čtvrtek 11. července 2013

ALIMENTARI

Nedávno jsem Vás na na svém facebooku nechala tipovat, co má vzniknou ze surovin z Alimentari, což je obchůdek s italskými pochoutkami v centru Brna. Základem bylo kvalitní prosciutto, sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji a parmazán. Samozřejmě nesměla chybět loupaná rajčata, česnek, bylinky a další ingredience, které najdete v receptu níže. Nicméně Alimentari bych Vám chtěla doporučit i z jiného důvodu. Nejen, že tam nakoupíte kvalitní italské suroviny, delikatesy a třeba čerstvé těstoviny a plody moře, ale můžete posedět i v příjemné kavárně se zahrádkou na Květinářské ulici č. 3. Je to přímo v centru u Zelňáku a káva tam chutná jako byste seděli přímo v Itálii.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji,
50 g prosciutto,
  parmazán,
olivovoý olej, 
loupaná rajčata,
  česnek,
bylinky (použila jsem směs sušených z vlastní zahrádky).


POSTUP PŘÍPRAVY

Sušená rajčata naložená v oleji scedíme a olej uchováme! Použijeme ho na orestování česneku, který nakrájíme na plátky, postupně přidáme na kousky nakrájenou šunku prosciutto a na kousky nakrájená sušená rajčata. Vše krátce orestujeme, přidáme loupaná rajčata a směs bylinek a krátce orestujeme. Nakonec do omáčky přidáme parmazán. Spaghetti uvaříme klasickým způsobem, více osolíme a přidáme olivový olej. Potom vše promícháme a na talíři můžeme ještě posypat parmezánem.


 A zde již hotový výsledek. Spaghetti Alimentari :-)


A pokud byste dostali hlad, určitě ochutnej čerstvé těstoviny, které si každý den sami připravují nebo lahodné cappuccino.



 Tak dobrou chuť a příjemné čtvrteční odpoledne.

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

8 komentářů:

  1. tak tohle jídlo u nás doma taky vede :-)mám v plánu na víkend něco podobného, mňam. Bára.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Italská kuchyně v létě ... co víc si přát :-) Dneska jsem si v Alimentari dávala k obědu čerstvé tortellini plné šunkou, se smetanou a piniovými oříšky.

      Vymazat
  2. Báro, italská kuchyně u nás teď taky vede. Přivezla jsem si sušená rajčata v oleji, bazalkové pesto, olivy... Mám to moc ráda. Ta tvoje večeře vypadá skvěle! Myslela jsem si, že v Itálii zhubnu, ale bohužel, bylo tam takových lákadel :-) Papa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, bazalkové pesto mám taky moc ráda. Na hubnutí se vyprdni, důležitý je jak se cítíš ty!

      Vymazat
  3. Baru,už mám zapsáno.Super.Ty ingredience vypadají zvláštně, ale ten výsledek musí být delikatesa.Určitě zkusím.A na tom velkým bílým talíři to vypadá dost dobře.
    Díky za tip na obchůdek.Asi budu muset někdy vyrazit do Brna!Pěkné fotky! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dělám někdy jen se sušenými rajčaty a slunečnicovým semínkem, ale i tohle chutnalo výborně! Až pojedeš od Brna, dej vědět! :-)

      Vymazat
  4. Báro,
    ty mi teda neuvěřitelně dráždíš už dopoledne chuťové buňky !
    A to tam nevidím ani jednu rybičku a právě jsem slupla borůvkový koláč ;-)
    Brno mám trošku z ruky,ale ukládám a vyzkouším :-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, tak třeba někdy se zadaří, aspoň budeš vědět, kam si zajít :-)

      Vymazat