čtvrtek 13. června 2013

Ze Štrbského na Popradské


Letos jsme notoricky známé Štrbské pleso vynechali, protože jsme tam byli loni a rádi poznáváme nová místa. Kdo ale chce kouknout na fotky z loňska, může sem. My se tentokrát vydali na Popradské pleso, které leží ve výšce 1494 mnm. Nachází se v Mengusovské dolině a jak jinak je ledovcového původu. Je 380 m dlouhé a 248 m široké. Hloubka 17,6m. Tak jestli máte chuť, pojďte se na tam se mnou podívat alespoň virtuálně.





Cestou tam nás čekaly krásné výhledy jako třeba na Solisko. Ona vůbec  ta příroda kolem je prostě úžasná a když Vám nevadí, že se trochu zapotíte a že budete chvíli šlapat, nabídne Vám krásná zákoutí.  Pro mě jsou hory něco jako nabíječka na mobil. Neuvěřitelně mě dobíjí baterky.   




Sice nemám makro objektiv, protože focení makra mě příliš neláká, ale pár jak já říkám „kytičkových“ jsem taky dala :-) I když se širokoúhlým objektivem to prostě není ono. Přiznám se, že když jdeme na túru s dětmi, beru jen jeden objektiv, protože už i tak toho nesu víc než dost.






 

 Kořeny borovice limba se mi moc líbí. Borovice limba roste až 1000 let a snáší i teplotu - 60 stupňů.



 

A tohle už je cíl naší výpravy. Překrásné Popradské pleso.  Nabízím Vám ho hned v několika pohledech, protože nedokážu vybrat jen jeden.  Jediné, čeho se tady opravdu bojím, jsou medvědi. Medvěd hnědý tu má totiž svoje teritorium a ještě se mi nestalo, že bychom některý rok nebyli svědky odchytu medvědů přímo u hotelu.  A když takhle jdete hlubokým lesem a něco za Vámi zapraská …...






 


A poslední fotky .... práce datla. Ne nadarmo se říká, že když se kácí les, lítají třísky. A to vlastně platí i pro turistiku.
 




Mějte krásný den a užijte si nadcházející víkend!



4 komentáře:

  1. jéé, přesně tady na těch místech jsem před x lety byla taky (obě plesa, solisko..a pak hlavně nízké tatry- chopok, ledové jeskyně, atd.) je tam krásně:-) Tatry jsou místo, kam bych se ráda podívala znova...krásné fotografie
    Hezky dovolenkový den, zdravíme z Čech, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, my už sem jezdíme dýl, tak taky máme zchozeno kde co. Štrbské, Popradské, Jamské pleso. Nahoře na Solisku jsme ale ještě nebyli. Ledové jeskyně jsme šli ještě bez dětí. Tatry máe moc rádi. Jak se u vás v Čechách? Voda odpadla?

      Vymazat
  2. Krásné! Hory jsou pro mě taky dobíjecí! Plánujeme Tatry na konec léta se Skřítky. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ráda koukám na fotky u Tebe z hor :-) Tatry se s dětmi dají, i s malinkými. Tak ať se vám to vydaří!

      Vymazat