplík ve stole. :-) Nápad s druhým stolem umístěným do L se mi moc líbí! Přejeme hodně štěstí školákovi, nás to čeká také. :-)
    Zdraví, Oioik. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Oli! Já jsem od začátku chtěla, aby byl stůl pro oba, protože Vítek je slušně řečeno velmi silná osobnost :-) a naopak Martínek mu stále ustupuje. Tak jsem chtěla, aby bylo od začátku hned jasné, kdo jaké teritorium má. A to má Vítek teprve dva roky a 4 měsíce. Ale vím, že bych to za chvíli řešila znovu tak to máme aspoň z jedné vody. Pozdravuj Terku a přejeme, ať se jí ve škole líbí a daří! PS: není to tak dávno, co jsme na emimi rodily, že? Užívejte zbytek prázdnin!

      Vymazat
  2. Ahoj Báro, rozhodně jsi udělala dobře, protože jednou bys to stejně musela řešit. ;-) líbí se mi i ten poličkový systém nahoře, teď to právě řešíme, tak jsem zvědavá, co z toho vzejde. :-) Ale těší mě, že jsme se shodli ohledně umístění postele i stolu. :-) Jsem zvědavá na fotky, až to budete mít zrealizované. :-) Oli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, mě se právě ten policový systém moc nezdá, uvidím, jak to bude působit, až budou stoly a taky co si Marťa vybere :-)

      Vymazat
  3. A vám taky krásné prázdniny, půlka je ještě před námi! :-) OL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice ano, ale řešit stůl na konci prázdnin už je na mě jaksi pozdě :-)

      Vymazat
  4. Právě, já bych to nechala až budou stoly a uvidíš, přece jen, police jsou to nejmenší, lepší je si to rozmyslet, než to pak předělávat. ;-) Přeju, ať dobře vyberete. ;-) ol.

    OdpovědětVymazat