středa 12. června 2013

Když v Tatrách prší

V horách se mění počasí opravdu velmi rychle. Sluníčko střídá déšť a naopak. Stejně jako včera. Což ale není důvod k zoufání, naopak! Mám tu pro Vás jeden skvělý tip jak strávit čas, když počasí není zrovna na chození po horách. V Tatranské Lomnici otevřeli krásné nové Ski muzeum s příjemnou kavárnou, které rozhodně stojí za návštěvu! Dozvíte se toho spoustu nejen z historie lyžování.


 První lyže byly z prkýnek od sudu :-)



 Tak tomuto říkám umění. Dnes samý GoreTex apod., ale s touto výbavou a na takových lyžích bylo umění lyžovat.


 Výbava do hor. Lano a sněžnice.





 Bobování i sáňkování tu má také svoji velkou historii.



 Výroba lyží. Poctivá ruční práce. 





A po prohlídce Ski muzea si můžete dát dobrou kávičku v této příjemné kavárně s neobyčejně milými majiteli.


Tak až Vás zastihne ve Vysokých Tatrách déšť, 
nezapomeňte navštívit Ski muzeum v Tatranské Lomnici.





4 komentáře:

  1. Tak to by byl určitě zážitek pro mého muže!!! Profesionální deformace:-). I já bych nepohrdla, protože ta kavárna vypadá velice útulně a snad i kafe je na 1*.
    Jinak to nové foto, v pravém sloupku je důkazem, že pro svojí foto-vášeň,jsi připravena téměř položit život:-))). A komu se podařilo udělat, pro změnu, tuto fotku??? Je úžasná!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro pana Božského taky. Sice to nemá jako náplň práce, ale velký koníček. A mě to nadchlo taky, nikdy jsem podobné muzeum neviděla. Jinak tu fotku v akci fotil můj syn na mobil, držel mi ho, aby mi nepropadl dolů, pod mostem teče řeka :-) Asistoval mi u focení tohoto http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/2013/04/stara-laska-nerezavi-aneb-reklama-na.html Díky za návštěvu!

      Vymazat
  2. Baru, konečně jsem se dostala ke komentování. Jsem v jednom kole. Prožíváš asi krásnou dovolenou na úžasném místě. Potřebovala bych ji taky :-) Krásné fotky... Tak užívej hezkých dnů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, kam plánuješ dovolenku? Určitě už se těšíš :-)

      Vymazat