pondělí 10. června 2013

Po červené ...

Stejně jako loni jsme i letos vyrazili na Slovensko. Letos už vlastně podruhé. Tentokrát bych Vás ráda vzala na výlet po červené ... Tatranská Lomnnica - Skalnaté pleso - Vodopády Studeného potoka - Zamkovského chata - Reinerova chata a zpět do Tatranské Lomnice. Moc povídat nebudu, tentokrát raději v obrazech :-) Tak příjemné pokoukání!









Skalnaté pleso je morénové pleso v nejnižším místě Skalnaté doliny. Má rozlohu 1,23 ha, je 212 m dlouhé a 85 m široké. Dosahuje maximální hloubky 2 m. Leží v nadmořské výšce 1754 m. A je tam opravdu nádherně! Na Lomnický štít jsme letos nejeli, ale fotografie z loňska najdete zde.


A ze Skalnatého plesa vede napříč úbočím krásná stezka po červené turistické značce. Šli jsme i s dětmi a zvládl to i téměř šestiletý Martínek. Terén je sice náročný jak už to ve vysokých horách bývá, ale ujít se to dá.




 Bouřka v dáli ... Na horách se počasí pořád mění, takže od kraťasů až po zimní 
bundy musíte mít :-)

 Kvete všechno, i smrky ...

 Slavkovský štít

 Zamkovského chata

 Výhled na Hrebienok a Bilíkovu chatu.

 Krakonošova zahrádka v Tatrách :-)


 I tohle jsou Tatry, ale mě to k tomu tak nějak patří, je to prostě příroda.


Vodopády Studeného potoka






Vodopády Studeného potoka jsou kaskáda ledovcových vodopádů na severním Slovensku. Tvoří je Malý, Skrytý a Dlhý vodopád. Nachází se ve Veľké Studené dolině a jeho podloží je tvořené granodiority. Vodopád vytváří Studený potok, který je nad ním v nadmořské výšce 1195 m široký 2,5 m. A kromě jelenů a medvědů tu můžete taky potkat lišku.
 
Přeji všem krásný týden!



10 komentářů:

  1. Barunko, nádherné fotky .... ta s tou liškou je parádní úlovek ... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, je to luxusní nádhera na luxusních fotkách.Dívám se dívám a líbí,líbí,líbí.Díky za takový balzám na oči. Hezký večer a celý týden. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Rádo se stalo, Jani. Jsem ráda, že se líbí. Určitě přidám i z další výletů.

      Vymazat
  3. Díky tvým krásným foto, jsem si udělal výlet z jednoho konce Evropy na druhý:-)
    Snad se tam i jednou vydám reálně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je přesně ta výhoda internetu, virtuální cestování :-) Taky jsem se podívala díky Tobě na druhý konec Evropy :-)

      Vymazat
  4. Baru přeji vydařenou horskou dovolenou, užívejte :-)jinak fotky jsou opravdu parádní, díky za cestovatelskou inspiraci
    Bára

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,
    trošku závidím ten výhled :-)
    Protože, když my jsme byli v Tatrách, tak byla taková zima a nečas, že jsme vlastně skoro žádné Tatry ani neviděli :-(
    Nic naplat, musíme tam znovu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, my máme na počasí celkem štěstí. Dokonce jsme i opálení :-) Ale je fakt, že když člověk chytne špatné počasí, stojí to za prd. Ale to všude, nejen na horách. Loni tu na výjezd na Lomničák čekali týden, my přijeli a jeli hned až nahoru.

      Vymazat